Przepis na rillettes z królika

Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1396

„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w śmietanie

królik w śmietanie 15060

Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 13933

Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 10391

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
KRÓLIK DUSZONY

KRÓLIK DUSZONY 13013

Składniki: mięso królika ( u mnie cztery skoki ) 2 średniej wielkości cebule przyprawy: sól, pieprz , majeranek, oliwa z oliwek Sposób wykonania: Mięso królika umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i Zobacz więcej
Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
Badylarka
Badylarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony królik

Pieczony królik 11711

Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika? 9594

Mięso królicze jest bardzo cenne pod względem odżywczym, dlatego zaleca się, aby spożywały je przede wszystkim rozwijające się osoby – dzieci, młodzież, jak i osoby osłabione chorobą czy starsze. Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Do chleba. Rillettes wieprzowe

Do chleba. Rillettes wieprzowe 182

Rillettes to rodzaj smarowidła z kawałeczków mięciutkiego mięsa bardzo powoli duszonego w tłuszczu. Pochodzi z kuchni francuskiej i przypomina nieco pasztet. Podaje się do pieczywa, w temperaturze Zobacz więcej
Wywodzące się z tradycyjnej kuchni francuskiej rillettes to rodzaj pysznego smarowidła do chleba, podobnego do naszego smalczyku. Mięso na rillettes konfituje się przez długie godziny do miękkości, aż Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 10035

Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny. SKŁADNIKI Zobacz więcej
flowerek
flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
flowerek.com-moje gotowanie
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 266

VN:F [1.9.22_1171] Przepis ten czeka na publikację już dosyć dlugo. Pomyślałam, że już za długo i w końcu muszę dać mu szansę na rozpowszechnienie. „Rillettes oznacza smarowidło podobne do pasztetu, Zobacz więcej
Francuzi potrafią wyczarowywać cuda z mięsa. Rillettes de porc jadłam wielokrotnie w sklepowej i restauracyjnej wersji, jednak domowe nie mają sobie równych. Słynie z nich Pays de la Loire, czyli Zobacz więcej
Co to właściwie jest rillettes ? Nazwa brzmi wykwintnie, zresztą tak mniej więcej większości z nas kojarzy się kuchnia francuska. A za tą wykwintną nazwą kryje się nic innego jak francuski krewny Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 9330

Potrawka z królika w śmietanie to dla mnie wspomnienie dzieciństwa, bo moja Mama często ją przygotowywała:). I, mimo że nigdy nie jadłam królika nigdzie poza rodzinnym domem, to jestem przekonana, że Zobacz więcej
Kiedy zmęczeni i zziębnięci wracaliśmy po nartach na naszą kwaterę, pierwszy głód zaspokajaliśmy pajdą chleba ze smalcem, który ojciec usmażył nam na wyjazd. Smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem, Zobacz więcej
haniakasia
haniakasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja Hani-Kasi
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 216

Rillettes to wywodzące się z kuchni francuskiej smarowidło do pieczywa. Można je przyrządzić z mięsa (wieprzowiny, gęsi, kaczki, kurczaka, królika) lub ryb (łososia, tuńczyka lub anchois). U mnie Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 340

Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 126

Święta, święta i po świętach. Nie udało się wcześniej podzielić przepisami więc robię to dziś. Końca dobiega Lany Poniedziałek ale zawsze! U mnie było tradycyjnie i rodzinnie, ale zawsze gdzieś tam Zobacz więcej