risotto z opieńkami

Risotto z leśnymi grzybami Sezon na grzyby trwa, mi udało się wybrać na grzyby dopiero dzisiaj. Ku mojej uciesze, zapełniłam aż dwa koszyki grzybami, głównie podgrzybkami i opieńkami. Co teraz? Nasza Zobacz więcej
Znów mam dostatek topinamburu i ciężko myślę do czego jeszcze można go włożyć. Całe szczęście, że lubię jego smak i uważam, że dodatek topinamburu w potrawach zdecydowanie je wzbogaca. Uwielbiam też Zobacz więcej
krakownatalerzu
krakownatalerzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraków na Talerzu
Albertina

Albertina 24

0
miłej, świeżej przestrzeni. Jest oczywiście bardzo elegancko, ale na szczęście nie pompatycznie. Jak na restaurację fine dining menu można uznać za pokaźne. Karta rozpoczyna się od wkładki sezonowej Zobacz więcej
;Cakes Marynowane turki autorka: annaz | blog: Kuchnia domowa Ani Tagliatelle z sosem z maślaków i polędwiczką wieprzową autorka: estorczyk | blog: Garnki na Zielonych Wzgórzach Aromatyczna zupa z Zobacz więcej
papryką i ananasem Karkówka ze śliwką z szynkowaru Karkówka ze śliwką, pieczone kasztany i brokuł Karmelowe ciasto z dynią Karp w galarecie Karp w pieczarkach Karpatka tradycyjna Kartofle księżnej - Zobacz więcej
Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem Biały serek domowy Bigosik z kapusty i golonki w piwie - resztkowy Bigosik z białej kapusty Bigos z białej kapusty Bigos z młodej kapusty Bigos z Zobacz więcej