rillettes z królika

Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1294

0
„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
Rillettes to rodzaj smarowidła z kawałeczków mięciutkiego mięsa bardzo powoli duszonego w tłuszczu. Pochodzi z kuchni francuskiej i przypomina nieco pasztet. Podaje się do pieczywa, w temperaturze Zobacz więcej
Rillettes to wywodzące się z kuchni francuskiej smarowidło do pieczywa. Można je przyrządzić z mięsa (wieprzowiny, gęsi, kaczki, kurczaka, królika) lub ryb (łososia, tuńczyka lub anchois). U mnie Zobacz więcej
Jako, że powoli zbliżają się święta i że lubię śledzie, i kocham suszone pomidory ( choć kogoś bardziej Sol :* ) chciałem zrobić ową rybę na troszkę inny sposób niż tradycyjny. A że flaszka białego Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 114

1
, ale o bardziej rustykalnej konsystencji czyli z kawałkami mięsa lub ryby. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Polecam Zobacz więcej
Rillettesto smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a Zobacz więcej
Co to właściwie jest rillettes ? Nazwa brzmi wykwintnie, zresztą tak mniej więcej większości z nas kojarzy się kuchnia francuska. A za tą wykwintną nazwą kryje się nic innego jak francuski krewny Zobacz więcej
Wywodzące się z tradycyjnej kuchni francuskiej rillettes to rodzaj pysznego smarowidła do chleba, podobnego do naszego smalczyku. Mięso na rillettes konfituje się przez długie godziny do miękkości, aż Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Przepis ten czeka na publikację już dosyć dlugo. Pomyślałam, że już za długo i w końcu muszę dać mu szansę na rozpowszechnienie. „Rillettes oznacza smarowidło podobne do pasztetu, Zobacz więcej
Za nazwą rillettes de porc kryje się francuskie smarowidło na chleb z mięsa wieprzowego (tzw. "brązowa konfitura"), nieco podobne do rodzimego smalcu - można dodać do niego więcej słoniny niż w moim Zobacz więcej
uda kacze lub gęsie (u mnie kacze) 8 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren jałowca gałązki świeżego tymianku gałązki świeżego rozmarynu 3 ząbki czosnku (nieobrane, w łupinkach) kilka laurowych liści Zobacz więcej
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, królika Zobacz więcej
Francuzi potrafią wyczarowywać cuda z mięsa. Rillettes de porc jadłam wielokrotnie w sklepowej i restauracyjnej wersji, jednak domowe nie mają sobie równych. Słynie z nich Pays de la Loire, czyli Zobacz więcej
, ojciec pewnie szykowałby rillettes. Tak jak swojski smalczyk rillettes jest tłuszczową bombą energetyczną, przechowuje się świetnie, łatwo się smaruje i dobrze wchodzi zimą. Pokrojone w paski mięso Zobacz więcej
/ wędzona papryka Schab cielęcy & ruski pieróg orzach ziemny / bisque / dziki czosnek Panna cotta & fiołki wanilia / cynamon / rabarbar Kilka słów o szefie kuchni: Szymon Stach to zdobywca Zobacz więcej
WieżyEiffla. Menu to kulinarny lunapark. Nie wiesz, za co się brać, wszystko chce się wypróbować, zdążyć zanim zniknie z karty. Bo Szef Rafał Targosz zmienia ją wraz z nadejściem sezonu. Siedziałam Zobacz więcej
dla NieAlergika Bernika - mój kulinarny pamiętnik Rillettes - smarowidło z mięsa Blog kulinarny Madame Edith Krem z topinamburu Eksplozja smaku Pieczony udziec indyczy W kuchni Karmel-itki. JAJKA Z Zobacz więcej