risotto bakłażan

Do zrobienia tego risotto użyłam ryżu Arborio Podravka. Dodałam bakłażana i dymkę ,prosto smacznie ,lekko. Risotto z bakłażanem składniki 1 szklanka ryż arborio Podravka 1 łyżka oliwy, dymka, 1 t Zobacz więcej
Dzisiaj szybko i na temat. Tymi słowami można opisać i post i potrawę :) Risotto zrobiłam dzisiaj na obiad w około 15 minut. Jest bardzo smaczne, kremowe i mocno czuć bakłażana. Do tego wymagana ilość Zobacz więcej
Niedawno dostałam butelkę wytrawnego, białego wina i od razu zatęskniłam za risotto. Lubię je jeść, gdy jest zimno na dworze. Świetnie rozgrzewa, niemal jak gorący rosół. Jest jednak bardziej sycące Zobacz więcej
Zapraszam Was na świetne danie łączące w sobie słodki smak rodzynek, ostrość curry i pieprzu, kwasowość soku z świeżo wyciskanej cytryny i delikatność bakłażana. Niestety zabrakło mi oleju rzepakowego Zobacz więcej
Risotto to jedyna forma ryżu którą przyjmuję z niekwestionowaną przyjemnością. Bo tak generalnie to nie przepadam za ryżem. Ale taki gotowany na bulionie, z masłem, serem i pysznymi dodatkami - tak, Zobacz więcej
do czasu mieszając. Zmniejszamy palnik i stopniowo dodajemy bulion (jeśli nie macie ugotowanego bulionu można rozpuścić kostkę rosołową warzywną lub grzybową). Na początek wlewamy ok. 1/3 bulionu. Zobacz więcej
Lubię risotto za to, że ma niesamowicie kremową konsystencję bez dodatku jakiejkolwiek śmietany. Co prawda częściej odstrasza mnie wizja stania nad garnkiem i dolewania po chochelce wywaru. Czasem Zobacz więcej
proste pomidorowe risotto z bakłażanem - zielony środek Skip to Main Content Przepisy dania główne przekąski śniadania sałatki zupy desery Uwagi Zapisz się Kontakt Szuklaj w: Menu przepisy Uwagi Zobacz więcej
Uwielbiam lato za to, że teraz warzywa są łatwo dostępne, pyszne i tanie. To jedyny czas kiedy bakłażana i cukinię można kupić praktycznie za grosze. Nie mogłam tego nie wykorzystać i tak oto na Zobacz więcej
w piekarniku pod serową warstwą. Składniki (4 porcje) 3 woreczki ryżu 1/2 kg piersi z kurczaka papryka czerwona bakłażan ser mozzarella 125 g 100 g startego parmezanu pomidory w puszce 3 ząbki Zobacz więcej
Risotto już na zawsze wpisało się w menu w moim domu. Uwielbiam je przygotowywać i bardzo uwielbiam je jeść :P ze wszystkimi dodatkami. Tym razem padło na cukinię i grillowaną gruszkę miłości ( Zobacz więcej
Risotto jest to popularna włoska potrawa z ryżem w roli głównej. Co ciekawe podobno tę potrawę przywiózł do Włoch z Chin Marco Polo. Potrawę można podawać na wiele sposobów – poniżej prezentuję moją Zobacz więcej
stąd ni zowąd...pięknieje.Jak blisko pasji do 'ukrytego' fetyszyzmu?Marzenia mają magiczną moc przyciągania albo przeciwnie - z łatwością wyobrażam sobie, że rozmarzony/-a spotyka się z podejrzeniem Zobacz więcej
Risotto z cukinią, bakłażanem i szynkąparmeńską Szczerze się przyznamy, że dopiero niedawno odkryłyśmy moc risotto. Wcześniej we wszystkich włoskich restauracjach omijałyśmy ten rozdział w menu, Zobacz więcej
Przepis na to risotto z kurczakiem cukinią i bakłażanem jest mocno eksperymentalny i improwizowany, jednak efekt jest godny polecenia. Niektóre składniki mogą zaskoczyć, ale nie bójcie się ich :) Zobacz więcej
mieszaniu. Składniki można komponować w dowolne etiudy tak, iż będą one za każdym razem przyczynkiem do świeżych doznań zarówno smakowych, jak i estetycznych. Zarażajcie się więc miłością do Zobacz więcej
Na razie jestem lekko nieprzystępna, więc wybaczcie chwilowe przestoje na blogu. To jest ten czas, kiedy muszę go trochę zepchnąć na dalszy plan :( Wkrótce pokażę Wam, jak było na ostatnich Zobacz więcej
Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszym stole. Zwykle jest dodatkiem do dania głównego; basmati towarzyszy aromatycznemu curry, jaśminowy doprawionemu sosem sojowym i imbirem łososiowi, a Zobacz więcej
Po wczorajszym spacerze po targowisku, moje kuchenne królestwo to istny raj. Bakłażan, ryż, kalafior i kasza jęczmienna. Co smacznego może wyjść z kombinacji tych składników? Wariacja w stylu risotto, Zobacz więcej
zdaniem, mięsko najlepiej smaży się na oleju wymieszanym z masłem, tylko jeżeli będziecie tak robić, to pamiętajcie żeby masło dodać dopiero kiedy olej uzyska już wysoką temperature, inaczej masło Zobacz więcej