rillettes z kaczki

Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Rillettes z kaczki

Rillettes z kaczki 204

0
Rillettes z kaczki to pyszne smarowidło do chleba, które będzie alternatywą dla gotowych wędlin. Takie smarowidło można zrobić z mięsa wieprzowego, mieszanego i tak jak ja z kaczki. Przygotowanie Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Rillettes z kaczki

Rillettes z kaczki 176

0
Piekłam ostatnio całą kaczkę. Zjedliśmy na obiad tylko pół. Uznałam, że pozostałej części nie wykorzystam na kolejny posiłek, a zrobię z niej smarowidło na kanapki… i wyszło coś pysznego. Najdłużej Zobacz więcej
We Francji rillettes oznacza smarowidło do chleba, które jest zrobione z tłustego mięsa, podlewane rosołem i winem z ziołami i przyprawami. Ta wyrafinowana nazwa w potocznym tłumaczeniu to Zobacz więcej
Wracając pamięcią do paryskich charcutier nie sposób oprzeć się pokusie odtworzenia smaków Francji we własnej kuchni. Paryżanie jadają niebywale pyszne rzeczy, ale tez i takie, do których większości z Zobacz więcej
Rillettes z kaczki | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Przepisy Andrzej Pastuszak, rocznik ’73. Choć szczęśliwi czasu nie liczą, w branży gastronomicznej Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Rillettes z kaczki

Rillettes z kaczki 313

1
Rillettes z kaczki - - Świat od kuchni - bloog.pl Jest 1143338 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga Świat od kuchni O moim bloogu Ten blog jest kontynuacją mojej kilkuletniej Zobacz więcej
To smarowidło zazwyczaj robię na zimowy wypad na narty. Wieczorem jak wracają ze stoku moi narciarze ( bo ja nie jeżdżę), to pałaszują rillettes z ogromnym apetytem. Mimo francuskiej nazwy smakuje Zobacz więcej
Rillettes z kaczki- idealne smarowidło do kanapek Będę szczera- rillettes nie jest daniem w 15 minut. Ba! mi jego przygotowanie zajęło 3/4 dnia. To proces, który trwa, trwa, trwa... Jest z tą Zobacz więcej
Przygotowanie smarowidła z kaczki wymaga sporo czasu ( mizajęłoto prawie cały dzień, ale ze względu na kilka przerw) i także niemało pracy, ale uwierzcie mi warto. O rilletes dowiedziałem się całkiem Zobacz więcej
był świetny w każdym innym momencie roku, tylko nie przed Bożym Narodzeniem. Stałam z nożem nad ofiarą i przypomniałam sobie, że gdzieś czytałam o rillettes z kaczki. Właściwie mogłaby to być Zobacz więcej
dużej ilości smalcu; na wschodzie zwane tuszonką) z kaczki. Rillettes uwielbiam, miałam na nie ochotę, bo akurat zobaczyłam nóżki kacze w sklepie, problem polega na tym, że nigdy w życiu nie robiłam Zobacz więcej
Rillettes z kaczki. Czyli gdzieś pomiędzy smalczykiem a pasztetem. - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA Rillettes z Zobacz więcej
Konfitowanie polega na tym, że przygotowujemy mięso piekąc je w tłuszczu bardzo długo w bardzo niskiej temperaturze. Mięso przyrządzone w taki sposób może być przechowywane nawet kilka miesięcy. Tą Zobacz więcej
. Dodać tymianek. W rondelku zagotować bulion z cydrem, dodając sporo soli i pieprzu. Wlać gorący płyn do wolnowaru, przykryć pokrywką i gotować na ustawieniu high ( 90 - 100 st C) przez 5 - 6 godzin. Zobacz więcej
Rillettes do smarowania pieczywa, to rozgotowane i rozgniecione mięso zatopione w tłuszczu. Mięso do rillettes nie powinno być zmielone tylko rozgniecione, aby zachowały się włókna.Dzięki długiemu Zobacz więcej
Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
Sezon wędkarski właśnie się rozpoczął... Nie, nie...mnie to nie dotyczy...ja tylko degustuje to, co złowił nasz kochany miłośnik ryb :) Z rybki, którą dostałam zrobiłam między innymi pyszne rillettes Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1197

0
„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
w powstałym smalcu dusi się kawałeczki mięsa. Ważne jest dobre doprawienie rillettes ziołami i winem, które odparowuje zostawiając cały swój smak. A robiliście i jedliście już smalec z gęsi? Jeśli Zobacz więcej
Rillettes to wywodzące się z kuchni francuskiej smarowidło do pieczywa. Można je przyrządzić z mięsa (wieprzowiny, gęsi, kaczki, kurczaka, królika) lub ryb (łososia, tuńczyka lub anchois). U mnie Zobacz więcej