risotto bakłażan

Do zrobienia tego risotto użyłam ryżu Arborio Podravka. Dodałam bakłażana i dymkę ,prosto smacznie ,lekko. Risotto z bakłażanem składniki 1 szklanka ryż arborio Podravka 1 łyżka oliwy, dymka, 1 t Zobacz więcej
Dzisiaj szybko i na temat. Tymi słowami można opisać i post i potrawę :) Risotto zrobiłam dzisiaj na obiad w około 15 minut. Jest bardzo smaczne, kremowe i mocno czuć bakłażana. Do tego wymagana ilość Zobacz więcej
Niedawno dostałam butelkę wytrawnego, białego wina i od razu zatęskniłam za risotto. Lubię je jeść, gdy jest zimno na dworze. Świetnie rozgrzewa, niemal jak gorący rosół. Jest jednak bardziej sycące Zobacz więcej
Zapraszam Was na świetne danie łączące w sobie słodki smak rodzynek, ostrość curry i pieprzu, kwasowość soku z świeżo wyciskanej cytryny i delikatność bakłażana. Niestety zabrakło mi oleju rzepakowego Zobacz więcej
Risotto to jedyna forma ryżu którą przyjmuję z niekwestionowaną przyjemnością. Bo tak generalnie to nie przepadam za ryżem. Ale taki gotowany na bulionie, z masłem, serem i pysznymi dodatkami - tak, Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami i bakłażanem to pyszne i aromatyczne danie, które można w dowolny sposób modyfikować. Ważne aby użyć odpowiedniego gatunku ryżu – ja zawsze używam arborio. Do swojego risotto Zobacz więcej
Lubię risotto za to, że ma niesamowicie kremową konsystencję bez dodatku jakiejkolwiek śmietany. Co prawda częściej odstrasza mnie wizja stania nad garnkiem i dolewania po chochelce wywaru. Czasem Zobacz więcej
proste pomidorowe risotto z bakłażanem - zielony środek Skip to Main Content Przepisy dania główne przekąski śniadania sałatki zupy desery Uwagi Zapisz się Kontakt Szuklaj w: Menu przepisy Uwagi Zobacz więcej
Uwielbiam lato za to, że teraz warzywa są łatwo dostępne, pyszne i tanie. To jedyny czas kiedy bakłażana i cukinię można kupić praktycznie za grosze. Nie mogłam tego nie wykorzystać i tak oto na Zobacz więcej
Witam! Kiedy przychodzi taki czas, że brakuje mi pomysłu na obiad, staram się zrobić coś z tego, co aktualnie zostało mi w lodówce. Popołudniu nie miałam ochoty szykować czegoś skomplikowanego, czy Zobacz więcej
Risotto już na zawsze wpisało się w menu w moim domu. Uwielbiam je przygotowywać i bardzo uwielbiam je jeść :P ze wszystkimi dodatkami. Tym razem padło na cukinię i grillowaną gruszkę miłości ( Zobacz więcej
Risotto jest to popularna włoska potrawa z ryżem w roli głównej. Co ciekawe podobno tę potrawę przywiózł do Włoch z Chin Marco Polo. Potrawę można podawać na wiele sposobów – poniżej prezentuję moją Zobacz więcej
stąd ni zowąd...pięknieje.Jak blisko pasji do 'ukrytego' fetyszyzmu?Marzenia mają magiczną moc przyciągania albo przeciwnie - z łatwością wyobrażam sobie, że rozmarzony/-a spotyka się z podejrzeniem Zobacz więcej
Risotto z cukinią, bakłażanem i szynkąparmeńską Szczerze się przyznamy, że dopiero niedawno odkryłyśmy moc risotto. Wcześniej we wszystkich włoskich restauracjach omijałyśmy ten rozdział w menu, Zobacz więcej
Przepis na to risotto z kurczakiem cukinią i bakłażanem jest mocno eksperymentalny i improwizowany, jednak efekt jest godny polecenia. Niektóre składniki mogą zaskoczyć, ale nie bójcie się ich :) Zobacz więcej
Risotto jest jednym z najbardziej fantastycznych wynalazków ludzkości. Nie jest to przesada! O niewątpliwych walorach smakowych, ukrywających się pod skromną postacią jednogarnkowego dania przekonali Zobacz więcej
Na razie jestem lekko nieprzystępna, więc wybaczcie chwilowe przestoje na blogu. To jest ten czas, kiedy muszę go trochę zepchnąć na dalszy plan :( Wkrótce pokażę Wam, jak było na ostatnich Zobacz więcej
Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszym stole. Zwykle jest dodatkiem do dania głównego; basmati towarzyszy aromatycznemu curry, jaśminowy doprawionemu sosem sojowym i imbirem łososiowi, a Zobacz więcej
Po wczorajszym spacerze po targowisku, moje kuchenne królestwo to istny raj. Bakłażan, ryż, kalafior i kasza jęczmienna. Co smacznego może wyjść z kombinacji tych składników? Wariacja w stylu risotto, Zobacz więcej
zdaniem, mięsko najlepiej smaży się na oleju wymieszanym z masłem, tylko jeżeli będziecie tak robić, to pamiętajcie żeby masło dodać dopiero kiedy olej uzyska już wysoką temperature, inaczej masło Zobacz więcej