regionalna pierogi

Kto jeszcze nie kupił najnowszego wydania gazety Bieszczadzkiej , zapraszam do kupna. Oprócz regionalnych informacji , przepis na smaczne pierogi z kasza gryczaną mojego przepisu . To wszystko w Zobacz więcej
Dziś zaprezentuję dwa przepisy na pierogi. Ten pierwszy przepis będzie na typowe pierogi ruskie, które prawie każdy z nas lubi i umie gotować, natomiast ten drugi przepis będzie na dość nie typowe Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Galettes to bretońskie gryczane naleśniki. Te naleśniki są bretońskim daniem regionalnym (jak nasz bigos, czy pierogi). Serwuje się je w … Przeczytaj cały Zobacz więcej
Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta na bazie wody, mąki Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Pierogi z  jagodami

Pierogi z jagodami 258

1
Uwielbiam wykorzystywać w swojej kuchni świeże,regionalne produkty,które cieszą nie tylko oko:) Oto moja dzisiejsza zdobycz: Zaczął się sezon na pyszne jagódki,więc u nas w domu jak zwykle tradycyjne Zobacz więcej
marchewka, * 1 pietruszka, * 1 cebula, * 5 ząbków czosnku. Przygotowanie: Ziemniaki, warzywa i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zalać rosołem, gotować razem. Gdy ziemniaki będa lekko miękkie, dodać Zobacz więcej
Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
Po dłuższej przerwie wracam do dań regionalnych i swojskich. Pierogi z kaszą do takich dań należą. Czy to będzie kasza jaglana, gryczana, czy jęczmienna, to i tak wyjdzie nam bardzo lekkie zdrowe i Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
na swoim kącie ma także książki o kuchniach świta m.in "Pierogi świata". Książka ta nie jest dostępna w wolnej sprzedaży, wiec tym bardziej powinna was zainteresować. Zawiera przepisy kuchni Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi z kaszą gryczaną z dodatkiem boczku i jajek. Nazywają się podobno Pierogi koszalińskie (wg książki Regionalne smakołyki, skąd jest przepis) i pochodzą z Pomorza. Ciasto: 40 dag Zobacz więcej
W końcu je zrobiłam! Przemykały mi one czasem w różnych gazetach, ale jakoś nie do końca do mnie przemawiały. Ale tydzień temu w końcu przemówiły (za namową męża ). W zeszłą sobotę zrobiłam dwa Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej
garnek rzymski. Faszerowana papryka po upieczeniu wychodzi bez uszczerbku, smakuje i wygląda doskonale. Farsz: u... Wszystkie Panie, które gotują pierogi wiedzą jak praco- i czasochłonne jest ich Zobacz więcej