risotto z pieczarkami i groszkiem

Było na słodko więc czas na coś wytrawnego i słonego, w związku, iż młode warzywa zasypują stragany i sklepowe półki dzisiaj postawiłem na młode, pachnące i kuszące pod każdym względem szparagi, a Zobacz więcej
Nie pizza, nie makarony a właśnie risotto jest moim ulubionym daniem kuchni włoskiej. Najlepsze w życiu jadłam we Florencji i aż mi ślinka cienkie na samo wspomnienie tego dania. Spróbujcie sami, a Zobacz więcej
Uwielbiam owoce morza a szczególnie krewetki.Przepadam również za risotto, tak więc połączenie tego w całość staje się dla mnie czymś wyjątkowym. Mięta z groszkiem i nutka cytryny daje niesamowite Zobacz więcej
Groszek to przepyszne warzywo i za każdym razem, kiedy widzę grube strączki na targu muszę je mieć. Potem co prawda nie jestem zbyt zadowolona, kiedy nadchodzi pora łuskania, ale jak już się je to Zobacz więcej
Moje ulubione danie z Bonduelle ? Nie zastanawiałam się długo….risotto ! Pełnia lata, na straganach świeży, młodziutki bób i ulubione puszki z groszkiem które zawsze mam w szafkach, w razie awaryjnej Zobacz więcej
SKŁADNIKI:( 2 porcje ) 1 porcja = 283 kcal 200 g kurek 150 g ryżu pół cebuli 600 ml bulionu 75 g mrożonego groszku 2 łyżki masła 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz WYKONANIE: Zobacz więcej
Potrawy, które oprócz smaku i idealnej konsystencji, dostarczają nam także wspaniałych aromatów są najlepsze. Moja dzisiejsza propozycja jest takim wspaniałym dla naszych zmysłów połączeniem. Zobacz więcej
Risotto to jedno z szybszych dań, które mogą pojawić się na naszym stole. Ja ten pyszny ryż przygotowałam z pieczarkami i porem. Zapraszam do lektury, ale przede wszystkim do wypróbowania. Czego Zobacz więcej
Risotto jest jednym z naszych ulubionych dań, a skoro w maju króluje parząca piękność – przygotowałam risotto z pokrzywami i zielonym groszkiem. Pomysł na takie wiosenne, majowe risotto zaczerpnęłam z Zobacz więcej
Składniki: - 200 g ryżu arborio - 1 cebula - 150 g mrożonego lub świeżego groszku - 1/2 szklanki białego wina - 650 - 700 ml bulionu warzywnego lub drobiowego - 50 g startego sera Pecorino Romano - 1 Zobacz więcej
Dania jednogarnkowe? Jako zadeklarowany leniuszek nienawidzący zmywać, uwielbiam takie! A moim ulubionym jest zdecydowanie risotto. Sekret włoskiego risotto tkwi przede wszystkim w ryżu. Najlepszy Zobacz więcej
Kasza z pieczarkami i groszkiem zielonym, a także marchewką to bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Kasza pęczak świetnie komponuje się z warzywami, a całość doprawiona cząbrem smakuje Zobacz więcej
Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 3/4 szklanki ryżu arborio 1/2 szklanki białego wina 1 ,5 Zobacz więcej
Risotto to bardzo popularne i większości znane danie z ryżem kuchni włoskiej. Istnieje wiele różnych wersji tej potrawy i dodatki można dowolnie dopasowywać według własnego uznania i upodobań. Risotto Zobacz więcej
Dziś za oknem wiosna. Nareszcie! Słońce, 13 stopni C, cudownie. Powietrze pachnie lekko, obudziły się ptaki i motyle. To moja ukochana pora roku. Wszystko zaczyna żyć od nowa, nabiera barw, energii. Zobacz więcej
Risotto jest nieco mniej popularnym daniem z repertuaru kuchni włoskiej, gdyż w powszechnym przekonaniu wydaje się ono trudne i czasochłonne w przygotowaniu. Długi czas również tak myślałam, jednak Zobacz więcej
Jeśli szukacie czegoś lekkiego i zielonego na obiad, ta propozycja jest właśnie dla Was! Wegańskie risotto z brokułami i zielonym groszkiem, o lekko cytrynowym smaku zaspokoi nawet wybredne Zobacz więcej
Risotto to jedno z tych dań, które za każdym razem smakuje wyśmienicie, bez względu na to, po jakie dodatki sięgniemy. Dziś propozycja na risotto z krewetkami i zielonym groszkiem. Pyszne, sycące Zobacz więcej
Risotto z serem gorgonzola to już klasyka gatunku.Przepis ma wiele wariantów, gdyż zazwyczaj do risotto, oprócz sera gorgonzola, dodaje siędodatkowy składnik,który jest kontrapunktem dla Zobacz więcej
Pyszne, delikatne w smaku risotto z groszkiem, marchewką i kurczakiem zagościło na naszym stole po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. To banalne, lekkie danie bardzo nam posmakowało, sami Zobacz więcej