regionalny

"Dania i potrawy regionalne" Siostry Marii wydawnictwa Martel to książka idealna dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni oraz odtwarzać smaki danych regionów. Ta książka to prawdziwa podróż Zobacz więcej
Książka "Dania i potrawy Siostry Marii" to kolejna z serii książka siostry ze sprawdzonymi przepisami, która ukazała się niedawno nakładem Wydawnictwa Martel. Tym razem znajdziemy w niej propozycje na Zobacz więcej
Dzisiaj będzie inny wpis niż zwykle, dzisiaj będzie o niezwykłych kobietach, winie i produktach regionalnych. Na początku czerwca miałam możliwość uczestniczyć w warsztatach z łączenia wina z Zobacz więcej
Zainspirowani pracą nad przepisami do książki MAŁOPOLSKA DO ZJEDZENIA rozpoczynamy nowy cykl na naszym blogu poświęcony tradycyjnym i regionalnym produktom małopolskim i przepisom kulinarnym z ich Zobacz więcej
Każdy region ma swoje przysmaki, którymi może pochwalić się na szczeblu krajowym. Taki, za którymi przemierzamy Polskę, by właśnie tam zjeść te najlepsze, oryginalne. Podlasie to niewątpliwie obszar Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Tydzień produktów regionalnych.

Tydzień produktów regionalnych. 34

Bułeczki z serem na słodko Yerli mali haftasi czyli tydzień produktów regionalnych obchodzi się co roku w każdej szkole i przedszkolu w całej Turcji. Chyba od zawsze nawet maluchom wpaja się, że Zobacz więcej
U mojej babci na Podlasiu bardzo popularnymi daniami są kiszka ziemniaczana oraz babka ziemniaczana. Ta pierwsza to faszerowane jelita (jak na kaszankę) masą ziemniaczaną z podsmażaną cebulką i Zobacz więcej
Naprawdę wielka! Zacznę od tego, że Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych to tytuł jak najbardziej adekwatny do gabarytów tomiszcza, wydanego końcem 2016 przez Wydawnictwo Dragon. W Zobacz więcej
Cześć Jedną z książek kucharskich, które w ostatnich dniach trafiła w moje ręce, jest książka Potrawy regionalne Siostry Marii. Od urodzenia jestem Bydgoszczanką, więc moja rodzinna kuchnia, powinna Zobacz więcej
Mazury na talerzu w Ryńskim Młynie, regionalne produkty i okazały zamek Ryn… – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Z podróży małej i Zobacz więcej
Proziaki to rodzaj placuszków z mąki, kwaśnego lub zsiadłego mleka, sody isoli, dodaje się czasem jajek, ale jak kto woli :) Ja ciasto z jajkami przygotowałam, dzięki temu smak i lekko żółty kolor Zobacz więcej
Dlaczego trzeba uważać na podrobione sery regionalne? czwartek, Listopad 24, 2016 Latest: Dlaczego trzeba uważać na podrobione sery regionalne? Czy Polacy to fani Wielkiej Brytanii? Sprawdziliśmy to! Zobacz więcej
Zapraszam na świętokrzyską regionalną jesienną zupę z gruszek: nazywa się garus. To jedna z zup, które robi się prawie z niczego: 4-5 szt małych dojrzałych gruszek, ziemniaki, cukier, 2 łyżki Zobacz więcej
Śledzie we włoszczyźnie to nasz rodzinny tradycyjny wigilijny przepis. Nie wyobrażam sobie wieczerzy wygilijnej bez tego specjału, a że zwykle przygotowuję go tylko raz w roku, to wszyscy zajadają się Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wieprzowina regionalna

Wieprzowina regionalna 193

Wieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? Zobacz więcej
Polska jest cudowna, kolorowa do „zwiedzenia, smaczna, zdrowa do zjedzenia”. Zapraszam na regionalne podkarpackie dania, które warte są do spróbowania. Z darów ziemi są przygotowywane, proste nie Zobacz więcej
Nie miałam pojęcia, że dziś jest Międzynarodowy Dzień Pizzy i zupełnie przypadkiem zaplanowałam ten post na jutro, ale w takim razie przesunę dzień wcześniej, żeby wszyscy bezglutenowcy też mogli Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna: chołojec Pochodzę z rodziny, w której słowne żarty są równie ważne, jak puryzm językowy, w której ceni się szeleszczące onomatopeje, uroki aliteracji, dowcip regionalizmów i Zobacz więcej
Kuchnia POLSKA REGIONALNA jest najlepsza, genialna. W każdym regionie specjałów można skosztować i w nich się rozsmakować. A tam gdzie tradycja, silnemakorzenie kulinarne, są dania proste, ale Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuba Pichci
Mixer Regionalny Łódzkie 2013

Mixer Regionalny Łódzkie 2013 163

Mixer Regionalny Łódzkie 2013 to impreza organizowana od kilku lat przez Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego, która ma przybliżyć nam bogactwo i różnorodność naszego regionu. Z tej okazji Zobacz więcej