risotto z krewetkami

Dzień dobry! Była już zupa na Walentynki, to teraz pora na danie główne. Doskonale sprawdzi się risotto z dodatkiem białego wina i krewetek. Kremowa i delikatna potrawa, podkreślona kwaśnością Zobacz więcej
Risotto to jedno z moich ulubionych dań włoskich. W 20 minut obiad na talerzach gotowy wjeżdża na stół. Krewetki różowe francuskie zakupiłam pierwszy raz i powiem szczerze że są moimi ulubionymi. One Zobacz więcej
” i „w wewnątrz” dlatego inwestuję w siebie tylko najlepsze rzeczy. Uwielbiam dobre, pełnowartościowe jedzenie. Dzisiejsze danie to cudowne risotto z pieczonymi pomidorami i krewetkami. Jest Zobacz więcej
Witam, Dziś proponuję risotto z krewetkami i cukinią. Danie składa się z ryżu i wydaje się być proste, jednak tu się można pomylić ;)!. Konsystencja musi być lekko kleista ale nierozgotowana. Zobacz więcej
Po wielu zawirowaniach związanych z wyjazdem i problemami ze sprzętem nareszcie wszystko wrócilo do normy :) Proponuję dzisiaj cytrynowe risotto z krewetkami, idealne na wykwintną kolację :) Cytrynowe Zobacz więcej
Moim początkowym planem był smażony makaron m.in. z krewetkami i z tego powodu zaczęłam marynować krewetki w sosie sojowym i sosie chilli. Skorupiaki stały już w lodówce, gdy w mojej głowie całkowicie Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami 295

0
Przepis na tradycyjne risotto z krewetkami i szafranem pochodzący (z małymi modyfikacjami) z książki Marleny de Blasi "Smaki północnej Italii". Składniki na dwie porcje: 1 szklanka ryżu do risotto Zobacz więcej
Składniki: - 3/4 szklanki ryżu do risotto - 200ml białego wina - ok. 500ml bulionu warzywnego - 1 ząbek czosnku - 1-2 szalotki - 1 mała puszka mleka kokosowego - szczypta płatków chili - oliwa - 10-15 Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami 1244

0
?). Risotto z krewetkami Składniki: 250 g ryżu arborio 300 ml wody 200 ml białego, wytrawnego wina 1 szkl. krewetek koktajlowych 1 szkl. świeżo startego, dojrzewającego sera 1 cebula 2 zabki czosnku 2 Zobacz więcej
(zamiast wina może być Martini) - drobno starta skórka z 0,5 pomarańczy - 12 krewetek, obranych i bez ogonków - 2,5 łyżki tartego parmezanu * Produkty na bulion: - 2 szklanki wody - 2,5 łyżki sosu Zobacz więcej
Krewetki goszczą na moim stole bardzo często. Ostatnio moja mama zakupiła ich sporą ilość od mojego wujka i zapewne będą pojawiać się u mnie jeszcze częściej. To dobra alternatywa dla mięsa, które Zobacz więcej
Ostatnio była ryba, a tym razem krewetki:) Owoce morza albo się kocha albo nienawidzi- ja jestem zdecydowanie w grupie pierwszej:) Uwielbiam wszystkie "morskie potwory":) Dzisiejszy przepis to Zobacz więcej
Risotta sama nigdy nie robiłam; krewetki jadłam raz może dwa. Połączyłam więc te rzeczy, smaki, byspróbowaći sięwypróbować. Podstawy przygotowania risotta były mi znane, z dodatkami poszłam na Zobacz więcej
dobromila
dobromila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dobre smaki
Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami 222

0
Czas na kolejne wspólne gotowanie, tym razem na tapecie temat „risotto”. Składniki: 6 szklanek wody liść laurowy ząbek czosnku pół kg dużych krewetek z pancerzykami 80 g masła 4 łyżki oliwy mała Zobacz więcej
Dotąd jednogarnkową potrawą z ryżem był dla jedynie pilaw. Prosty, sycący, tradycyjny. Nie wiem dlaczego inne dania z ryżem mnie nie kusiły. Aż do momentu kiedy za sprawą Malina na stole pojawiło się Zobacz więcej
risotto bianco: - ryż do risotto - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - 1 kieliszek wina - 3 łyżki masła - 3 łyżki oliwy z oliwek - parmezan - sól, pieprz - bulion warzywny Składniki na krewetki: - 1 Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami 807

0
Jedna z wielu włoskich potraw, która zagościła na stałe w innych kuchniach - risotto. Włosi jedzą je równie często jak makarony (szczególnie na północy) jako primo piatti - na pierwsze danie. U nas - Zobacz więcej
się je parmezanem. Reszta to kwestia doboru przypraw. U mnie jest to estragon, kurkuma, imbir, sok i skórka z cytryny, nadające daniu głęboki i intensywny smak. Risotto podaję z oprószonymi pieprzem Zobacz więcej
Risotto stanowi symbol północnych Włoch, tak jak pasta południowych. Do jego przygotowania nie trzeba szczególnych kulinarnych umiejętności. Pamiętajcie tylko o mieszaniu, bo w przeciwnym przypadku Zobacz więcej
Składniki: Risotto: 350g ryżu do risotto ( np. Arborio) 2l bulionu drobiowo-warzywnego szklanka wytrawnego wina 2 łyżki masła pół szklanki parmezanu szczypta szafranu 2 cebulki dymki Sos: 250g Zobacz więcej