reinhart

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Ten chleb musiał zapewne mnie nieźle zachwycić gdy to dobry rok temu Liska opublikowała go w swojej Pracowni Wypieków. Wrzuciłam go wówczas do zakładki "chleby do upieczenia"....i w końcu doczekał się Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Pâte fermentée

Pâte fermentée 81

0
{{headerMessage}}
ciasta i jego rozmrożeniu możesz kontynuować pieczenie chleba. Pamiętaj, że ciasta już rozmrożonego nie wolno drugi raz zamrażać. przepis zaczerpnięty z książki El Aprendiz de Panadero, Peter Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Poolish

Poolish 490

0
{{headerMessage}}
w w temperaturze pokojowej na 3-4 godziny, lub do pojawienia sie dużej ilości małych pęcherzyków, a masa stanie się gąbczasta. Wstaw do lodówki na 12-16 godzin. Przed użyciem po wyjęciu z lodówki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bagietki. Gorąco polecam! Źródło: Książka:Peter Reinhart- Whole grain breads -przepis lekko zmodyfikowany Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej ( Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w miejscach cięcia. Jeżeli chcecie, żeby krakersy były całkowicie płaskie po upieczeniu, to trzeba ponakłuwać rozwałkowane ciasto widelcem. Piec 15-20 minut. Upieczone krakersy powinny być kruche i Zobacz więcej
pistachio-lo
pistachio-lo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pistachio-lo
Bajgle

Bajgle 74

0
{{headerMessage}}
stopni i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 220 stopni C. Piec 5-7 minut lub do chwili, kiedy wierzch bajgli stanie się złocisty. Przepis Peter Reinhart z książki "The bread baker's apprentice". Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brązowieć; wyłącz wtedy piekarnik i lekko uchyl drzwiczki i pozwól piekarnikowi około 5 minut stygnąć z uchylonymi drzwiczkami i focaccią w środku. Wyjmij blachę z piekarnika i od razu wyjmij Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Kitchen Without
Chocolate nut cookies

Chocolate nut cookies 18

0
{{headerMessage}}
or sugar. Recipe comes from the book The Joy of Gluten–Free, Sugar-Free Baking, by Peter Reinhart. I highly recommend! Ingredients (24 biscuits): • 230 g pecan flour (or other nut flour) • 110 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolejne 150 ml wody, mieszamy i odstawiamy w trochę mniej ciepłe miejsce - np. piekarnik bez lampki, szafka na kolejne 6 - 12 h. Wyjmujemy na blat, dodajemy pozostałą mąkę i wodę, mieszamy, Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
słodki chleb z cynamonem

słodki chleb z cynamonem 53

0
{{headerMessage}}
. Przepis właśnie na ten chleb znalazła Ewelina, spod której rąk wychodzą wspaniałe bochenki, a pilnym okiem strzegła wypieków Amber. Słodki chleb z cynamonem jest bogaty w smaku i pięknie pachnie, Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
French bread. World Bread Day 2011.

French bread. World Bread Day 2011. 181

0
{{headerMessage}}
do internetu, proszę więc o wyrozumiałość w kwestii odpisywania na maile i komentarze, na wszystkie odpowiem po powrocie. Pozdrawiam Was serdecznie! French bread - bagietki, chleby lub bułki autor: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest dach nad głową, coś rozgrzewającego do picia i blask ognia. Poznałam trochę łemkowską kuchnię i muzykę, ale będzie o tym kiedy indziej. Dzisiaj kolejne świąteczne delicje. Stollen. W zeszłym Zobacz więcej
marcincupial
marcincupial Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Alternatywna
Grecki chleb.

Grecki chleb. 120

0
{{headerMessage}}
ukochanej!) ksiązki "The Bread Baker's Apprentice" Peter'a Reinhart. Grecki chleb świąteczny (jeden duży bochenek) UWAGA! Wykonanie zajmuje 2 dni! Składniki (oczywiście podaję Wam w gramach) Uwaga! Zobacz więcej
marcincupial
marcincupial Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Alternatywna
Tradycyjne bajgle.

Tradycyjne bajgle. 125

0
{{headerMessage}}
Przepis na tradycyjne, gotowane bajgle, pochodzi z książki Peter'a Reinhart. Są to klasyczne bajgle, o zbitym cieście. Spędziłem kilka lal mieszkając w Krakowie i od obwarzanków jestem uzależniony. Te Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do formowania bochenki (Peter Reinhart), inny pieczywo na drożdżach (Paul Hollywood), jeszcze inny zapozna nas z techniką pieczenia w garnku żeliwnym (Jim Lahey) albo pokaże tak ambitne przepisy, że Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Cinnamon buns...

Cinnamon buns... 37

1
{{headerMessage}}
Reinhart. It's the name alone that I'm willing to trust without any hesitation. And it didn't disappoint! Yes, there's a bit of work involved, and it will take quite a lot of time, from the very Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dziękowali Bogu za jego obecne błogosławieństwo. Chleb spopularyzował, czy też wydobył zza światów Peter Reinhart w książce z 1994 roku, pod tytułem „Sacramental Magic in a Small-Town Cafe – Recipes Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znajdziecie sample kursu, poniżej tabelka z tematami: zwróćcie uwagę na długości trwania filmów. To jest solidne. 2. Peter Reinhart – Artisian Bread. Wiedzy o chlebie nigdy nie za wiele. Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znajdziecie sample kursu, poniżej tabelka z tematami: zwróćcie uwagę na długości trwania filmów. To jest solidne. 2. Peter Reinhart – Artisian Bread. Wiedzy o chlebie nigdy nie za wiele. Nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: