risotto rosso

Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Risotto rosso z orzechami

Risotto rosso z orzechami 53

0
{{headerMessage}}
Nasze risotto rosso to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego jak wygląda! Buraki, orzechy i zielona pietrucha. Dużo magnezu, potasu i wapnia. Słodkie buraki świetnie sprawdzają się w połączeniu z Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Risotto rosso

Risotto rosso 69

0
{{headerMessage}}
Przepis wzorowany na pomyśle czytelniczki Magdy, ale trochę zmodyfikowany iuproszczony. Nie za wiele ma to wspólnego z risottem według mojego wykonania, ale nazwę zostawiam. Bardzo fajny pomysł na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Upał daje nam dziś trochę odpocząć, więc z przyjemnością stanę przy kuchence i pomieszam trochę w garnkach. Mieszanie będzie dość intensywne, risotto jest przecież bardzo wymagające w tej kwestii ;). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stąd ni zowąd...pięknieje.Jak blisko pasji do 'ukrytego' fetyszyzmu?Marzenia mają magiczną moc przyciągania albo przeciwnie - z łatwością wyobrażam sobie, że rozmarzony/-a spotyka się z podejrzeniem Zobacz więcej
3 CYTRYNY
3 CYTRYNY Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zbieram Liście
Pączki i oponki

Pączki i oponki 173

1
{{headerMessage}}
sposób na szparagi) Błyskawiczne spaghetti z tuńczykiem Tagliatelle z łososiem i śmietanką (Makaron z wędzonym łososiem) Spaghetti bolognese Gordona Ramsaya Domowe czerwone pesto (pesto rosso) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 200- 250 g ryżu (np. brązowy)/ 7-8.8 oz (brown) rise/ 200-250 g di riso (integrale) cukinia / zucchini (courgette)/ zucchine 1 średnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/100 ml di vino bianco o rosso 1 litr wywaru z warzyw/ 1 liter vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale sól i pieprz czarny lub ziołowy do smaku/ salt & pepper to taste/ sale e pepe a piacere + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
białego lub czerwonego /100 ml white or red wine /100 ml di vino bianco o rosso 1 litr wywaru z warzyw/ 1 liter vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale sól i pieprz czarny lub ziołowy do smaku/ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oil/ burro o olio di oliva 1 litr wywaru z warzyw/ 1 litre vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale 1/2 szklanki czerwonego wina/ 1/2 cup red wine/ 1 bicchiere di vino rosso Polski Wykonanie:Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Squacquezone - niepozorna czarna miseczka kryje świeże kalmary z serem pleśniowym, które połączone razem okazują się być genialne! A Marinara di Cozze e Vongole to bardzo słone, ale rewelacyjnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
LUXITALYWINE & WHITE TRUFFLE

LUXITALYWINE & WHITE TRUFFLE 40

0
{{headerMessage}}
TAVERNA – Aglianico del Velture DOC 2009 Roladki z szynki parmeńskiej z nadzieniem z nóżek wieprzowych i jajek przepiórczych z dodatkiem trufli. TENUTA LENZINI – Syrah IGT Toscana Rosso 2009 FATTORIA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, krótko mówiąc. Dobre na aperitivo, dobre do risotto ze szparagami lub innego warzywnego. Wino kosztowało 5 euro, a oceniłem je na: Drugim winem wyprodukowanym na bazie tego samego szczepu było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/100 ml di vino bianco o rosso 1 litr wywaru z warzyw/ 1 liter vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale torebka szafranu/ 1 saffron pack/ bustina di zafferano sól i pieprz czarny lub ziołowy do Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Monte del Fra w Warszawie

Monte del Fra w Warszawie 60

0
{{headerMessage}}
Do frizante podano nam roladki z miecznika po wenecku. Następnie jedliśmy risotto z małymi kalmarami, do którego piliśmy CA DEL MAGRO CUSTOZA SUPERIORE 2010 MONTE DEL FRA Mieszanka sześciu szczepów; Zobacz więcej
{{headerMessage}}
the whole experience is about the service, the atmosphere, the chat with the chef – annoyingly talented, probably one of the best chefs in Europe if not in the world. We are certainly ready to do it Zobacz więcej
{{headerMessage}}
też warto poświęcić odrobinę kubków smakowych. Ale od początku: Monferrato Bianco DOC DI. VINO 2011 to białe, typowo kobiece wino z odrobiną słodyczy, wanilii i owocowości. Jego czerwony odpowiednik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
delikatną, kruchą panierką była lepka, delikatna i bardzo intensywna w smaku - kwintesencja wieprzowego smaku jest właśnie w tych kąskach, a nie polędwicy - pomyślałam. Ucho świńskie było niezwykle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyciąg moich ulubionych haseł z września i października. Zachowałam oryginalną pisownię. Oczywiście, nie byłabym sobą, gdybym nie skomentowała. No to lecim: 1. Co zeluje dżem – nie wiem, ale wiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
caprese „Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy” Julity Bator Dżem z aronii i malin z tymiankiem Ocet malinowy Chleb pszenno-żytni z kminkiem Grusztarda - musztarda z gruszek Pesto rosso - czerwone Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #4 Mycie

Ekspresłówka #4 Mycie 613

0
{{headerMessage}}
zupa krem z rozmarynem Królik duszony ze śmietaną i szpinakowym tagliatelle Papryka faszerowana mięsem i ryżem Konfitury z aronii - także do mięsa Wrzesień (9) Grochówka na białej kiełbasie Wątróbka Zobacz więcej