risotto z bakłażanem i pieczarkami

Potrawy, które oprócz smaku i idealnej konsystencji, dostarczają nam także wspaniałych aromatów są najlepsze. Moja dzisiejsza propozycja jest takim wspaniałym dla naszych zmysłów połączeniem. Zobacz więcej
Risotto to jedno z szybszych dań, które mogą pojawić się na naszym stole. Ja ten pyszny ryż przygotowałam z pieczarkami i porem. Zapraszam do lektury, ale przede wszystkim do wypróbowania. Czego Zobacz więcej
Dania jednogarnkowe? Jako zadeklarowany leniuszek nienawidzący zmywać, uwielbiam takie! A moim ulubionym jest zdecydowanie risotto. Sekret włoskiego risotto tkwi przede wszystkim w ryżu. Najlepszy Zobacz więcej
Szakszuka (Shakshouka) to danie kuchni tunezyjskiej, dosłownie oznacza „bałagan”, w praktyce są to gotowane jajka w sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia, Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Tagliatelle z bakłażanem i pieczarkami

Tagliatelle z bakłażanem i pieczarkami 20

Makaron z pieczarkami, pomidorami i bakłażanem. Całość posypana parmezanem i świeżą bazylią. Z przepisu wychodzą 3 porcje obiadowe. 400 g pieczarek 120 g pomidorów 100 g bakłażana 1 mała cebula 3 Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Risotto z pieczarkami – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata O stronie Wszystkie przepisy Zobacz więcej
Pogoda póki co nie rozpieszcza, więc przygotowałam risotto z jednym z naszych ulubionych połączeń smakowych. Pieczarki po prostu lubią się z boczkiem. Postanowiłam poeksperymentować i tak powstało Zobacz więcej
Danie dla cierpliwych kucharzy. Jego przygotowanie zajmuje sporo czasu i jest dość monotonne. Warto jednak pomęczyć się przy mieszaniu ryżu, gdyż efekty końcowe są wyśmienite. Taki obiad szczególnie Zobacz więcej
Przepyszne i proste risotto które zrobimy w niecałą godzinkę. Jest kremowe i delikatne że na pewno zjemy większą porcję ;) Składniki na 2 osoby: 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio 1 pojedynczy filet z Zobacz więcej
Zastanawiałam się jak nazwać to danie – risotto czy może pilaf? Oba dania są z ryżem, to dość oczywiste, ale okazuje się, że do risotto używamy krótkoziarnistego i owalnego ryżu typu arborio, do Zobacz więcej
Bardzo syte risotto z grillowaną karkówką i pieczarkami. Kurkuma oraz pieprz cayeński nadają potrawie ostrości i charakteru. Mięso jest idealnie mięciutki a ryż rozpływa się w ustach. 2 cebule 2 łyżki Zobacz więcej
Risotto to jedyna forma ryżu którą przyjmuję z niekwestionowaną przyjemnością. Bo tak generalnie to nie przepadam za ryżem. Ale taki gotowany na bulionie, z masłem, serem i pysznymi dodatkami - tak, Zobacz więcej
Dzielę się z Wami przepisem na pyszne risotto, które ostatnio jest świetnym sposobem na przemycenie wartości odżywczych mojemu małemu niejadkowi. Ryż dusi się w wywarze, a nieświadomy wybredny maluch Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami i bakłażanem to pyszne i aromatyczne danie, które można w dowolny sposób modyfikować. Ważne aby użyć odpowiedniego gatunku ryżu – ja zawsze używam arborio. Do swojego risotto Zobacz więcej
Nie było mnie tu dłuższą chwilę ostatnio, bo intensywnie pracowałam nad materiałem do kolejnej, już trzeciej książki. Prawie dwumiesięczny maraton kuchenno – fotograficzny, podczas którego gotowałam Zobacz więcej
Cześć! Dopiero co był poniedziałek, a już mamy piątek- ależ ten czas szybko leci... Niedawno (bo w tym poscie- KLIK) pisałam, że makaron na moim talerzu to rzadkość. Jednak ostatnio kupiłam piękne Zobacz więcej
Dynia to super sprawa tym bardziej w styczniu gdy brakuje nam już witamin. Mam jeszcze zapas z jesieni a i w sklepach do kupienia. Risotto to jedno z moich ulubionych dań włoskich i robię je często bo Zobacz więcej
Risotto jest jednym z najbardziej fantastycznych wynalazków ludzkości. Nie jest to przesada! O niewątpliwych walorach smakowych, ukrywających się pod skromną postacią jednogarnkowego dania przekonali Zobacz więcej
Niedawno dostałam butelkę wytrawnego, białego wina i od razu zatęskniłam za risotto. Lubię je jeść, gdy jest zimno na dworze. Świetnie rozgrzewa, niemal jak gorący rosół. Jest jednak bardziej sycące Zobacz więcej
Jesień to... sezon na dynię! A jest to warzywo jedne z najbardziej uniwersalnych - przygotujesz z niej babeczki, pierogi, placuszki, zupę, risotto i wiele, wiele innych wspaniałych potraw. Dziś Zobacz więcej