risotto cheddarem

Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Risotto z cheddarem

Risotto z cheddarem 168

1
Jak już zupełnie nie chce mi się robić obiadu, to robię risotto. Po pierwsze ryż do risotto zawsze jest w jednej z moich kuchennych szafek, po drugie, wszyscy, łącznie z Małą „I” zjedzą risotto bez Zobacz więcej
Dla mnie risotto to, oprócz ryżu, cytryna i parmezan. A Nigella zrobiła wersję z cheddarem bez cytryny, z ciekawości chciałam spróbować, co z tego wyjdzie. Poza serem jest jeszcze por i szczypiorek, Zobacz więcej
To dopiero drugi raz, gdy robiłem risotto. Chyba odstrasza mnie to ciągłe dolewane bulionu i mieszanie ryżu... Ten przepis jednak mnie skusił, ponieważ jednym ze składników jest mój ulubiony ser - Zobacz więcej
Znacie moje uwielbienie dla kuchni włoskiej :) Dlatego jak tylko znalazłam trochę więcej czasu, od razu zabrałam się za przygotowanie risotta :) To jedno z moich ulubionych dań: proste, szybkie i Zobacz więcej
Czego potrzeba w niedzielny wieczór? Oczywiście, czegoś pysznego, ciepłego (znów jest zimno!) i poprawiającego nastrój. Tym razem padło na kuchnię włoską i niezawodne risotto. Tym razem z dodatkiem Zobacz więcej
ryżu arborio 600-700 ml bulionu warzywnego 4-5 łyżek masła 1/2 szklanki różowego wina 100 g startego sera cheddar 10-12 zielonych szparagów sól pieprz Szparagi umyć, obłamać końcówki i pokroić w Zobacz więcej
Uwielbiam risotto. Dlaczego? Pewnie dlatego, że to danie obłędnie uniwersalne i proste w wykonaniu. Można je robić na milion różnych sposobów, a i tak zawsze znajdzie się jeszcze ten milion pierwszy. Zobacz więcej
Jeszcze dzisiaj opiszę Wam cudowne, delikatne risotto z dynią, porem i cheddarem. Użyłam świetnego ryżu Arborio firmy KUPIEC. Risotto dyniowe z cheddarem w cykorii (dla 2 osób) 100 g ryżu do Risotto Zobacz więcej
Mój syn powiedział że to najlepsze danie jakie zrobiłam w ostatnim czasie więc koniecznie musicie wypróbować. Dynia z jabłkiem i cynamonem komponują się bardzo fajnie, ale całości dopełnia ser cheddar Zobacz więcej
- po takiej faktycznie można mieć chętkę na łyczek czegoś mocniejszego... Ja dziś zamiast tego "mocniejszego", proponuję Wam coś przyjemnego "na ząb" - risotto z cheddarem i wędzonym kurczakiem, z Zobacz więcej
Każdy ma swoje comfort food, do mojej listy na pewno zalicza się to risotto. Uwielbiam je na rozgrzanie, gdy z zimnego dworu wpadam do domu. A tam czeka na mnie miseczka parującego risotto z cheddarem Zobacz więcej
Czego potrzebujemy? (2 porcje) ryż arborio 1/2 szklanki ryżu do risotto 1/4 cebuli drobno posiekanej 100 ml białego wina wytrawnego 350-400 ml bulionu warzywnego 50 g sera cheddar 3 łyżki masła 2 Zobacz więcej
Risotto ze szparagami, cheddarem i cydrem. - Samar KhanaferBlog prywatny Samar Khanafer o mnie o blogu publikacje kontakt i współpraca Pełen zachwyt Podróże małe i duże Przez żołądek do serca Na Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 2-3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 3/4 szklanki ryżu do risotto (arborio) 2/3 szklanki białego, wytrawnego wina ok. 1/2 l rosołu skórka otarta z 1 cytryny 3-4 gałązki tymianku Zobacz więcej
Stuprocentowo wiosenny comfort food – zielone risotto. Mocno szparagowe, pikantno-słodkie od sera, kremowe i wciągające. Eleganckie i delikatnie chrupiące szparagowe główki, wesołe zielone plasterki i Zobacz więcej
Tak jak obiecałam, dziś kontynuacja dania z kurczakiem w roli glównej. Dobrze zrobione, wyraziste w smaku risotto, może być doskonałym uzupełnieniem każdego dania. Począwszy od gulaszu, a skończywszy Zobacz więcej
Gdy w lodówce ma się tylko por i ser cheddar nie można za bardzo poszaleć jeśli chodzi o obiad. Jednak po przeszukaniu internetu znalazłam przepis na to dość proste, ale bardzo smaczne danie. Zobacz więcej
Niewytłumaczalne zbiegi okoliczności powodują, że udaje mi się ostatnio znajdować całkiem pokaźne ilości prawdziwków. I to takich z gatunku tych „och, jaki on piękny!”. Szaleję więc grzybowo (dziś Zobacz więcej
Niewytłumaczalne zbiegi okoliczności powodują, że udaje mi się ostatnio znajdować całkiem pokaźne ilości prawdziwków. I to takich z gatunku tych „och, jaki on piękny!”. Szaleję więc grzybowo (dziś Zobacz więcej
Składniki: - 100g ryżu do risotto - 1 małe jabłko - ok. 600ml bulionu warzywnego - 40g sera cheddar, ewentualnie mozzarelli -200g obranej dyni - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka suszonego tymianku - cynamon Zobacz więcej