Przepis na risotto barolo

tapenda
tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TAPENDA
Risotto z Barolo

Risotto z Barolo 44

Rubinowe risotto, dlaczego nie ! Składniki: · 100 g ryżu Arbrorio * · 2-3 ząbki czosnku · szklanki czerowonego wina Barolo lub innego czerwonego wina · 5 sztuk szparagów świeżych lub mrożonych · 4-5 Zobacz więcej
KrytykKulinarny.pl
KrytykKulinarny.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Krytyk Kulinarny
Gęś, Barolo i Szafa

Gęś, Barolo i Szafa 149

Gościom Szafy wigilia św. Marcina pozostanie w pamięci na długo. Na stołach gęsina, w kieliszkach wino a w powietrzu oczekiwanie na otwarcie jedynej w swoim rodzaju butelki. Ha, ale cóż to za butelka! Zobacz więcej
Wczorajsze słowa o Barolo & Friends Event są już tylko poprzednim postem, należącym do przeszłości. Dzisiaj natomiast opiszę to, co zasługuje na miano dobrego i lepszego elementu wieczoru, czyli Zobacz więcej
SlodkoSlone
SlodkoSlone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Slodko Slone
Risotto

Risotto 7979

Znowu dopadło mnie choróbsko:(. Teraz jeszcze poważniejsze... leżę od niedzieli, faszeruję się antybiotykiem... przynajmniej jeden z syropów jest smaczny:). W szkole omija mnie kampania wyborcza Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
risotto z grzybami na czerwonym winie

risotto z grzybami na czerwonym winie 83

Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
risotto z grzybami na czerwonym winie

risotto z grzybami na czerwonym winie 73

Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Zetka
Zetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarni, czyli uczniowie Zetki pichcą.
Risotto

Risotto 6445

Risotto włoska potrawa zryżu, cebuli,czosnku, oliwy z dodatkiem wytrawnego wina, warzyw i mięsa, posypana parmezanem. Nasza wersja jest spolszczona, ale nie mniej smaczna. Składniki: 1 filet z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo & Friends

Barolo & Friends 50

Włochy to oczywistość – wspaniałe zabytki, zniewalająca przyroda oraz doskonałe jedzenie i dużo wina. W powierzchni upraw, produkcji oraz spożyciu wina na głowę zawsze są w pierwszej światowej trójce. Zobacz więcej
acieslak36
acieslak36 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
włoski garnuszek
Risotto z winem

Risotto z winem 34

To tradycyjna potrawa z uprzemysłowionej północy Włoch, zatem cucina ricca, czyli kuchnia bogata. Szczególnie, że w oryginalnym przepisie zaleca się użyć flagowe wino Piemontu czyli barolo, którego Zobacz więcej
Jesień to czas, gdy natura dzieli się swymi darami z człowiekiem. 10 września 2012 w Hotelu Bristol w Warszawie pod patronatem Magazynu Wino odbyło się spotkanie Barolo & Frieds, gdzie mogliśmy Zobacz więcej
Jak już podkreślałam wiele razy, risotto to zdecydowanie moja ulubiona potrawa, jeśli chodzi o proces przygotowania. Mieszanie wolno pyrkającego ryżu niezwykle mnie uspokaja i odstresowuje, a finalny Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo i Przyjaciele

Barolo i Przyjaciele 31

Ktoś kiedyś powiedział, że Barolo to raj dla miłośników wina i nie trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Rokrocznie namiastkę tego raju możemy odkrywać dzięki Magazynowi Wino, które organizuje Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Barolo & Friends

Barolo & Friends 95

Ostatnio próbowaliśmy win Barolo i smakołyków pochodzących z Piemontu. Wina z Barolo są długo dojrzewające, ale i długowieczne. Można łatwo wśród nich znaleźć swoje ulubione smaki.Degustowaliśmy Zobacz więcej
Paczka botwinki. Dwa woreczki czerwonych winogron. Wielkie pudełko malin. Pojemnik z wiśniami. Torebka rabarbaru. Worek czerwonych porzeczek. Trzy pudełeczka dyni. To nie jest lista moich zakupów. Ani Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Barolo & Friends - część I

Barolo & Friends - część I  89

10 września w Warszawie w hotelu Bristol odbyła się degustacja win z Piemontu – Barolo & Friends podczas której oprócz degustacji win odbyło się seminarium kulinarne z włoskimi producentami Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coś dobrego
Risotto

Risotto 2360

W tym roku w naszym prywatnym rankingu dań mazurskich risotto na które podam niżej przepis pobiło wszystkie inne dania. Prostota i świeże dobrej jakości składniki zawsze wygrywają. Risotto - klasyka Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Risotto

Risotto 3123

… szybko, sprawnie i pyyyysznie … Składniki:400 g ryżu do risotto - arborio700 ml bulionupół kurczaka gotowanego, z rożna lub po prostu podwójna pierś z kurczaka mogą być np:kukurydza Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
100 smaków
T-bone stek i Barolo

T-bone stek i Barolo 252

Każdy facet ma takie dni, w których potrzebuje po prostu dobrego steka i Barolo. Liczba porcji: &nbsp 1 T-bone steak o wadze 500 g i grubości 2,5 cm2 łyżki kolorowego pieprzu w ziarnach1 szczypta Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
RISOTTO

RISOTTO 1880

Nie wiem co takiego ma w sobie risotto z szafranem, ale to danie należy do moich ulubionych do tego stopnia, że potrafi mi się śnić po nocach. Bardzo lubię szafran, choć oczywiście nie w nadmiarze, bo Zobacz więcej
Biały Piemont w dobrej odsłonie Pozwól Czytelniku, że zadam Ci proste pytanie: masz przed sobą Mercedesa i Ferrari, co wybierasz? Odpowiedź ciśnie się sama na usta. A teraz drugie proste pytanie: Zobacz więcej