risotto rosso

Nasze risotto rosso to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego jak wygląda! Buraki, orzechy i zielona pietrucha. Dużo magnezu, potasu i wapnia. Słodkie buraki świetnie sprawdzają się w połączeniu z Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Risotto rosso

Risotto rosso 69

0
Przepis wzorowany na pomyśle czytelniczki Magdy, ale trochę zmodyfikowany iuproszczony. Nie za wiele ma to wspólnego z risottem według mojego wykonania, ale nazwę zostawiam. Bardzo fajny pomysł na Zobacz więcej
Upał daje nam dziś trochę odpocząć, więc z przyjemnością stanę przy kuchence i pomieszam trochę w garnkach. Mieszanie będzie dość intensywne, risotto jest przecież bardzo wymagające w tej kwestii ;). Zobacz więcej
stąd ni zowąd...pięknieje.Jak blisko pasji do 'ukrytego' fetyszyzmu?Marzenia mają magiczną moc przyciągania albo przeciwnie - z łatwością wyobrażam sobie, że rozmarzony/-a spotyka się z podejrzeniem Zobacz więcej
3 CYTRYNY
3 CYTRYNY Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zbieram Liście
Pączki i oponki

Pączki i oponki 165

1
(21) lunchbox (4) makaron (24) miejsca (12) mięso (3) mięso mielone (8) na ciepło (31) na kaca (11) naleśniki (14) orientalne (6) owsiane (22) pieczywo (4) pizza (4) przetwory (6) przystawki (28) Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 200- 250 g ryżu (np. brązowy)/ 7-8.8 oz (brown) rise/ 200-250 g di riso (integrale) cukinia / zucchini (courgette)/ zucchine 1 średnia Zobacz więcej
/100 ml di vino bianco o rosso 1 litr wywaru z warzyw/ 1 liter vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale sól i pieprz czarny lub ziołowy do smaku/ salt & pepper to taste/ sale e pepe a piacere + Zobacz więcej
białego lub czerwonego /100 ml white or red wine /100 ml di vino bianco o rosso 1 litr wywaru z warzyw/ 1 liter vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale sól i pieprz czarny lub ziołowy do smaku/ Zobacz więcej
Polish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 250 g ryżu integralnego (brązowego) / 9 oz brown rice g / 250 g di riso integrale garść suszonych grzybów/ a handful dried mushrooms Zobacz więcej
Squacquezone - niepozorna czarna miseczka kryje świeże kalmary z serem pleśniowym, które połączone razem okazują się być genialne! A Marinara di Cozze e Vongole to bardzo słone, ale rewelacyjnie Zobacz więcej
TAVERNA – Aglianico del Velture DOC 2009 Roladki z szynki parmeńskiej z nadzieniem z nóżek wieprzowych i jajek przepiórczych z dodatkiem trufli. TENUTA LENZINI – Syrah IGT Toscana Rosso 2009 FATTORIA Zobacz więcej
, krótko mówiąc. Dobre na aperitivo, dobre do risotto ze szparagami lub innego warzywnego. Wino kosztowało 5 euro, a oceniłem je na: Drugim winem wyprodukowanym na bazie tego samego szczepu było Zobacz więcej
/100 ml di vino bianco o rosso 1 litr wywaru z warzyw/ 1 liter vegetable broth/ 1 litro di brodo vegetale torebka szafranu/ 1 saffron pack/ bustina di zafferano sól i pieprz czarny lub ziołowy do Zobacz więcej
16 stycznia w restauracji boscaiola na zaproszenie Piotra Chełchowskiego z http://www.winestory.pl miałam przyjemność uczestniczyć w kolacji z komentowaną degustacją win z winnicy Monte del Fra. Wina Zobacz więcej
pig’s head, served with seared hand-dived Orkney scallop and crispy ear salad (Gewurztraminer Hugel, Alsace, France, 2009 Monkfish Seared monkfish cheeks from Scrabster and local red mullet served Zobacz więcej
też warto poświęcić odrobinę kubków smakowych. Ale od początku: Monferrato Bianco DOC DI. VINO 2011 to białe, typowo kobiece wino z odrobiną słodyczy, wanilii i owocowości. Jego czerwony odpowiednik Zobacz więcej
i co ważne - ręcznie odławiany, jak dotąd nie wierzyłam, że to ma taki wpływ na smak. Trzy różne smaki, trzy odmienne konsystencje. Potrójna radość dla podniebienia. Monkfish Seared monkfish cheeks Zobacz więcej
) Listopad (9) Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? Jak wygląda spleśniały zakwas z buraków? Pieczona gęś z dyniowym farszem Rogale marcińskie krok po kroku 3 najgorsze parówki, Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
pesto z suszonych pomidorów Domowe suszone pomidory - wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale baliście się zapytać Kopytka z dyni podsmażane na maśle z czosnkiem Gulasz koźlęcy z dynią Krem z Zobacz więcej