risotto z wołowiną

{{headerMessage}}
Od pewnego czasu częściej sporządzam potrawy z ryżu. Na całym świecie uprawia się kilka tysięcy jego odmian. Jest zdrowy, pożywny, ma szeroki wachlarz zastosowań. Do przygotowania potrawy użyłam: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obecnie na obiad często robię risotto, jest proste i pyszne! Dziś polecam buraczkowe risotto z grillowaną wołowiną i kozim serem. Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miało być inaczej, nie z tymi owocami i w ogóle nie tak. Cóż, najważniejsze, że efekt końcowy zaskakujący. Smacznie z ulubioną wołowiną, a w dodatku kolor...bajkowy fiolet. Koniecznie spróbujcie! Jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązowymi Ziemniaki w Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
dynia na 100 sposobów

dynia na 100 sposobów 215

4
{{headerMessage}}
no dobra, trochę przesadziłam, ale zebrało się ich przez te kilka lat naprawdę sporo. jedynie słodkości są traktowane przeze mnie po macoszemu, no i raczej się to nie zmieni ;) - risotto z piwem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryby. Podstawowe składniki - jak na bulion warzywny. kawałek wołowiny rosołowej i/lub porcja rosołowa z kury (najlepiej ćwiartka kury rosołowej) Mięso dokładnie umyte wkładamy do garnka, zalewamy Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
dynia zapiekana

dynia zapiekana 1060

1
{{headerMessage}}
sezon dyniowy trwa, więc pora spróbować czegoś nowego. przepis jest bardzo prosty, a efekt godny uwagi. następnym razem spróbuję kiełbaski zastąpić czymś wędzonym, albo chorizo. dynia w innych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
28 maja na zaproszenie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego miałam ogromnąprzyjemnośćuczestniczyćw warsztatachkulinarnychprogramuQMP - Wołowina zawsze dobra. Warsztaty poprowadził ekspert Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ze zwycięzcą I Edycji Top Chef Polska - Martin Gimenez Castro W dniu 28.05 byłem na świetnych warsztatach prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego. Warsztaty dotyczyły dań z wołowiny, która jest Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania mięsne

Dania mięsne 1223

1
{{headerMessage}}
w jabłkach Kurczak faszerowany żurawiną z gruszkami Kotleciki z kurczaka INDYK Musztardowy gulasz z dynią Pierś z indyka z groszkiem Cukinia faszerowana mięsem Indyk ze szpinakiem Domowe hamburgery Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
IN VINO VERITAS

IN VINO VERITAS 103

0
{{headerMessage}}
O mnie adams Wyświetl mój pełny profil Etykiety Antipasti (10) Cielęcina (5) Dania główne (24) desery (2) Drób (8) dziczyzna (1) Fasola (2) frutti di mare (7) grzyby (3) jagnięcina (4) Makarony (23) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie dzisiaj wariacje na temat litery W wołowina, wino, wiśnie… wszystko połączone razem daje niesamowity efekt Składniki: 4 plastry (ok 1 cm) wołowiny szklanka ryżu szklanka bulionu szklanka wina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka ze szparagami i serem feta Duńska sałatka z kurczaka i szparagów Zupa ze szparagami i kurczakiem Zupa z białych szparagów z pulpecikami Zupa włoska ze szparagami i świeżymi pomidorami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem małe podsumowanie przepisów kwietnia w zdjęciach. Na początek BABECZKI Kapusta w odsłonie kremowej PULPETY na plackach ziemniaczanych to całkiem niezłe połączenie. TARTA na kruchym cieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podsumowanie akcji Pieczarkowy Tydzień 2013 Nie udało się przekroczyć magicznej liczby 100 przepisów w akcji! Ale nie jest to powód do smutku, liczy się wszak jakość, a nie ilość, a na Waszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Risottopo koreańsku (przepis od Mirabelki) Skladniki: (na 4 porcje) 300g ryżu krótkoziarnistego (u mnie arborio) 250g mielonej wołowiny 300g pieczarek 1 mała cebula żółtej papryki (opcjonalnie) Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Risotto po koreańsku

Risotto po koreańsku 228

3
{{headerMessage}}
Nie dam sobie uciąć ręki ani żadnej innej części ciała, że to jest naprawdę koreański przepis ;) Za to mogę z całym przekonaniem potwierdzić, że potrawa jest bardzo smaczna :) Jeśli lubicie risotto, Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
The best of the best 2011 :)

The best of the best 2011 :) 173

0
{{headerMessage}}
, które wybrałam, to takie moje subiektywne „the best of the best”. Dla małego ułatwienia podzieliłam je na 2 kategorie: słodkie i wytrawne.TOP 5 SŁODKICH WYPIEKÓW I DESERÓW1. Sernik szwarcwaldzki2. Zobacz więcej