rick stein

sweetworldofs
sweetworldofs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet World of S
Rick Stein

Rick Stein 70

photo: www.thesundaytimes.co.uk „Nothing is more exhilarating than fresh fish simply cooked” Rick Stein photo: www.thetimes.co.uk photo: www.perthnow.com.au Post Rick Stein pojawił się poraz pierwszy Zobacz więcej
I wanted to make a fish pie for ages and i finally got around that. It was delicious, really words can't describe it! I used Rick Stein's recipe from his book "Seafood". I knew he is very passionate Zobacz więcej
At our house we eat pasta dishes a lot, this one was inspired - and the recipe is exactly the same one - by one of Rick Stein's programmes. I've cooked spaghetti alla carbonara before but... I have to Zobacz więcej
With plenty of apples and blackberries in the house cake was in order. My first thought were crumble - as it is favourite with my two little helpers but... How many crumbles can one eat before one Zobacz więcej
twarezak
twarezak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nasze Drinki
Rick – shot z sambucą

Rick – shot z sambucą 355

Rick jest shotem, którego smak bardzo przyjemnie nas zaskoczył. Robi się go z dwóch składników. Pierwszym z nich jest sambuca, likier pochodzący z Włoch o anyżowym smaku. Ten bezbarwny alkohol Zobacz więcej
zaneta1117
zaneta1117 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czekoladowa książka
PIĄTA FALA Rick Yancey

PIĄTA FALA Rick Yancey 19

Ziemię atakują obcy. Zabijają 90 procent ludzi, na resztą zsyłają zarazę, a cząstka która została żyje w ukryciu i przerażeniu. Cassie przeżyła wszystkie cztery fale, nie dotknęła jej zaraza i udało Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Tarta cytrynowa wg Ricka Steina

Tarta cytrynowa wg Ricka Steina 160

Początek października a u nas piękna słoneczna pogoda więc pomyślałam sobie, że dobrze będzie przygotować orzeźwiającą cytrynową tartę… Wybrałam przepis z książki Ricka Steina „Food Heroes”. Przepis Zobacz więcej
Bardzo lubię programy kulinarne Ricka Steina. Szczególnie te, gdzie zabiera widzów do odległych krajów i przybliża nam te wszystkie cudowne egzotyczne smaki … i człowiek może sobie wtedy pomarzyć, że Zobacz więcej
Jeśli chodzi o zdrowie to nigdy nie można go lekceważyć czy na nim oszczędzać. Jak wiadomo, ma się je tylko jedno! Więc powinien być to dla nas największy skarb :) Ja od niedawna, jakiegoś półtora Zobacz więcej
Wracamy do Austrii! Druga część przewodnika po gospodach znajduje się poniżej, a pierwsza (gdyby ktoś przegapił lub trafił z Google'a) znajduje się TU. - Rockfeldalm to tegoroczne odkrycie. To ten typ Zobacz więcej
Co jakiś czas wspominam o tym, co jemy podczas górskich wędrówek w Austrii (całkiem sporo z tego można obejrzeć sezonowo na moim Instagramie lub np. w albumie na Facebooku). Pisałam kilka lat temu o Zobacz więcej
kocie lakocie.pl
kocie lakocie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocie Łakocie
Pastéis de nata

Pastéis de nata 77

Pastéis de nata to portugalskie tarty budyniowe. W zasadzie są one zwykle wielkości muffinek, ale dzisiaj w mojej kuchni (razem z rodowitą Portugalką) stworzyłyśmy wersję większą – w formie dużej Zobacz więcej
I adore quinoa. It is a perfect source of wholesome protein in a grain-like form. I’ll certainly write a post with interesting facts about it soon, because it’s a plant, which, in my opinion, should Zobacz więcej
zadanie-gotowanie
zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zadanie-gotowanie
Pasteis de Nata.

Pasteis de Nata. 88

Najsłynniejsza słodka przekąska Portugalii jest znana pod nazwą pasteis de Belem, ale prawo do jej używania ma tylko jedna cukiernia. Dlatego funkcjonuje również drugie, równie popularne określenie, Zobacz więcej
Dominosteine sa w Niemczech pralinkami, ktorych nie moze brakowac w okresie adwentu. Polecam kazdemu, kto lubi marcepan i czekolade deserowa ;) Skladniki na ciasto 150 g masla 120 g cukru 1 lyzeczka Zobacz więcej
Wczorajsza burza była niezłą niespodzianką. Uznałam ją za dobry znak. Jeżeli nawiedziła nas pierwsza marcowa burza, to znaczy zima już dogorywa. Tak sobie w naiwności swojej myślałam. Dziś rano Zobacz więcej
Mamy piątek i tak jak obiecałam, nadszedł czas na recenzję batoników odBlack Bear Steinzeit-Nahrung! O tej firmie możecie przeczytać w tym poście, który powstał kilka dni temu ;) Oba batoniki Zobacz więcej
I znowu te pankejki No po prostu nie da się ich nie jeść, szczególnie tych z jabłuszkiem Tę wersję zrobiłam w odżywką białkową, bo jak stali bywalcy już wiedzą, moje dania są zbilansowane lecz Zobacz więcej
Chrust to moja karnawałowa słabość…Dlatego nie zastanawiałam się, kiedy w słuchawce usłyszałam aksamitny głos A. – Zróbmy może razem chrust! Od razu powiedziałam – tak! Uwielbiam wspólne działanie w Zobacz więcej