Przepis na receptura

Milu
Milu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
makeittasty.pl
Nalewka z wiśni wg receptury babci

Nalewka z wiśni wg receptury babci 7648

Kolejny sposób, by zatrzymać lato, jego smaki i aromaty. Tym razem będą potrzebne wiśnie… Dziś przepis na nalewkę z wiśni, czyli wiśniówkę. Przygotowanie zajmuje ok. 6-9 tygodni, ale warto czekać, Zobacz więcej
Starodawne receptury: Dereniówka czyli nalewka z derenia | Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » NAPOJE » Starodawne receptury: Dereniówka czyli nalewka z derenia Zobacz więcej
Milu
Milu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
makeittasty.pl
Nalewka z wiśni wg receptury babci

Nalewka z wiśni wg receptury babci 3914

Kolejny sposób, by zatrzymać lato, jego smaki i aromaty. Tym razem będą potrzebne wiśnie… Dziś przepis na nalewkę z wiśni, czyli wiśniówkę. Przygotowanie zajmuje ok. 6-9 tygodni, ale warto czekać, Zobacz więcej
Wielki Homemade bezpłatny Ziołowy Balsam do ćwiczeń Naturalne powiększanie penisa To świetny sposób, aby zaoszczędzić trochę pieniędzy i czuć się naprawdę świetnie o zrobieniu czegoś wszystko na Zobacz więcej
Nie ma piękniejszego ptaka nad jaskółkę, zwiastuna wiosny i odnowy życia. Nawet posępni magowie-renegaci opracowujący receptury docenili urodę tego ptaka, nazywając jego imieniem eliksir, który Zobacz więcej
Dziś- Smalec Smalec Jest wytapiany najczęściej ze słoniny wieprzowej. Przeznaczony do bezpośredniego spożycia często wzbogacany jest o odrobinę soli, kawałki rozdrobnionej kiełbasy i cebuli lub Zobacz więcej
« Kiełbasa wieprzowo-drobiowa Polędwica Spoocka - na ... » Kiszka pasztetowa – na exsport z 1978r. Kiszka pasztetowa – na exsport 1978r. Składniki: - wątroba wieprzowa 1,5kg - cielęcina 0,75kg - Zobacz więcej
Herbiwo
Herbiwo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Herbivore's meals
221. Recepturę udoskonalam

221. Recepturę udoskonalam 67

Nie będę kryć faktu, że bardzo lubię placki gryczane, szczególnie te z dodatkiem kakao. Chyba najlepsze, jakie mi dotąd wyszły, to wielokrotnie już powtarzane te placki. Trzeba jednak zmienić ich Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Receptura na Las Mariborski

Receptura na Las Mariborski 187

"Stara powieść mówi, że Las Mariborski wytwarzały kiedyś driady z Brokilionu. Przepis dotarł w końcu do Kaer Morhen, gdzie zaczęli produkować go wiedźmini po nieznacznym zmodyfikowaniu składu". Kiedy Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
74. trochę receptur

74. trochę receptur 67

Z dnia na dzień coraz cieplej! Już czuć oddech wiosny. Wczoraj byłam na spacerze w parku i zauważyłam, że na drzewach już zaczyna pojawiać się zieleń. Cudownie. :) bananowy wypiek z białkową pianką Zobacz więcej
Ogórkowych smakoszy z grubsza można podzielić na trzy frakcje: na zwolenników ogórków małosolnych, zwolenników kiszonych i zwolenników konserwowych. My osobiście kiszone stawiamy na samym końcu. Zobacz więcej
Cztery żółtka rozbić z pół łyżki klarowanego masła, kwaterką mąki, trochą soli i rozprowadzić pół kwaterką mleka zbieranego, bo z dobrego mleka są naleśniki łykowate, lepiej więc używać mleko zbierane Zobacz więcej
Na blogu pojawi się nowy cykl: Starodawne receptury”. Będę to stare receptury na domowe syropy, nalewki, konfitury, które można stosować nie tylko przy różnego rodzajudolegliwościach, ale także takie, Zobacz więcej
Rozpoczynając na blogu serię przepisów Wielkanocnych z dawnych lat, pomimo iż prym w wypiekach niepodzielnie wiodły i wówczas lekkie jak puchbaby, sumienie bymnie z całą pewnością na śmierć zagryzło Zobacz więcej
Wiecie co powiem na początku? obłędnie pyszny ptak upiekł się tą metodą. Jadłam już pysznie upieczonych kurczaków wiele ale ten bije na głowę w przedbiegach wszystkie wcześniejsze. Kurczak jest Zobacz więcej
Tak... babcia to zazwyczaj specjalistka w tej dziedzinie... tzn. w dziedzinie rozpieszczania wnucząt słodkościami :) Jej receptury - wielokrotnie sprawdzone, ulepszone, zmodyfikowane... a umiejętności Zobacz więcej
Przeglądając propozycje codziennych posiłków publikowanych kiedyś na łamach magazynów dla pań czy w poradnikach kulinarnych nie można oprzeć się wrażeniu, że brakuje nam dziś w kuchni nieco fantazji. Zobacz więcej
Zróbmy chleb w 5 minut – mistrzowska receptura Po przepis zapraszam TUTAJ lub kliknij na zdjęcie. Smacznego :) Zobacz więcej
Bez dwóch zdań, zrazy są jednym z flagowych dań polskiej kuchni i rzecz tak się miała od wieków. Tradycyjnie spożywane z kaszą wspominane są jeszcze w źródłach z XIV wieku. W przedwojennych książkach Zobacz więcej
Na stronie Ewy Wachowiczznalazłam recepturę na ziemniaki z mleka. Dedykowana jest ona głównie "starym" ziemniakom, które dzięki gotowaniu w mleku zyskują drugą młodość smaku;) Przetestowałam i Zobacz więcej