risotto gessler

Kremowe risotto z wędzoną szynką Risotto robiłam pierwszy raz. Do zrobienia tego dania zainspirowało mnie risotto, które jadłam w restauracji "Marcello" Pani Magdy Gessler w Łodzi. Choć nie jestem Zobacz więcej
Jak z ryżu to dlaczego nie z kaszy ??? Mowa dziś o daniu zwanym kaszoto :) Choć nazwa bardzo nie przekonywuje do siebie to uwierzcie mi, że jest równie dobre w smaku jak broniące pierwszego miejsca Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
MasterChef i ja :)

MasterChef i ja :) 251

0
jury, żeby dostać fartuch :) Ugotowałem risotto cytrynowo-imbirowe na bulionie tajskim z pikantną polędwiczką wieprzową oraz pomyślałem, że skoro to mój drugi występ to przygotuje dwie potrawy. Zobacz więcej
... podpatrzone u Magdy Gessler ... Składniki: 2 średnie ziemniaki 1 mała cebula 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju roślinnego 6 jajek sól, pieprz świeży tymianek (może być suszony) 0,5 szklanki tartego Zobacz więcej
Czy Waszym zdaniemtrudno jest zrobić risotto ? Oglądałam niedawno zwiastun programu dla kucharzy amatorów ( tak, to o ten program chodzi ), gdzie jurrorzy min. Magda Gessler, opowiadali z rozbawieniem Zobacz więcej
z kurczaka ok.40 dkg pieczarek 4 kostki rosołowe ( ja używam warzywne ale mogą być inne, wasze ulubione) 2 nieduże cebule pokrojone w kostkę ząbek czosnku 150 ml białego wina ( jak nie ma to trudno) Zobacz więcej
ilovemojito
ilovemojito Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Drażliwej
Risotto kurkowe

Risotto kurkowe 248

0
Grzybobranie - pisze o nim już Magda Gessler i zapewne wszystkie poradniki i magazyny kulinarne w Polsce. Wczoraj miałam okazję próbować zupy grzybowej w restauracji Gothic na zamku w Malborku. Sama Zobacz więcej
W kwietniu na rynku polskim ukazała się książka "Kuchenne rewolucje Nowe przepisy Magdy Gessler nakładem wydawnictwa Znak,com.znak.plMagda Gessler, restauratorka odwiedza upadające restauracje i w Zobacz więcej
Lato obfituje w kuchenne rewolucje. Wyjątkowo, nie mam na myśli tej akurat produkcji TVN, chociaż Magda Gessler odgrywa i tak niemałą rolę. Jakżeby inaczej, w końcu to nietuzinkowa postać o posągowej Zobacz więcej
, że orzotto (nazwane przez Magdę Gessler nieprzyjemną dla ucha nazwą kaszotto) jest czymś charakterystycznym dla szeroko pojętej północy Włoch. Orzotto w prostej linii wywodzi się od risotto, sufiks Zobacz więcej
i poświęcenia się wyłącznie gotowaniu. Uczestniczka już na wejściu wyznała, że przyszła do programu zainspirowana historią Ani Starmach. Zdecydowanie jednak nie przekonała do siebie Magdy Gessler. Zobacz więcej
cielęca w sosie rozmarynowym, lin w sosie szczawiowo – śmietanowym, zupa grzybowa ze szpeclami. Podczas gdy na naszych stołach lądowały kolejne wykwintne dania, pani Magda opowiadała o początkach „ Zobacz więcej
Krupnik na żołądkach Zupa krem z selera Zupa krem z kukurydzy Zupa cytrynowa z pulpecikami z baraniny Zupa czosnkowa z grzankami Sałatka z mango z orzechami nerkowca Sałatka nicejska po staremu Zobacz więcej
Gessler, klasycznym risottem oraz walijskimi smakami jagnięciny i grzanek z serem. Ciekawym dodatkiem okazała się mała książeczka z pomysłami na śniadanie. Czegoś takiego potrzebowałam, bo ostatnio w Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Marcello

Marcello 175

0
Na restauracji tej wydaje się wciąż ciążyć klątwa, a na imię jej Magda Gessler. Pomimo faktu iż znana restauratorka zakończyła współpracę z tym lokalem i nie jest on sygnowany jej imieniem ,to wciąż Zobacz więcej
Wydawnictwo:Znak Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 176 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin, Znak Fanom programów kulinarnych postać Anny Starmach z pewnością nie jest obca. Zobacz więcej
Wydawnictwo:Novae Res Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 316 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin, Znak Fanom programów kulinarnych postać Anny Starmach z pewnością nie jest obca. Zobacz więcej
każdy może pomóc komuś :-) Translate Popularne posty Jajka faszerowane po polsku wg Magdy Gessler Na moim stole wielkanocnym nie może zabraknąć jajek faszerowanych. Ten przepis podpatrzyłam u Magdy Zobacz więcej
Ale Marcello ma być inne, bo sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Robić „rewolucję” restauracji to jedno, otworzyć swoją własną na Rynku Głównym w Krakowie – to już co innego. Bo sława i nazwisko Zobacz więcej