rillettes z królika

Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1309

0
„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
Rillettes to rodzaj smarowidła z kawałeczków mięciutkiego mięsa bardzo powoli duszonego w tłuszczu. Pochodzi z kuchni francuskiej i przypomina nieco pasztet. Podaje się do pieczywa, w temperaturze Zobacz więcej
Rillettes to wywodzące się z kuchni francuskiej smarowidło do pieczywa. Można je przyrządzić z mięsa (wieprzowiny, gęsi, kaczki, kurczaka, królika) lub ryb (łososia, tuńczyka lub anchois). U mnie Zobacz więcej
Jako, że powoli zbliżają się święta i że lubię śledzie, i kocham suszone pomidory ( choć kogoś bardziej Sol :* ) chciałem zrobić ową rybę na troszkę inny sposób niż tradycyjny. A że flaszka białego Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 116

1
, ale o bardziej rustykalnej konsystencji czyli z kawałkami mięsa lub ryby. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Polecam Zobacz więcej
Rillettesto smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a Zobacz więcej
robić z różnych gatunków mięsa - począwszy od królika, poprzez drób i wieprzowinę, a skończywszy na tuńczyku. Ja (a właściwie Mój Mąż) przepis na rillettes z gęsi zaczerpnęłam z bloga Aleex , Zobacz więcej
Wywodzące się z tradycyjnej kuchni francuskiej rillettes to rodzaj pysznego smarowidła do chleba, podobnego do naszego smalczyku. Mięso na rillettes konfituje się przez długie godziny do miękkości, aż Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Przepis ten czeka na publikację już dosyć dlugo. Pomyślałam, że już za długo i w końcu muszę dać mu szansę na rozpowszechnienie. „Rillettes oznacza smarowidło podobne do pasztetu, Zobacz więcej
herbatą idealnie nadaje się na śniadanie dla pokrzepienia przed chłodnym dniem lub na kolację, by nieco nas rozgrzać. Gdy płynne rillettes przelewa się do słoika, na wierzchu tworzy się warstwa Zobacz więcej
konfitowane w gęsim tłuszczu kacze lub gęsie udka. Do przyrządzenia tego boskiego specjału potrzebujemy oczywiście gęsi tłuszcz. O jego właściwościach i zaletach pisałam przy okazji postu o Zobacz więcej
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, królika Zobacz więcej
ciepłej kąpieli w tłuszczyku zamienia się w coś boskiego. Jest kruchuteńka i rozpływa się w ustach. Podstawą jest dobre mięso i długie pieczenie w bardzo niskiej temperaturze. Żeby piekarnik nie Zobacz więcej
, ojciec pewnie szykowałby rillettes. Tak jak swojski smalczyk rillettes jest tłuszczową bombą energetyczną, przechowuje się świetnie, łatwo się smaruje i dobrze wchodzi zimą. Pokrojone w paski mięso Zobacz więcej
. Amuse-bouche rillettes z ryb Nie martwcie się jednak o to, że wyjdziecie z restauracji głodni: mimo małych porcji jest ich tak dużo i są tak skomponowane, że wyjdziecie syci i szczęśliwi. Do dań Zobacz więcej
WieżyEiffla. Menu to kulinarny lunapark. Nie wiesz, za co się brać, wszystko chce się wypróbować, zdążyć zanim zniknie z karty. Bo Szef Rafał Targosz zmienia ją wraz z nadejściem sezonu. Siedziałam Zobacz więcej
sylwestrowe Kalejdoskop Renaty Życzenia noworoczne Dzika pycha! Blog kulinarny Kruche parmezanowe ciasteczka z tymiankiem ChilliBite Najlepsze zrazy zawijane ever! In my coffee kitchen Sałatka Zobacz więcej