redzepi

ZOBACZ TAKŻE:

jedno z ciekawszych. Oto naprzeciwko siebie zasiedli dwaj mistrzowie sceny kulinarnej światowej klasy – Jiro Ono, właściciel najsłynniejszego w świecie baru sushi i René Redzepi, właściciel Zobacz więcej
of Cook It Raw event in three years.”…. This year's edition took place in a remote area of eastern Poland with thirteen chefs, for example René Redzepi from Noma , important French chef Pascal Zobacz więcej
tego wywiadu. Przyznam, że z przejedzenia po 27-mio daniowym obiedzie marzyłam tylko o tym, aby znaleźć się w łóżku :) A powyżej zdjęcia zrobione przez Grażynę Makarę podczas sesji dla Twojego Stylu Zobacz więcej
Prezydent Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej Rafael Anson, a Rene Redzepi, szef kuchni i właściciel restauracji Noma, uznanej w 2010 i 2011 roku za najlepszą restaurację na świecie napisał: „ Zobacz więcej
przepisów wielkich szefów kuchni). Gośćmi programu byli m.in. Heston Blumenthal z Fat Duck, Jacques Pepin, czy Rene Redzepi z Nomy. Raz w tygodniu, w ramach odpoczynku, prowadzący program organizują Zobacz więcej
jankiigarnki
jankiigarnki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Janki i Garnki
Marzenia.

Marzenia. 82

0
! Po Norwegii byłby czas naSkandynawię i ich genialną restaurację Noma. Jeśli jakimś cudem zdobędę tamstolik, to dzięki René Redzepi i Daniel Giusti poznam Skandynawię w innymwydaniu. Oczywiście nie Zobacz więcej
jak ostatnia strona bloku rysunkowego). A żeby było jeszcze ciekawiej, to grzbiet książki został usunięty (pewnie nigdy go tam nie było;), dzięki czemu uzyskano intrygujący efekt wizualny. Cudowne, Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Jemy i czytamy #2

Jemy i czytamy #2 46

0
, którzy dbają o drzewa i nie kupują książek, poręczna aplikacja dostępna w sklepie iTunes za $14.99 (klik!). Dwa dni temu najlepsza restauracja świata Noma wydała swoje pierwsze dania w Japonii. René Zobacz więcej
psychiczną tych ludzi. Wystarczy wklepać ich nazwiska w przeglądarkę, by zalała nas fala informacji na temat osiągnięć, planów, zamierzeń i sukcesów. Można odnieść wrażenie, że osiągnęli wszystko co Zobacz więcej
idei najlepszości trzymać jak najdalej. Dlaczego chcemy być najlepsi (to jeszcze jestem w stanie zrozumieć)? Dlaczego nazywamy się najlepszymi (tego już nie rozumiem)? Czy nie wystarczyłoby być sobą, Zobacz więcej
i zdjęć. Jak pisze jeden z komentatorów: "Choć Redzepi i Gilmore mają podobną filozofię tworzenia lokalnej kuchni, książka Gilmore prezentuje się znacznie lepiej". Musiałam przyjrzeć się temu bliżej. Zobacz więcej
Do warsztatów skłoniła mnie nie tyle wiara, że w ciągu trzech godzin będę gotowała jak Rene Redzepi, ale ostatnia wizyta w Londynie. Poznałam tam przemiłego Włocha Silvio, który oprócz prowadzenia Zobacz więcej
wyselekcjonowani ludzie, pochodzący z różnych zakątków świata są dzisiaj największą wartością restauracji NOMA. Każdy z innym bagażem doświadczeń, fundamentem wiedzy, ale pełną motywacją i Zobacz więcej
jest równie krótka co przyjemność, do której prowadzi. Nie odpędzajcie tej myśli od siebie - usmażcie domowe chipsy - najlepsze na świecie, nie żałujcie dobrej czekolady i przypraw - nie żałujcie Zobacz więcej
TV gwiazdę. Jest mi szczerze obojętnie czy danie przygotował dla mnie Pan Robert Sowa, Rene Redzepi czy Rysiek Lubicz o ile mam do czynienia z uczciwym, kreatywnym i smacznym gotowaniem. Akt 1 Zacznę Zobacz więcej
. Central jest najlepszą restauracją w Ameryce Łacińskiej. 5. Noma ( Kopenhaga , Dania ) Rene Redzepi Zajmująca przez ostatnie cztery lata duńska Noma w tym roku dopiero na miejscu piątym co sprawia Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat.Read.
Kuchnia to sztuka

Kuchnia to sztuka 205

0
się raczej prezentować „fajne rzeczy do ugotowania w każdej kuchni”, sprowadzając haute gastronomie do poziomu ulicy (tak jak H&M sprowadza do poziomu ulicy haute couture), lecz dzięki ludziom Zobacz więcej
o wielce ciekawych bliskowschodnich nasionach i napisze dzisiaj o zwyczajnych polskich ziarenkach, ale takich ktorych nie da sie kupic w sklepie czy na targu.Nie wiem czy to tylko mi sie zdaje, czy Zobacz więcej
bogata gama słodyczy i deserów.Przyczynić się może do tegoRené Redzepi, który na pierwsze dwa miesiące 2015 roku przenosi swoją restaurację do Japonii i zapowiada, że wróci do Danii z nowymi Zobacz więcej
jest wyłącznie Rene Redzepi. To w dużej mierze prawda, ale za najlepszą restauracją świata stoją gigantyczne pieniądze, sponsorzy i cała niewidzialna otoczka, która pozwala na funkcjonowanie i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: