risotto z indykiem i szparagami

Danie godne mistrzów było na mym stole. Polecam pokusić się o ugotowanie takiego cuda a potem delektowanie się smakiem i delikatnością dania. Homara kupiłam ugotowanego i zamrożonego w całości. Zobacz więcej
Sezon na szparagi ma się już ku końcowi. Bardzo nad tym ubolewam, bo szparagi mogłabym jeść niemalże codziennie. Nie widać tego na blogu, bo jakoś nie udało mi się zrobić zdjęć moich potraw, ale były Zobacz więcej
rozkoszny
rozkoszny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkoszny.pl
Risotto ze szparagami i cydrem

Risotto ze szparagami i cydrem 9

Szparagu nie odchodź! Pod koniec czerwca jedząc każdy posiłek w duchu modlę się, żeby nie był on ostatnim z tym jakże sezonowym warzywem. Szczególnie teraz staram się nie traktować go po macoszemu i Zobacz więcej
Pogoda w Trójmieście niestety nie dopisuje.. nie można wyjść ani na ulubione rolki, rower, czy pobiegać… Całe szczęście już lada dzień wylatuję na Sycylię, gdzie nie ma opcji, by spotkał mnie deszcz Zobacz więcej
Gdy na straganach królują szparagi u mnie w kuchni obowiązkowo gotuje się risotto, kremowe, dzięki ryżu arborio, sycące i bardzo smaczne, uwielbiam je i mogłabym na raz pochłonąć cały garnek, smaku Zobacz więcej
Dawno nie było, naszło moich panów na risotto więc zrobiłam. Dodałam szparagi i zrobiłam chipsy z boczku (zapiekłam w piekarniku), trochę białego wytrawnego wina, czosnek, cebula, kurkuma, starta Zobacz więcej
Artykuł Risotto ze szparagami i cytryną pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Niezwykle proste i pyszne risotto ze szparagami i cytryną. Kremowa konsystencja, aromatyczne szparagi i świeżość Zobacz więcej
Składniki: 1/2 pęczka zielonych szparagów ok. 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych (u mnie mrożone) 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 szklanka ryżu do risotto 1 cebula 2 szklanki bulionu (może … Zobacz więcej
Pyszne, bardzo sycące i aromatyczne risotto na bazie wiosennych bardzo aromatycznych grzybów, zielonych szparagów, dobrego ryżu i bulionu, który podczas dodawania do gotującego się ryżu musi stale być Zobacz więcej
Farfalle z indykiem i zielonymi szparagami Trudno wyobrazić sobie kuchnie bez makaronu. Można z niego stworzyć tysiące dań. Najbardziej cenię sobie, ze takie makaronowe obiady nie dość, ze są smaczne Zobacz więcej
Przepyszne, a zarazem zdrowe danie obiadowe. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście czerwonego ryżu, to przyszła pora aby spróbować. Jest zupełnie inny niż biały i można z niego przygotować przepyszne Zobacz więcej
Kremowe , delikatne idealne dla dorosłych i dla dzieci risotto z indykiem i brokułem o wspaniałym smaku mleczka kokosowego. Z podanych składników wychodzi porządnych 5 porcji. Składniki: 250g. ryżu do Zobacz więcej
Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 3/4 szklanki ryżu arborio 1/2 szklanki białego wina 1 ,5 Zobacz więcej
magdalenayah
magdalenayah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pieprznysmaczek
RISOTTO ZE SZPARAGAMI

RISOTTO ZE SZPARAGAMI 13

Pierwszy raz jadłam dzisiaj szparagi. Z zachwytu nie zapiałam ale dało się zjeść. Przyrządziłam potem sama i też mnie nie powaliły z nóg. Zrobiłam więc risotto ze szparagami i to dopiero strzał w Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami 14

Kremowe, szparagowe i bardzo pyszne. W sezonie szparagowym grzechem byłoby nie zrobić risotta ze szparagami! Robi się je szybko, w dodatku jest wegetariańskie, a jeśli nie dodamy parmezanu to nawet Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa w najlepsze, dlatego zajadajcie się tym warzywem póki jest dostępnie, gdyż jest skarbnicą witamin i minerałów. Szparagi najbardziej lubimy ugotowane al dente bez żadnych Zobacz więcej
Black & white .... Czarno-białe risotto ze szparagami i krewetkami to niezwykle szybkie i proste, a równocześnie atrakcyjne danie, pełne kolorów i smaków, doskonałe na imprezę i romantyczną Zobacz więcej
Ostatnim czasy mój uzależniony od matki natury umysł dostaje paranoi połączonej z rozdwojeniem jaźni... Budząc się w Wielkanocny poranek, zamiast promieni słońca przywitały mnie płatki śniegu., a Zobacz więcej
To danie to mój największy sukces kulinarny w życiu! Mówię tak na podstawie miny mojego Marcina, gdy spróbował pierwszy kęs. Ostatnio często prawi mi komplementy, ale tym razem powiedział, że w żadnej Zobacz więcej
Składniki: 50 dkg fileta z indyka 200 jarmużu 1/2 pęczka szparagów 2 cebule 1 jogurt naturalny sól, pieprz czubryca czerwona Przygotowanie: Indyka pokroić w kostkę, obsypać czubrycą. Cebulę zeszklić Zobacz więcej