risotto z burakiem

dietoholic
dietoholic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowe gotowanie
Risotto z burakiem

Risotto z burakiem 131

3
{{headerMessage}}
Powtórzę to po raz kolejny. Kocham buraki! Dlatego dziś serwuję Wam na obiad buraczane risotto. Powiem jedno: PYCHA! A potrzebujemy niewiele: (na 1 osobę) 1 burak 1 cebula Trochę mleka 30g ryżu Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qchnia24
Risotto z burakami

Risotto z burakami 30

0
{{headerMessage}}
Risotto to bardzo szybka i prosta w przygotowaniu potrawa. Najlepsze jest to, że można ją oczywiście wykonać na wiele sposobów, często z użyciem tego co akurat mamy w lodówce. Gdy kolega "sprzedał" Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
RISOTTO Z BURAKAMI

RISOTTO Z BURAKAMI 22

3
{{headerMessage}}
W ostatnim czasie na obiad coraz częściej goszczą u mnie wszelkiego rodzaju risotto. Z mięsem, z warzywami, różnego rodzaju serami, albo takiej jak dziś – z dodatkiem buraczków. Smakuje fenomenalnie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Połowa urlopu już za mną, niestety :( oprócz wypoczynku nadrabiam zaległości blogowe. Na długo przed urlopem miałem w planie przygotowanie risotta z pieczonymi burakami, niestety nigdy mi nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To moje drugie podejście do risotto z burakami i zdecydowanie bardziej udane niż pierwsze. Za pierwszym razem risotto przygotowałam z serem kozim i niestety nie byłam wstanie przyzwyczaić się do tego Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Risotto z burakami

Risotto z burakami 159

0
{{headerMessage}}
Risotto zachwalać chyba nie muszę, obroni się same. Jest kremowe, delikatne w smaku, buraczane i ma niesamowicie piękny kolor, a do tego smakuje wyśmienicie. Składniki (2-3 porcje): 200 g ryżu arborio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ze względu na to, że buraki czerwone długo się gotują, zazwyczaj staramy się zaplanować kilka dań, w których można je wykorzystać. W tym tygodniu powstały z nich dwie całkowicie różne potrawy – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już nie wiem co jeszcze mogę napisać o risotto, żeby się nie powtarzać ;) Zrobiłam ich już całkiem sporo, sprawdźcie wpisując w okienku "szukaj" lub w spisie treści, na pewno znajdziecie tam coś dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Buraki wyszoruj i nasmaruj oliwą z oliwek, owiń folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C. Piecz 30 - 40 minut, aż będą miękkie. Wyjmij z piekarnika i odczekaj, aż przestygną. Zobacz więcej
affogato
affogato Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w nastroju na...
Risotto z burakami i bobem

Risotto z burakami i bobem 332

1
{{headerMessage}}
Lubię, kiedy potrawy nie tylko dobrze smakują, ale również ładnie wyglądają. Tak jest z tym risotto - intensywne kolory na talerzu, trochę spokojniejsze smaki na podniebieniu: słodkawe buraki, łagodny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od rana planowałam zrobić risotto. Jednak borykający sie z myślami, jakie, z czym..wciąż nie miałam pomysłu, wiec zaczęłam robić..pomysł zrodził sie w trakcie;) pyszne o slodkawej nucie dzięki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wariacja na temat risotto, a jak już wiecie - ja naprawdę lubię risotto. Dodatek buraków nadaje mu nie tylko pysznego smaku, ale również cudownego koloru. Dla mnie absolutna bajka, koniecznie musicie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oswajania buraka ciąg dalszy. Facet nadal trzyma się od niego z daleka, marszcząc pogardliwie nos. Ja natomiast wyczuwam nadchodzącą buraczaną obsesję. Sałatkę jadłam już trzy razy, za każdym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No i zaczął się ten czas – czas rozgrzewających, paćkowatych i kojących domowych obiadów. Koniec z fikuśnymi sałatkami czy grillowanymi kąskami. Nadchodzi czas gęstych zup, gulaszy, jednogarnkowców, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Risotto buraczane z limandą i nerkowcami Śmiało mogę powiedzieć, że jedno z moich ulubionych, które do tej pory miałam okazję spróbować. Zakochałam się w tym risotto, najpierw przez kolor, później Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Buraki - wszyscy znamy, każdy jadł. Zazwyczaj robimy z nich zupę lub podajemy do mielonych. Dziś odbiegamy od normy. Risotto z burakami. Słodki smak buraków fajnie się łączy ze słoną fetą. Zrobiłyśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, delikatnie, buraczane a jednocześnie tak bardzo aromatyczne. Z dodatkiem duszonego czerwonego buraka i sera typu feta. Składniki: - 1 duży burak - 1 szalotka - 100 g ryżu - 100 ml białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na 2 osoby): 25 dag buraków oliwa z oliwek sól pieprz łyżeczka octu balsamicznego świeżo starty parmezan (na chipsy, i do risotto) 1 cebula - drobno posiekana 120 g Carnaroli (albo Arborio) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawdę mówiąc nie wiem czy buraki i kuchnia włoska idą w parze. Szukałam, czytałam, ale nie znalazłam jakichś specjalnych za czy przeciw. Koniec, końców, postanowiłam sprawdzić to połączenie - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam ostatnio fazę na pieczone buraki. Pieczone ewentualnie surowe. Gotowane- absolutnie odpadają. Postanowiłam połączyć je z risotto z dodatkiem pecorino i moim zdaniem wyszło naprawdę idealne danie:) Zobacz więcej