regionalny

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wieprzowina regionalna

Wieprzowina regionalna 186

0
w ramach kampanii Wieprzowina regionalna - doceń smak tradycji prowadzonej przez Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "Polsus". Celem akcji jest zwiększenie świadomości na temat Zobacz więcej
Wczoraj wybralismy się do po południu na starosądeckie błonie. Odbywał się Zjazd Sądeczan oraz Sądecki Jarmark Regionalny. Atrakcji mnóstwo. Pyszne jedzenie. Cała impreza rozpoczeła się Mszą Św. na Zobacz więcej
Dziś w ramach gościnnej serii artykułówJedzenie jest GREATkolejny bardzo ciekawy tekst o brytyjskich serach regionalnych.Autorem jestMartin Oxley- dyrektor ds handlu i inwestycji w ambasadzie Zobacz więcej
Do świąt pozostała chwila... ...skrawek chwili W piątkowy wieczór, gdy na ciemnym niebie pojawi się złota gwiazdka zasiądziemy z bliskimi do stołu przykrytego białym obrusem, zastawionego gęsto Zobacz więcej
KONKURS NA REGIONALNY PRZYSMAK Zapraszam Was do udziału w konkursie, którego tematem jest kuchnia regionalna. Wymyśliłam ten konkurs ponieważ jestem bardzo ciekawa jakie potrawy z Waszego regionu Zobacz więcej
Nie jest prawdą, że tylko Poznań ziemniakiem stoi. Kuchnia regionalna Suwalszczyzny opiera się głównie na dwóch produktach: ziemniakach i cebuli. Wszak to zbyt bogate tereny też nie były, to Zobacz więcej
W styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele. Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj. Przepis Zobacz więcej
Zapraszam na świętokrzyską regionalną jesienną zupę z gruszek: nazywa się garus. To jedna z zup, które robi się prawie z niczego: 4-5 szt małych dojrzałych gruszek, ziemniaki, cukier, 2 łyżki Zobacz więcej
i jego cudeńkach! Czekajcie więc!] Piwo pszeniczne wygląda tak: A mały fragment stoiska Browaru Witnica tak: Oprócz piwa(na którym się jednak niestety skupiałam) były także miodki: Świeże warzywa i Zobacz więcej
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
- oddalony od mojej miejscowości o 16 km. Prezentacja produktów regionalnych miała miejsce 21 lipca o godzinie 18:00 i odbyła się w ramach "Festynu Rodzinnego", który przez cały weekend odbywał się w Zobacz więcej
Karp smażony z sosem szarym będzie tematem kolejnego spotkania w kuchni Regionalnych Smaków. Myślę, że to odpowiednie danie na grudzień;) Karp w sosie piernikowym, szarym, czy piwnym pojawia się na Zobacz więcej
Dowiedziałam się o kurdybanku kilka dni temu, że w ogóle takie ziele istnieje! I ba! Rośnie to zioło w Polsce szalenie bujnie, prawie jak chwast, a jest cenne, i wykorzystywane jako ulubiona przyprawa Zobacz więcej
W lutym w kuchni Regionalnych Smaków będzie skromnie, postnie i smacznie. Jako temat wspólnego gotowania wybrałam Pyry z Gzikiem,potrawę kuchni wielkopolskiej. W piątki lub w czasie Postu, gdy całej Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna: chołojec Pochodzę z rodziny, w której słowne żarty są równie ważne, jak puryzm językowy, w której ceni się szeleszczące onomatopeje, uroki aliteracji, dowcip regionalizmów i Zobacz więcej
. Rękodzieła. Wędliny i ciasta. Miody. Krokiety i roladki ziemniaczane z grzybami. Czarne w cieście cebuowym. Aroniówka i cytrynówka. Ciastka z jabłkami. Wypieki z Konstantynowa Łodzkiego. Pierogi Zobacz więcej
Właśnie otrzymałam swoją Świąteczną paczkę od Produktów Regionalnych . Moje świąteczne zakupy wyglądają następująco : Koncentrat żuru wiśnie z rumem ciasteczka owsiane makaron orkiszowy miód gryczany Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KUCHNIA POLSKA REGIONALNA

KUCHNIA POLSKA REGIONALNA 76

0
"Kuchnia polska regionalna - Mazowsze, Kurpie, Podlasie i inne centralne regiony" to zbiór zgłoszonych na konkurs starychprzepisównapotrawy i napoje regionalne. Konkurs został ogłoszony przez redakcję Zobacz więcej
innych przepisów na zalewajkę. Najważniejsze, żeby zachować tradycyjny charakter tej zupy. Bazą zalewajki są pokrojone, ugotowane w wodzie ziemniaki, następnie zalane żurem (ukwaszonym na mące Zobacz więcej
Kuchnia Regionalnych Smaków w kwietniu gościć, będzie na Lubelszczyźnie. Upieczemy jeden z najsławniejszych przysmaków tego regionu, placek z cebulą, czyli Cebularz. Został on wpisany na Listę Zobacz więcej