rib eye

Wyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus.Mięso jest Zobacz więcej
Stek rib eye z sosem musztardowym Rozmawiałam ostatnio z pewnym mięsożercą - o stekach. Jak się okazuje, jakiekolwiek dodatki, innowacje i upiększenia nie są wskazane w przypadku pięknego, soczystego Zobacz więcej
To nie jest post dla wegetarian! Ostatniego dnia karnawału wcale nie jemy pączków, faworków ani tym bardziej bezglutenowych i bezjajecznych słodyczy wegańskich. Jemy mięso! Tak się złożyło, że Zobacz więcej
RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance Zobacz więcej
Najlepsze steki. Doskonałe, średnio wypieczone przygotujesz na grillu w ciągu kilku minut. Dziś przedstawiamy wam dwa przepisy na grillowane steki bogate w wyjątkowe smaki. Guinness Rib-Eye Przepis na Zobacz więcej
Rib Eye w B&W fot. D.Szymborska Nie zjem jak krwisty. Wiem, że musi być krwisty by był dobry. Nie zamawiam steków. Tylko co zrobić jak się jest zaproszonym do Butchery&Wine? Gdzie w karcie Zobacz więcej
Najlepsze steki. Doskonałe, średnio wypieczone przygotujesz na grillu w ciągu kilku minut. Dziś przedstawiamy wam dwa przepisy na grillowane steki bogate w wyjątkowe smaki. Guinness Rib-Eye Przepis na Zobacz więcej
100 ml bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku świeży tymianek Składniki na sos: 200 g wątróbki drobiowej 100 g wątróbki cielęcej olej do smażenia 1 czerwona cebula 1/2 kwaśnego jabłka 1 mała Zobacz więcej
100 ml bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku świeży tymianek Składniki na sos: 200 g wątróbki drobiowej 100 g wątróbki cielęcej olej do smażenia 1 czerwona cebula 1/2 kwaśnego jabłka 1 mała Zobacz więcej
* źródło The JW Marriott journal, Summer-Fall 2011 Rib Eye, Porterhouse, New York Strip, Tomahawk Rib Eye – czyli co jest czym Biegacze muszą jeść albo umiarkowanie dużo białka zwierzęcego albo bardzo Zobacz więcej
How good does it sound now - Rose veal rib eye steak with carrot and cumin puree, horseradish hollandaise and red onion tarte tatin... Makes me hungry already! :) This isn't my recipe, but it's one Zobacz więcej
3 steki z antrykotu - ribe eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na Zobacz więcej
Sałatka z mango- składniki: 2 mango- kroimy w kostkę 1/2 papryczki chilli- kroimy w kostkę lub w półplasterki sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody niegazowanej 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka Zobacz więcej
#obiaddlasingla – w sumie to głupia nazwa, ale chodzi o gotowanie dla jednej osoby – bez dokładek, szybko, smacznie i konkretnie. Jasne, można strzelić makaron w 7 minut i też będzie super, ale warto Zobacz więcej
#obiaddlasingla – w sumie to głupia nazwa, ale chodzi o gotowanie dla jednej osoby – bez dokładek, szybko, smacznie i konkretnie. Jasne, można strzelić makaron w 7 minut i też będzie super, ale warto Zobacz więcej
Sałatka z mango i granatem (idealna do mięs- do steka): Składniki: 2 mango 2 granaty pęczek zielonej pietruszki 1 czerwona cebula listki świeżej mięty sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody Zobacz więcej
czas przygotowania: 5 minut Grillowanie przepysznego kawałka mięsa na grillu często sprowadza się do użycia do niego odpowiedniej jakości przypraw. Ta uniwersalna przyprawa pasuje znakomicie do wielu Zobacz więcej
Grube (ok. 2,5 cm) steki z polędwicy wołowej można zrobić bez żadnych dodatków. Czasem nawet bez soli i pieprzu jeśli mięso jest pierwszej jakości. Za to z kieliszkiem dobrego wina... U nas polędwica Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Puree z bobu

Puree z bobu 142

0
-glowne/salatka-z-mango-i-musztardowe-puree-do-rib-eye-steak/ 2. Kalafiorowe puree- Post z dnia 09.12.2014: Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Butchery and wine

Butchery and wine 91

0
i klasycznie, a wśród gablot wina znajdziemy prawdziwe mięcho z cudownymi sosami. rib eye Oprócz mięs delikatnych jak polędwica w sosie truflowym znajdziemy tu kawał solidnego rib eye z przerostami Zobacz więcej