restauracja od kuchni

Podczas wizyty w Bydgoszczy odwiedziliśmy polecaną przez Was restaurację "Kuchnia" mieszczącą się niedaleko Rynku, na ulicy Grodzkiej. Mimo, że witryna jest niewielka, to nie mieliśmy problemów ze Zobacz więcej
Kuchnia Portugalii znana jest z istniejącego we Francji przysłowia «365 razy dorsz». Chodzi o słynne Bacalhau czyli olbrzymią odmianę dorsza, po francusku zwnaą «morue». I rzeczywiście podczas Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię indyjską, mimo iż jest ona dosyć tłusta- do każdego sosu dodaje się dużo masła i śmietany. Warsztaty w restauracji Ganesh, na których miałam okazję być, znacząco przybliżyły mi tę Zobacz więcej
Do restauracjiKuchnia Otwarta” wybraliśmy się w ramach organizowanego przez serwis Groupon ‚Tygodnia Restauracji’. To już IV edycja, a inicjatywa za każdym razem cieszy się coraz większą Zobacz więcej
Znów zawitałam do Restauracji „Od Kuchni” i jej przesympatycznego właściciela. Przywiozłam trochę świeżych zdjęć tego co lubicie najbardziej Ta Kuchnia to przede wszystkim bogactwo kolorów połączone z Zobacz więcej
Czy marzyło się Wam otworzyć kiedyś własną restaurację? Dzięki pewnej inicjatywie teraz jest to możliwe. Pewnie część z Was wie już o czym piszemy. Restaurant Day, bo tak nazywa się całość tego Zobacz więcej
UNESCO) jest jedną wielką pachnącą restauracją. Jeśli jest tu jedno z największych na świecie zagęszczenie miejsc zabytkowych to sądzę że także gastronomicznych. Osobiście degustowaliśmy chorwackie Zobacz więcej
Nie umiem robić malowanych talerzy i nie lubię. Malowane talerze to takie, gdzie w wykwintnych restauracjach podaje się biały talerz z jedzeniem a potrawa wygląda prawie jak obraz, dużosiędzieje lecz Zobacz więcej
Na pewno każdy z nas ma wyobrażenie idealnej kuchni. Moja pewnie musiałaby mieć okno z widokiem na ocean i pewnie gdyby ten warunek był spełniony, mogłabym gotować nawet na dwupalnikowej kuchence Zobacz więcej
W sobotni weekend odwiedziłam restaurację Marcello, z pobytu w której zamieszczam krótką fotorelację, sprawdźcie Kochani czy warto tam pójść czy nie, czekam na Wasze opinie: Restauracja Marcello Zobacz więcej
Aby umilić Wam nieco życie, przygotowałam dla Was konkurs, w którym nagrodą jest voucher o wartości 120 zł, do wykorzystania w restauracji The Alchemist Gastropub. Zasady konkursu są proste: – wciel Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chciałam się wybrać do miejsca z kuchnią rosyjską. Padło na Wiśniowy Sad na Grodzkiej. Wybraliśmy się tam wczoraj wieczorem. Co prawda nieomal zwróciliśmy, bo okazało się, że o Zobacz więcej
W tym tygodniu miałam przyjemność uczestniczyć w lekcji gotowania w restauracji Blue Cactus, która została zorganizowana dla grupy blogerów kulinarnych. Było to już drugie moje tego typu doświadczenie Zobacz więcej
Wielu szefów kuchni ogranicza motywowanie zespołu do agresywnej dyscypliny, która sprawdza się w trakcie serwisu, ale nie działa na dłuższą metę w przypadku, kiedy naszą ambicją jest zbudowanie Zobacz więcej
W minionym tygodniu miałam możliwość uczestniczenia w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez RESTAURACJĘ ROTONDO. Restauracja ta znajduje się w Okrąglaku, niegdyś najpopularniejszym miejscu w Zobacz więcej
Witajcie Kochani po długiej ciszy, Dawno nas tu nie było. Stęskniliśmy się. :) Dziś przychodzimy do Was z relacją z warsztatów, w których ostatnio braliśmy udział. 23 kwietnia spotkaliśmy się w Zobacz więcej
Wiele polskich obiektów gastronomicznych nadal tkwi w „folwarcznym”, XIX-wiecznym kapitalizmie. W rodzimych restauracjach jest jeszcze sporo do nadrobienia w sferze zarządzania. Nie tak dawno Zobacz więcej
Restauracja Bawełna kieruje swoją ofertę dla prawdziwych smakoszy, znawców i wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej. W tym miejscu jedzenie się celebruje, smakuje każdy kęs, doceniając kunszt i Zobacz więcej
O ulubionych smakach, poszukiwaniu dobrych dostawców, o wymyślaniu nowych dań, które zadowolą podniebienia gurmandzistów i o tym, jak się zdobywa drugą gwiazdkę Michelina rozmawiamy z szefem Olivierem Zobacz więcej
Wyznawca zasady, że restauracja to nie tylko jedzenie. Chce zapewnić gościom przyjemność odkrywania nie tylko nowych smaków, ale i głęboko ukrytych wspomnień. Rozmowa z wizjonerem, jednym z Zobacz więcej