rick stein

sweetworldofs
sweetworldofs Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sweet World of S
Rick Stein

Rick Stein 64

0
photo: www.thesundaytimes.co.uk „Nothing is more exhilarating than fresh fish simply cooked” Rick Stein photo: www.thetimes.co.uk photo: www.perthnow.com.au Post Rick Stein pojawił się poraz pierwszy Zobacz więcej
them many times, but never really gave them much notice. Well, now was the time! :) Went "on-line" immediately and started looking for a good, reliable recipe and who's better to trust (not only when Zobacz więcej
At our house we eat pasta dishes a lot, this one was inspired - and the recipe is exactly the same one - by one of Rick Stein's programmes. I've cooked spaghetti alla carbonara before but... I have to Zobacz więcej
big fish pie. "Fish pie is a traditional British dish. The pie is usually made with white fish (for example cod, haddock or halibut) in a white or béchamel sauce made using the milk the fish was Zobacz więcej
Mam w zwyczaju słuchać, w weekendy albo późnym wieczorem, oczywiście jednym uchem programów kulinarnych. Jednym uchem, bo drugie zajęte jest przez niekończące się pytania Bartka. Ale nawet to jedno Zobacz więcej
Witam wszystkich na moim blogu o gotowaniu nie mam zamiaru pouczać jak należy gotować, chcę jedynie podzielić się moimi dokonaniami w kuchni oraz moimi przepisami autorskimi oraz różnymi pożyczonymi. Zobacz więcej
Witam wszystkich na moim blogu o gotowaniu nie mam zamiaru pouczać jak należy gotować, chcę jedynie podzielić się moimi dokonaniami w kuchni oraz moimi przepisami autorskimi oraz różnymi pożyczonymi. Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
44. Domowa Pizza

44. Domowa Pizza 84

0
Witam wszystkich na moim blogu o gotowaniu nie mam zamiaru pouczać jak należy gotować, chcę jedynie podzielić się moimi dokonaniami w kuchni oraz moimi przepisami autorskimi oraz różnymi pożyczonymi. Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
52. Kruche ciasto

52. Kruche ciasto 164

0
Witam wszystkich na moim blogu o gotowaniu nie mam zamiaru pouczać jak należy gotować, chcę jedynie podzielić się moimi dokonaniami w kuchni oraz moimi przepisami autorskimi oraz różnymi pożyczonymi. Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
56. PAVLOVA

56. PAVLOVA 63

0
Witam wszystkich na moim blogu o gotowaniu nie mam zamiaru pouczać jak należy gotować, chcę jedynie podzielić się moimi dokonaniami w kuchni oraz moimi przepisami autorskimi oraz różnymi pożyczonymi. Zobacz więcej
w kuchni szefowa zarządziła pewnego dnia, że robimy sos tatarski. Nie zdawałam sobie sprawy, że Brytyjczycy ten przysmak przygotowują nieco inaczej i serwują głównie do dań rybnych. Jest inny, ale Zobacz więcej
Rick Stein to tu szef równie znany, co Jamie i Nigella:-) Mam kilka jego książek, polecam Ci bardzo najnowszą serię wojaży, po Hiszpanii (nakręcona po Odysei, o której pisałam u siebie, dawno już - Zobacz więcej
w niej przepisy na dania wspomagające leczenie i rekonwalescencję po okresie choroby nowotworowej. Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Zobacz więcej
Jest taki program "Rick Stein na dalekim wschodzie", bardzo lubię podróże z tym sympatycznym panem. Szkoda tylko, że siedząc przed telewizorem :). Oczywiście, nie jest to orginalne curry Ricka, jednak Zobacz więcej
zmielony pieprz oliwa z oliwek do smażenia Sos: cebula 2-3 ząbki czosnku puszka pomidorów 1-2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego Zmielone mięso łączymy z pozostałymi składnikami i Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Krewetki po lankijsku

Krewetki po lankijsku 65

0
Przepis na to danie pochodzi z programu „Rick Stein na Dalekim Wschodzie” z odcinka, w którym odwiedził Sri Lankę. Jest to proste danie z krótko smażonymi składnikami, dzięki czemu pozostają jędrne i Zobacz więcej
inny, a sam Rick Stein, który ma u mnie ogromny kredyt zaufania – postąpiłam tak, jak kazał. Choć zaczęłam ostrożnie, od jednej łyżeczki. Ten egzotyczny dodatek sprawdził się jednak w uproszczonej Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
PASTA ALLA NORMA

PASTA ALLA NORMA 44

0
Nie wiem dlaczego tak się nazywa. Być może na cześć Vincenzo Belliniego i jego opery " Norma ". Tak twierdzi Rick Stein. Wszak i Bellini i to danie pochodzi z Katanii. Byc może.Nie zagłębiajac się w Zobacz więcej
, dodajemy pokrojone pomidory i dusimy na małym ogniu do miękkości (ok. 15 min). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie podajemy posypane posiekaną natką i posiekanymi, prażonymi bez tłuszczu Zobacz więcej
przygotować farsz, później nadziać nim ryby i je związać, smażyć i piec... Efekt finalny jednak powala: wizualnie i smakowo. Werdykt: zdecydowanie warto. Składniki (dla 2 osób): 4 filety z pstrąga Zobacz więcej