risotto z podgrzybkami

W dalszym ciągu korzystam z owoców lasu. Od dawna przygotowywałam się na przyrządzenie risotta, a świeże grzyby dały mi ku temu okazję. Zrobiłam wersję bez alkoholu, która może nie jest aż tak Zobacz więcej
Dostaliśmy świeże podgrzybki. Duuuużo podgrzybków. Większość przerobiliśmy na zupę. Z części zaimprowizowałam risotto. Bardzo dawno nie robiłam risotta, a to świetne jedzenie na jesień - kremowe i Zobacz więcej
Risotto z podgrzybkami Moja propozycja bezmięsnego obiadu - risotto z podgrzybkami. Podobno w lasach pojawiły się już pierwsze grzyby, ale ja skorzystałam z mrożonych, a że zamroziłam je bez Zobacz więcej
Na blogu było już risotto, ale dzisiaj wersja bardziej aromatyczna. Pachnąca polskim lasem :) porcja dla dwóch osób 1 szkl. ryży arborio 1/4 szkl. białego wytrawnego wina szklanka surowych podgrzybków Zobacz więcej
dzielę się dziełami, które powstają po każdej wyprawie do lasu. Mam nadzieję, że spodobają się wam na tyle, że sami wybierzecie się na grzyby. Risotto z podgrzybkami 200 g ryżu arborio 500 ml bulionu Zobacz więcej
Rodzinka była na grzybach na Podlasiu i przywiozła na specjalne zamówienie trochę świeżych podgrzybków, z których przygotowałam lasem pachnące risotto. Polecam korzystać ze świeżych grzybów póki pora Zobacz więcej
Uwielbiam kremowe, parmezanowe risotto, bez względu na to z jakimi jest dodatkami. Moim zdaniem jedynym minusem jest duża ilość parmezanu, którego niestety risotto potrzebuje, aby zyskać Zobacz więcej
przewodnika. Gosia z koszykiem w ręku i Idą na plecach, bardzo sprawnie zapełniała swój koszyk i ambitnie ściągała mnie na ziemię, wskazując piękne kapeluszniki, które miałam zamiar ominąć lub, o Zobacz więcej
risotto z podgrzybkami | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 9 marca 2015 risotto z podgrzybkami spiekła kolacja, kuchnie świata, obiad, wegetariańskie podgrzybki, Zobacz więcej
Leśne szaleństwo trwa- kolejna, niedawna wizyta w lesie zaowocowała takim oto leśnym risotto z podgrzybkami- pyszne:) Składniki: ok.700g podgrzybków, najlepiej takich malutkich 200g ryżu arborio Zobacz więcej
Takie połączenie przyszło mi do głowy, gdy zobaczyłem dziś w delikatesach ryż carnaroli. Mimo niewielkiej porcji, jest bardzo sycące. Można zjeść przy weekendzie, np przed imprezą;) Składniki: na dwie Zobacz więcej
nie w Niskim Beskidzie - i rydze, i prawdziwki, i podgrzybki, i kurki, do syta, z dokładką i na wynos. Zaś do całego tego północno-południowego, szkocko-polskiego blendu złożyło się tak, że tuż przed Zobacz więcej
wodę. Dodajemy bazylię i formujemy na dowolne kształty najlepiej za pomocą jakiś foremek. Grzyby myjemy i podsmażamy na oliwie. Najlepiej w całości co jest polecane przez kuchennych celebrytów :) Zobacz więcej
RISOTTO Z GRZYBAMI Jakiś czas temu dostałam od mamy ogromną torbę suszonych grzybów, i to samych borowików. Bardzo lubię ich zapach. Postanowiłam zrobić z nimi risotto. Składniki: 40 g suszonych Zobacz więcej
Bananowa jaglanka z kremowym, waniliowym sosem z nerkowców oraz domowymi powidłami Banana millet with creamy vanilla cashew sauce and homemade plum jam Ostatnio w międzyczasie intensywnie przerabiam Zobacz więcej
Dlaczego wcześniej nie odkryłam pęczaku? Nie wiem. Ale wiem, że teraz kiedy go odkryłam będę gojeść i jeść i jeść... W różnych zestawieniach i wariacjach. A na początek, to od czego wszystko się Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Risotto z grzybami

Risotto z grzybami 75

0
Przepyszne i aromatyczne risotto z grzybami leśnymi. Przepis Roberta Makłowicza. Składniki: 300 g krótkoziarnistego ryżu na risotto 100 g suszonych prawdziwków lub podgrzybków 1 cebula 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Justeatmee
Justeatmee Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justeatmee
Risotto z grzybami

Risotto z grzybami 60

0
Po grzybobraniu można przyrządzić dania z grzybami na milion sposobów. Ja zrobiłam risotto, które wszyscy w domu uwielbiają. Ja za ryżem nie przepadam, ale w takiej postaci zawsze się skuszę. Zobacz więcej
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej