regionalna pierogi

{{headerMessage}}
Kto jeszcze nie kupił najnowszego wydania gazety Bieszczadzkiej , zapraszam do kupna. Oprócz regionalnych informacji , przepis na smaczne pierogi z kasza gryczaną mojego przepisu . To wszystko w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zaprezentuję dwa przepisy na pierogi. Ten pierwszy przepis będzie na typowe pierogi ruskie, które prawie każdy z nas lubi i umie gotować, natomiast ten drugi przepis będzie na dość nie typowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Galettes to bretońskie gryczane naleśniki. Te naleśniki są bretońskim daniem regionalnym (jak nasz bigos, czy pierogi). Serwuje się je w … Przeczytaj cały Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Czebureki z mięsem

Czebureki z mięsem 145

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta na bazie wody, mąki Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Pierogi z  jagodami

Pierogi z jagodami 259

1
{{headerMessage}}
Uwielbiam wykorzystywać w swojej kuchni świeże,regionalne produkty,które cieszą nie tylko oko:) Oto moja dzisiejsza zdobycz: Zaczął się sezon na pyszne jagódki,więc u nas w domu jak zwykle tradycyjne Zobacz więcej
muffingirl
muffingirl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
muffingirl
Gotujemy po polsku - Ożeniaczka

Gotujemy po polsku - Ożeniaczka 202

0
{{headerMessage}}
marchewka, * 1 pietruszka, * 1 cebula, * 5 ząbków czosnku. Przygotowanie: Ziemniaki, warzywa i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zalać rosołem, gotować razem. Gdy ziemniaki będa lekko miękkie, dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Pierogi z kaszą i grzybami

Pierogi z kaszą i grzybami 438

0
{{headerMessage}}
Po dłuższej przerwie wracam do dań regionalnych i swojskich. Pierogi z kaszą do takich dań należą. Czy to będzie kasza jaglana, gryczana, czy jęczmienna, to i tak wyjdzie nam bardzo lekkie zdrowe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj w tym blogu Najczęściej oglądane Na dnie garnka układam gałązki tymianku i czosnek pokrojony w płatki. Na tymianku układam łopatkę w jednym kawałku ważącym ok. 1 kg. Do mię... Jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj w tym blogu Najczęściej oglądane Na dnie garnka układam gałązki tymianku i czosnek pokrojony w płatki. Na tymianku układam łopatkę w jednym kawałku ważącym ok. 1 kg. Do mię... Jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj w tym blogu Najczęściej oglądane Na dnie garnka układam gałązki tymianku i czosnek pokrojony w płatki. Na tymianku układam łopatkę w jednym kawałku ważącym ok. 1 kg. Do mię... Jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj w tym blogu Najczęściej oglądane Na dnie garnka układam gałązki tymianku i czosnek pokrojony w płatki. Na tymianku układam łopatkę w jednym kawałku ważącym ok. 1 kg. Do mię... Jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do świąt pozostała chwila... ...skrawek chwili W piątkowy wieczór, gdy na ciemnym niebie pojawi się złota gwiazdka zasiądziemy z bliskimi do stołu przykrytego białym obrusem, zastawionego gęsto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj w tym blogu Najczęściej oglądane Na dnie garnka układam gałązki tymianku i czosnek pokrojony w płatki. Na tymianku układam łopatkę w jednym kawałku ważącym ok. 1 kg. Do mię... Jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na swoim kącie ma także książki o kuchniach świta m.in "Pierogi świata". Książka ta nie jest dostępna w wolnej sprzedaży, wiec tym bardziej powinna was zainteresować. Zawiera przepisy kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje pierwsze pierogi z kaszą gryczaną z dodatkiem boczku i jajek. Nazywają się podobno Pierogi koszalińskie (wg książki Regionalne smakołyki, skąd jest przepis) i pochodzą z Pomorza. Ciasto: 40 dag Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Pierogi z żółtym serem

Pierogi z żółtym serem 175

0
{{headerMessage}}
W końcu je zrobiłam! Przemykały mi one czasem w różnych gazetach, ale jakoś nie do końca do mnie przemawiały. Ale tydzień temu w końcu przemówiły (za namową męża ). W zeszłą sobotę zrobiłam dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej