rib eye

Wyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus.Mięso jest Zobacz więcej
Stek rib eye z sosem musztardowym Rozmawiałam ostatnio z pewnym mięsożercą - o stekach. Jak się okazuje, jakiekolwiek dodatki, innowacje i upiększenia nie są wskazane w przypadku pięknego, soczystego Zobacz więcej
To nie jest post dla wegetarian! Ostatniego dnia karnawału wcale nie jemy pączków, faworków ani tym bardziej bezglutenowych i bezjajecznych słodyczy wegańskich. Jemy mięso! Tak się złożyło, że Zobacz więcej
RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance Zobacz więcej
Najlepsze steki. Doskonałe, średnio wypieczone przygotujesz na grillu w ciągu kilku minut. Dziś przedstawiamy wam dwa przepisy na grillowane steki bogate w wyjątkowe smaki. Guinness Rib-Eye Przepis na Zobacz więcej
Rib Eye w B&W fot. D.Szymborska Nie zjem jak krwisty. Wiem, że musi być krwisty by był dobry. Nie zamawiam steków. Tylko co zrobić jak się jest zaproszonym do Butchery&Wine? Gdzie w karcie Zobacz więcej
Najlepsze steki. Doskonałe, średnio wypieczone przygotujesz na grillu w ciągu kilku minut. Dziś przedstawiamy wam dwa przepisy na grillowane steki bogate w wyjątkowe smaki. Guinness Rib-Eye Przepis na Zobacz więcej
100 ml bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku świeży tymianek Składniki na sos: 200 g wątróbki drobiowej 100 g wątróbki cielęcej olej do smażenia 1 czerwona cebula 1/2 kwaśnego jabłka 1 mała Zobacz więcej
100 ml bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku świeży tymianek Składniki na sos: 200 g wątróbki drobiowej 100 g wątróbki cielęcej olej do smażenia 1 czerwona cebula 1/2 kwaśnego jabłka 1 mała Zobacz więcej
* źródło The JW Marriott journal, Summer-Fall 2011 Rib Eye, Porterhouse, New York Strip, Tomahawk Rib Eye – czyli co jest czym Biegacze muszą jeść albo umiarkowanie dużo białka zwierzęcego albo bardzo Zobacz więcej
How good does it sound now - Rose veal rib eye steak with carrot and cumin puree, horseradish hollandaise and red onion tarte tatin... Makes me hungry already! :) This isn't my recipe, but it's one Zobacz więcej
3 steki z antrykotu - ribe eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na Zobacz więcej
Sałatka z mango- składniki: 2 mango- kroimy w kostkę 1/2 papryczki chilli- kroimy w kostkę lub w półplasterki sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody niegazowanej 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka Zobacz więcej
#obiaddlasingla – w sumie to głupia nazwa, ale chodzi o gotowanie dla jednej osoby – bez dokładek, szybko, smacznie i konkretnie. Jasne, można strzelić makaron w 7 minut i też będzie super, ale warto Zobacz więcej
#obiaddlasingla – w sumie to głupia nazwa, ale chodzi o gotowanie dla jednej osoby – bez dokładek, szybko, smacznie i konkretnie. Jasne, można strzelić makaron w 7 minut i też będzie super, ale warto Zobacz więcej
czas przygotowania: 5 minut Grillowanie przepysznego kawałka mięsa na grillu często sprowadza się do użycia do niego odpowiedniej jakości przypraw. Ta uniwersalna przyprawa pasuje znakomicie do wielu Zobacz więcej
minuty z każdej strony, ale szkoda. Polędwica z polskich krów mięsnych zaczyna być w Polsce coraz bardziej dostępna. Warto się rozejrzeć. Za najlepszą na świecie uchodzi argentyńska. W Australii czy Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Puree z bobu

Puree z bobu 106

0
-glowne/salatka-z-mango-i-musztardowe-puree-do-rib-eye-steak/ 2. Kalafiorowe puree- Post z dnia 09.12.2014: Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Butchery and wine

Butchery and wine 85

0
i klasycznie, a wśród gablot wina znajdziemy prawdziwe mięcho z cudownymi sosami. rib eye Oprócz mięs delikatnych jak polędwica w sosie truflowym znajdziemy tu kawał solidnego rib eye z przerostami Zobacz więcej
Klasyczny rib-eye steak, czyli stek z antrykotu. Za sprawą dość sporej zawartości tłuszczu i właściwej techniki przyrządzania jest bardzo soczysty i delikatny. By danie zbilansować odżywczo podałam je Zobacz więcej