rillette

Rillette to francuska pasta do pieczywa robiona drobiu w połączeniu także boczkiem. Ostatnio śledzę bardzo intensywnie ten blog i postanowiłam przygotować pastę z makreli wędzonej. Jeśli lubicie Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Mięso z szyi indyka à la rillette Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Krem z brokułów z prażonymi płatkami migdałów 08 gru Mięso z szyi indyka à la rillette Zobacz więcej
Jestem wToskanii, jeszcze się na dobre nie zadomowiłem, nie rozkręciłem, ale myślę sobie, że wypadałoby połączyć moją codzienną kuchnię (główniefrancuską)z czymś z Włoch. Tak na dobry początek. Jakiś Zobacz więcej
Jestem wToskanii, jeszcze się na dobre nie zadomowiłem, nie rozkręciłem, ale myślę sobie, że wypadałoby połączyć moją codzienną kuchnię (główniefrancuską)z czymś z Włoch. Tak na dobry początek. Jakiś Zobacz więcej
Jestem wToskanii, jeszcze się na dobre nie zadomowiłem, nie rozkręciłem, ale myślę sobie, że wypadałoby połączyć moją codzienną kuchnię (główniefrancuską)z czymś z Włoch. Tak na dobry początek. Jakiś Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Rillette z kaczki

Rillette z kaczki 89

0
kaczka, łyżka listków tymianku, sól, pieprz czarny świeżo mielony, 2 ząbki rozgniecionego czosnku, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Zobacz więcej
Z pewnością smaczne, szkoda, że ja nie mogę takich cudów jeść, bo mi serce wysiądzie :( Mi lekarz kazał ograniczyć tłuszcze do olejów roślinnych i to najlepiej rzepakowego, bo ma najlepszy skład Zobacz więcej
Wiele lat temu gościł w Trojmieście mój były kolega z Paryża, z którym pracowaliśmy dla francuskiej korporacji. Przyjechał tutaj na ślub swojego kuzyna wraz ze swoją żoną, mamą i babcią. Pochodzili ze Zobacz więcej
kaczki poprawia się w trakcie przechowywania. Przed podaniem wyjmujemy nogi ze smalcu, oskrobujemy z resztek tłuszczu i przyrządzamy, np. pieczemy. Można z kaczki przygotować tzw. rillette (czytaj: Zobacz więcej
Rozpoczął się czas pikników i spotkań na świeżym powietrzu, a nie ma nic milszego niż wspólny posiłek z przyjaciółmi pod chmurką:-) Dzisiejsza propozycja to francuski klasyk czyli rillette w wersji Zobacz więcej
, autor książek i publikacjio Kuchni Staropolskiej.Menu: Kacze "rillette" z kwaśną kapustąi razowym żytnim chlebem na zakwasie Rosół złocisty z królikaz orkiszowym makaronem Karp w sosie piernikowymz Zobacz więcej
Belgii,makrelę wędzoną je się na kolacje,jako pastę(rillette)na chlebie,w wielu smacznych sałatkach,lub jako przekąskę z napojami. Moja,ostatnio ulubiona kompozycja,którą akurat wczoraj jadłam na Zobacz więcej
. Nadzienie do pierogów robi się tak jak moje rillette de canard (też jeden z pierwszych wpisów) tyle, że z minimalną ilością smalcu. Polecam Wam zrobienie i confit, i rillette, no i oczywiście Zobacz więcej
W tej potrawie gwiazdą jest nadzienie z kaczki. Doprawiłam je inaczej niż rillette. Tym razem użyłam żurawiny, cynamonu i pomarańczy. Zawsze w lodówce mam przynajmniej jeden słoik nóg kaczki Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 795

0
, pasztet, pierożki, czy rillette - to tylko przedsmak tego, co można wyczarować z gęsi :) Warsztaty były bardzo ciekawe, rewelacyjnie prowadzone, naprawdę dużo z nich wyniosłam - nie tylko wiedzy, Zobacz więcej
w Warszawie 1910 i 1926, Nakładem Księgarni Polskiej B. Połonieckiego we Lwowie, s. 405-406. ** nie wyrzucaj, można ich użyć do przygotowania pysznego smalcu *** nie wylewaj, bo przyda się do Zobacz więcej
startą skórką pomarańczową, listkami tymianku i pieprzem. Gotowe. Z powyższych składników wyszły nam cztery słoiczki. Podajcie z chlebem lub grzanką z bagietki. Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym, Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Krokiety orzechowo-ziemniaczane na kapuście ze śliwkami Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Mięso z szyi indyka à la rillette 09 gru Krokiety Zobacz więcej
. Mięsożercy mogą też sięgnąć po bardzo fajnyrillette z kurczaka. Robotę w tej potrawie robi marynowana w cytrusach czerwona cebula. Z kolei mało ciekawy ziemniaczany fondant podkręca na szczęście Zobacz więcej
) przy drinku lub piwie. Typ Śliwki: podpłomyk z musem z wątróbki Typ Tosi: podpłomyk z pastą z buraka Kolejnym daniem na stole okazało się rillette, zwykle kojarzone raczej z kaczką lub wieprzowiną, Zobacz więcej