risotto gessler

Kremowe risotto z wędzoną szynką Risotto robiłam pierwszy raz. Do zrobienia tego dania zainspirowało mnie risotto, które jadłam w restauracji "Marcello" Pani Magdy Gessler w Łodzi. Choć nie jestem Zobacz więcej
Jak z ryżu to dlaczego nie z kaszy ??? Mowa dziś o daniu zwanym kaszoto :) Choć nazwa bardzo nie przekonywuje do siebie to uwierzcie mi, że jest równie dobre w smaku jak broniące pierwszego miejsca Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
MasterChef i ja :)

MasterChef i ja :) 234

0
jury, żeby dostać fartuch :) Ugotowałem risotto cytrynowo-imbirowe na bulionie tajskim z pikantną polędwiczką wieprzową oraz pomyślałem, że skoro to mój drugi występ to przygotuje dwie potrawy. Zobacz więcej
... podpatrzone u Magdy Gessler ... Składniki: 2 średnie ziemniaki 1 mała cebula 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju roślinnego 6 jajek sól, pieprz świeży tymianek (może być suszony) 0,5 szklanki tartego Zobacz więcej
Czy Waszym zdaniemtrudno jest zrobić risotto ? Oglądałam niedawno zwiastun programu dla kucharzy amatorów ( tak, to o ten program chodzi ), gdzie jurrorzy min. Magda Gessler, opowiadali z rozbawieniem Zobacz więcej
Jestem strasznym leniem i rzadko robię w kuchni rzeczy, wymagające dużo pracy. Najczęściej gotuję to, co się robi szybko i łatwo. Ale oczywiście głównym czynnikiem decydującym o wyborze potrawy jest Zobacz więcej
ilovemojito
ilovemojito Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Drażliwej
Risotto kurkowe

Risotto kurkowe 239

0
Grzybobranie - pisze o nim już Magda Gessler i zapewne wszystkie poradniki i magazyny kulinarne w Polsce. Wczoraj miałam okazję próbować zupy grzybowej w restauracji Gothic na zamku w Malborku. Sama Zobacz więcej
W kwietniu na rynku polskim ukazała się książka "Kuchenne rewolucje Nowe przepisy Magdy Gessler nakładem wydawnictwa Znak,com.znak.plMagda Gessler, restauratorka odwiedza upadające restauracje i w Zobacz więcej
Lato obfituje w kuchenne rewolucje. Wyjątkowo, nie mam na myśli tej akurat produkcji TVN, chociaż Magda Gessler odgrywa i tak niemałą rolę. Jakżeby inaczej, w końcu to nietuzinkowa postać o posągowej Zobacz więcej
, że orzotto (nazwane przez Magdę Gessler nieprzyjemną dla ucha nazwą kaszotto) jest czymś charakterystycznym dla szeroko pojętej północy Włoch. Orzotto w prostej linii wywodzi się od risotto, sufiks Zobacz więcej
Gessler, a mało znany Michel Moran, który swą polszczyzną podbił serca wszystkich. „Oddaj fartucha”, „ten dań” – któż śmiałby zwrócić uwagę na te błędy językowe, wręcz przeciwnie, powtarzała je z Zobacz więcej
Zapewne niektórzy z Was już wiedzą, że ten weekend był dla mnie pełen wrażeń. Wrażeń zarówno kulinarnych jak i towarzyskich. Obiecałam relację, proszę - oto ona :) W dniach 25-26 października, w Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki - Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją Zobacz więcej
Gessler, klasycznym risottem oraz walijskimi smakami jagnięciny i grzanek z serem. Ciekawym dodatkiem okazała się mała książeczka z pomysłami na śniadanie. Czegoś takiego potrzebowałam, bo ostatnio w Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Marcello

Marcello 170

0
Na restauracji tej wydaje się wciąż ciążyć klątwa, a na imię jej Magda Gessler. Pomimo faktu iż znana restauratorka zakończyła współpracę z tym lokalem i nie jest on sygnowany jej imieniem ,to wciąż Zobacz więcej
Wydawnictwo:Znak Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 176 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin, Znak Fanom programów kulinarnych postać Anny Starmach z pewnością nie jest obca. Zobacz więcej
Wydawnictwo:Novae Res Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 316 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin, Znak Fanom programów kulinarnych postać Anny Starmach z pewnością nie jest obca. Zobacz więcej
każdy może pomóc komuś :-) Translate Popularne posty Jajka faszerowane po polsku wg Magdy Gessler Na moim stole wielkanocnym nie może zabraknąć jajek faszerowanych. Ten przepis podpatrzyłam u Magdy Zobacz więcej
Ale Marcello ma być inne, bo sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Robić „rewolucję” restauracji to jedno, otworzyć swoją własną na Rynku Głównym w Krakowie – to już co innego. Bo sława i nazwisko Zobacz więcej