risotto z burakiem

dietoholic
dietoholic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowe gotowanie
Risotto z burakiem

Risotto z burakiem 126

3
Powtórzę to po raz kolejny. Kocham buraki! Dlatego dziś serwuję Wam na obiad buraczane risotto. Powiem jedno: PYCHA! A potrzebujemy niewiele: (na 1 osobę) 1 burak 1 cebula Trochę mleka 30g ryżu Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qchnia24
Risotto z burakami

Risotto z burakami 25

0
Risotto to bardzo szybka i prosta w przygotowaniu potrawa. Najlepsze jest to, że można ją oczywiście wykonać na wiele sposobów, często z użyciem tego co akurat mamy w lodówce. Gdy kolega "sprzedał" Zobacz więcej
Połowa urlopu już za mną, niestety :( oprócz wypoczynku nadrabiam zaległości blogowe. Na długo przed urlopem miałem w planie przygotowanie risotta z pieczonymi burakami, niestety nigdy mi nie Zobacz więcej
To moje drugie podejście do risotto z burakami i zdecydowanie bardziej udane niż pierwsze. Za pierwszym razem risotto przygotowałam z serem kozim i niestety nie byłam wstanie przyzwyczaić się do tego Zobacz więcej
Risotto zachwalać chyba nie muszę, obroni się same. Jest kremowe, delikatne w smaku, buraczane i ma niesamowicie piękny kolor, a do tego smakuje wyśmienicie. Składniki (2-3 porcje): 200 g ryżu arborio Zobacz więcej
Ze względu na to, że buraki czerwone długo się gotują, zazwyczaj staramy się zaplanować kilka dań, w których można je wykorzystać. W tym tygodniu powstały z nich dwie całkowicie różne potrawy – Zobacz więcej
Właśnie sobie uświadomilam, zę jeszcze nie przedstawiałam Wam przepisu na risotto. Risotto jest we Włoszech, szczególnie północnych, równie popularne co pasta. Włochy są jednym z największych Zobacz więcej
Buraki wyszoruj i nasmaruj oliwą z oliwek, owiń folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C. Piecz 30 - 40 minut, aż będą miękkie. Wyjmij z piekarnika i odczekaj, aż przestygną. Zobacz więcej
Lubię, kiedy potrawy nie tylko dobrze smakują, ale również ładnie wyglądają. Tak jest z tym risotto - intensywne kolory na talerzu, trochę spokojniejsze smaki na podniebieniu: słodkawe buraki, łagodny Zobacz więcej
Od rana planowałam zrobić risotto. Jednak borykający sie z myślami, jakie, z czym..wciąż nie miałam pomysłu, wiec zaczęłam robić..pomysł zrodził sie w trakcie;) pyszne o slodkawej nucie dzięki Zobacz więcej
Wariacja na temat risotto, a jak już wiecie - ja naprawdę lubię risotto. Dodatek buraków nadaje mu nie tylko pysznego smaku, ale również cudownego koloru. Dla mnie absolutna bajka, koniecznie musicie Zobacz więcej
Oswajania buraka ciąg dalszy. Facet nadal trzyma się od niego z daleka, marszcząc pogardliwie nos. Ja natomiast wyczuwam nadchodzącą buraczaną obsesję. Sałatkę jadłam już trzy razy, za każdym Zobacz więcej
No i zaczął się ten czas – czas rozgrzewających, paćkowatych i kojących domowych obiadów. Koniec z fikuśnymi sałatkami czy grillowanymi kąskami. Nadchodzi czas gęstych zup, gulaszy, jednogarnkowców, Zobacz więcej
Risotto buraczane z limandą i nerkowcami Śmiało mogę powiedzieć, że jedno z moich ulubionych, które do tej pory miałam okazję spróbować. Zakochałam się w tym risotto, najpierw przez kolor, później Zobacz więcej
Buraki - wszyscy znamy, każdy jadł. Zazwyczaj robimy z nich zupę lub podajemy do mielonych. Dziś odbiegamy od normy. Risotto z burakami. Słodki smak buraków fajnie się łączy ze słoną fetą. Zrobiłyśmy Zobacz więcej
Pyszne, delikatnie, buraczane a jednocześnie tak bardzo aromatyczne. Z dodatkiem duszonego czerwonego buraka i sera typu feta. Składniki: - 1 duży burak - 1 szalotka - 100 g ryżu - 100 ml białego Zobacz więcej
Składniki (na 2 osoby): 25 dag buraków oliwa z oliwek sól pieprz łyżeczka octu balsamicznego świeżo starty parmezan (na chipsy, i do risotto) 1 cebula - drobno posiekana 120 g Carnaroli (albo Arborio) Zobacz więcej
Prawdę mówiąc nie wiem czy buraki i kuchnia włoska idą w parze. Szukałam, czytałam, ale nie znalazłam jakichś specjalnych za czy przeciw. Koniec, końców, postanowiłam sprawdzić to połączenie - Zobacz więcej
Mam ostatnio fazę na pieczone buraki. Pieczone ewentualnie surowe. Gotowane- absolutnie odpadają. Postanowiłam połączyć je z risotto z dodatkiem pecorino i moim zdaniem wyszło naprawdę idealne danie:) Zobacz więcej
Risotto i buraki chodziły za mną od dawna. Niekoniecznie jako składniki jednego dania, ale czemu nie złapać kilku srok za ogon i połączyć ich?;) Jak pomyślałam, tak zrobiłam, szczególnie, że zupełnie Zobacz więcej