risotto z bakłażanem i pieczarkami

Było na słodko więc czas na coś wytrawnego i słonego, w związku, iż młode warzywa zasypują stragany i sklepowe półki dzisiaj postawiłem na młode, pachnące i kuszące pod każdym względem szparagi, a Zobacz więcej
Nie pizza, nie makarony a właśnie risotto jest moim ulubionym daniem kuchni włoskiej. Najlepsze w życiu jadłam we Florencji i aż mi ślinka cienkie na samo wspomnienie tego dania. Spróbujcie sami, a Zobacz więcej
Propozycja na jesienny obiad - risotto z bakłażanem i indyczym mięsem obsypanym przyprawą do gyrosa. Zobacz więcej
Dynia jest modna. Ma niską kaloryczność. Ładny kolor. Mdły smak. Należy pięknie się postarać, wybierając do dania z dyni przyprawy oraz dodatki, porzucając przy tym tradycję i dyscyplinę. Wspomniane Zobacz więcej
Jeśli nie jedliście nigdy „prawdziwego” risotto to czas nadrobić zaległości! Risotto przygotowane z ryżu arborio jest niezwykle delikatne i kremowe w smaku. Sekret tkwi właśnie w ryżu. Ziarenka Zobacz więcej
W tym roku zrobiliśmy sobie spore zapasy grzybów leśnych. Część naszych zbiorów jedliśmy na bieżąco (na przykład w postaci przepysznego gulaszu warzywnego z kurkami), ale większość zebranych grzybów Zobacz więcej
Potrawy, które oprócz smaku i idealnej konsystencji, dostarczają nam także wspaniałych aromatów są najlepsze. Moja dzisiejsza propozycja jest takim wspaniałym dla naszych zmysłów połączeniem. Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami i białym winem Home Artykuły Odżywianie Ogólne porady Odżywianie dzieci Kursy on-line Ruch W biurze Relacje Bieganie Inne Rozwój osobisty Medytacja Inne Finanse Przepisy Zobacz więcej
Risotto to jedno z szybszych dań, które mogą pojawić się na naszym stole. Ja ten pyszny ryż przygotowałam z pieczarkami i porem. Zapraszam do lektury, ale przede wszystkim do wypróbowania. Czego Zobacz więcej
Bardzo lubię brązowe pieczarki. Są one o wiele aromatyczniejsze od białych, mają wyrazisty, intensywny smak i ładnie prezentują się w potrawie. Są też nieco twardsze od białych, a pod czas gotowania Zobacz więcej
Z góry przepraszam wszystkich ortodoksyjnych fanów kuchni włoskiej. Jeśli do nich należycie, z pewnością łapiecie się za głowę, jak mogę mówić, że zdjęcie poniżej przedstawia risotto z bakłażanem… Zobacz więcej
Dania jednogarnkowe? Jako zadeklarowany leniuszek nienawidzący zmywać, uwielbiam takie! A moim ulubionym jest zdecydowanie risotto. Sekret włoskiego risotto tkwi przede wszystkim w ryżu. Najlepszy Zobacz więcej
Szakszuka (Shakshouka) to danie kuchni tunezyjskiej, dosłownie oznacza „bałagan”, w praktyce są to gotowane jajka w sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia, Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Risotto z pieczarkami – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata O stronie Wszystkie przepisy Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Tagliatelle z bakłażanem i pieczarkami

Tagliatelle z bakłażanem i pieczarkami 25

Makaron z pieczarkami, pomidorami i bakłażanem. Całość posypana parmezanem i świeżą bazylią. Z przepisu wychodzą 3 porcje obiadowe. 400 g pieczarek 120 g pomidorów 100 g bakłażana 1 mała cebula 3 Zobacz więcej
Pogoda póki co nie rozpieszcza, więc przygotowałam risotto z jednym z naszych ulubionych połączeń smakowych. Pieczarki po prostu lubią się z boczkiem. Postanowiłam poeksperymentować i tak powstało Zobacz więcej
Danie dla cierpliwych kucharzy. Jego przygotowanie zajmuje sporo czasu i jest dość monotonne. Warto jednak pomęczyć się przy mieszaniu ryżu, gdyż efekty końcowe są wyśmienite. Taki obiad szczególnie Zobacz więcej
Przepyszne i proste risotto które zrobimy w niecałą godzinkę. Jest kremowe i delikatne że na pewno zjemy większą porcję ;) Składniki na 2 osoby: 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio 1 pojedynczy filet z Zobacz więcej
Risotto to jedyna forma ryżu którą przyjmuję z niekwestionowaną przyjemnością. Bo tak generalnie to nie przepadam za ryżem. Ale taki gotowany na bulionie, z masłem, serem i pysznymi dodatkami - tak, Zobacz więcej
Risotto z pieczarkami i bakłażanem to pyszne i aromatyczne danie, które można w dowolny sposób modyfikować. Ważne aby użyć odpowiedniego gatunku ryżu – ja zawsze używam arborio. Do swojego risotto Zobacz więcej