risotto z dynią,cynamonem i parmezanem w towarzystwie marynowanego, grillowanego kurczaka

Danie dla fanów kokosa w każdej postaci Pierś z kurczaka w panierce z wiórków kokosowych, smażona na oleju kokosowym, z ryżem jaśminowym gotowanym w mleku a do tego sos na bazie mleka kokosowego i Zobacz więcej
Dziś mam dla Was danie obiadowe. Ale jeśli akurat nie macie ochoty na towarzystwo kurczaka, można go pominąć. Risotto smakuje doskonale również jako samodzielne danie. Do risotto dodałam moją ukochaną Zobacz więcej
Jak mówi jedna z reklam - Polacy kochają grilla. I nie ma co się dziwić, bo wiosna i lato bywają kapryśne, więc cieszymy się z każdej możliwej chwili spędzonej na powietrzu. A co jest lepsze niż Zobacz więcej
Z lekkim żalem muszę przyznać, że trochę boję się grzybów. Może bardziej niepokoją mnie one niż się ich boję. A ten niepokój zasiany był przez mamę, która kiedy znajomy grzybiarz taty przywiózł nam 2 Zobacz więcej
Jeżeli po całym dniu pracy, chcecie przygotować szybki obiad i nie męczyć się z szykowaniem całej listy produktów, na pewno spodoba się Wam ten przepis. Wystarczy ugotować makaron, zgrillować pierś Zobacz więcej
Groszek to przepyszne warzywo i za każdym razem, kiedy widzę grube strączki na targu muszę je mieć. Potem co prawda nie jestem zbyt zadowolona, kiedy nadchodzi pora łuskania, ale jak już się je to Zobacz więcej
Potrawka tradycyjna potrawa, podawana często na uroczystościach rodzinnych, komuniach, weselach, stypach. Jeden z punktów na mojej liście nudnych, zwyczajnych, ale niezwykle pysznych dań. Wbrew Zobacz więcej
Składniki filet z piersi kurczaka 1/2 puszki ananasa 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta lubczyku, estragonu kilka kropel ciemnego sosu sojowego kapusta pekińska sos vinegrette pęczek natki Zobacz więcej
Składniki: „Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami” firmy Hortex Filety z kurczaka Oliwa z oliwek Przyprawa do gyrosa Opcjonalnie: szczypiorek, żółty ser Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę z Zobacz więcej
Druga, nieco odmieniona wersja zdrowych, bo pieczonych w piekarniku, a nie na głębokim oleju, nuggetsów. Tym razem do panierki dodałam prócz płatków owsianych starty parmezan, a w ramach dodatków Zobacz więcej
Lekka sałatka z pikantnym grillowanym kurczakiem w marynacie słodko ostrej, jest idealna na kolację. Porcja dla 2 osób Składniki: - 1 pierś z kurczaka pojedyncza w miarę duża około 400 g - mieszkanka Zobacz więcej
Tak przygotowany kurczak jest bardzo soczysty i niezwykle aromatyczny. Mięso jest miękkie i co najważniejsze - nie wysuszone, czego strasznie nie lubię. Idealnie sprawdzi się na dietetyczny obiad lub Zobacz więcej
Pyszne,jesiennerisotto z aromatycznym kurczakiem i dynią. Risotto o pięknej żółtej barwie,którą zawdzięcza dodatkowi kurkumy. Kremowe i niezwykle smaczne, o maślanym posmaku, zdodatkiemtartego Zobacz więcej
Sezon na dynię wciąż trwa, kurki też jeszcze można kupić, dlatego spieszcie się przygotować to pyszne danie. SKŁADNIKI: Pasek dyni-ok. 3-4 cm szerokości 1 szklanka kurek 1 pojedyncza pierś z kurczaka Zobacz więcej
Stało się...Sięgnęłam po włoski klasyk - risotto. 20 minut stania przy kuchni i mieszania, a efekt nie do opisania. Aromatyczne, kremowe o pięknym słonecznym zabarwieniu. W wersji podstawowej Zobacz więcej
Wymówki. Towarzyszki dnia codziennego. Większe, mniejsze, poważne i całkiem błahe. Siedzą w naszych kieszeniach, za kołnierzami, w rękawach i skarpetkach, ale nie odzywają się zbyt często, bo nie Zobacz więcej
Miało wyjść lekko, zdrowo i kolorowo. Efekt oceńcie sami :) Składniki: (2 porcje) - 200 g makaronu pełnoziarnistego uszka Lubella - 2 filety z kurczaka - 8 pomidorków koktajlowych - 6 truskawek - 1/2 Zobacz więcej
Dynia marynowana z cynamonem Składniki : dynia piżmowa obrana i pokrojona w kostkę * u mnie 3 kg obranej dynii * woda z solą do podgotowania dynii Marynata : 2,5 litra wody *niecały litr na 1 kg dynii Zobacz więcej
Marynowana dynia z cynamonem - PRZETWORY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Marynowana dynia z cynamonem (26.09.2016)Bruschetty ze Zobacz więcej
Może Was trochę zdziwię, ale nigdy wcześniej nie jadłam parmezanu.Wiedziałam, że to światowy klasyk, który każdy powinien posmakować, ale jakoś niespecjalnie się do tego zabierałam. I kiedy w końcu Zobacz więcej