riss

ZOBACZ TAKŻE:

Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Grissini

Grissini 10

Grissini, czyli popularne włoskie dłuuugie paluszki z ciasta drożdżowego są idealną przekąską praktycznie zawsze i wszędzie. Szczególnie do wina. Uwielbiam je zarówno z dodatkami, jak również bez. Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
GRISSINI.

GRISSINI. 36

Właśnie założyłam nowy folder z datą 2017. Wpatruje się w niego od dłuższej chwili i jakoś do mnie nie dociera, że to już kolejny rok. Zastanawia mnie gdzie się podział 2016 ? Niby figuruje obok, niby Zobacz więcej
kasiaM
kasiaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli and Hummus
Krewetki z harissą

Krewetki z harissą 16

Krewetki z czosnkiem i pietruszką to dosyć powszechne połączenie. Banalne, ale smaczne. Postanowiłam urozmaicić ten przepis i dodać mu "kopa". Do dania wybrałam duże krewetki białe. Zamarynowałam je w Zobacz więcej
Cześć! Wróciłam niedawno z krótkiego urlopu w Tunezji. Ciężko mi wrócić do rzeczywistości. By jakoś przetrwać ten trudny czas, wracam często do smaków, które kojarzą mi się z Tunezją. Jednym z nich Zobacz więcej
Ejszetka
Ejszetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passions, hobbies, life
Grissini

Grissini 27

Grissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako przekąska dla Zobacz więcej
01Omlet z dorszem i harissą. Bardzo lubię dodawać ryby do omletów, tym bardziej, że można w ten sposób potraktować właściwie dowolny gatunek ryby, czy to surowej czy wędzonej. Do tego wystarczy Zobacz więcej
Co.Klaudia
Co.Klaudia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CoKlaudia
Grissini

Grissini 6

Składniki: świeże drożdże 20 g ciepła woda 150 ml cukier 1 łyżeczka mąka pszenna 250 g sól 1/2 łyżeczki oliwa 2 łyżki żółtko Przepis: Rozdrobnione drożdże zalej wodą, dadaj cukier i wszystko dobrze Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Grissini

Grissini 36

Kolejne włoskie pieczywo na blogu. Grissini todługie, cienkie i bardzo chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego podawane we Włoszech tuż przed posiłkiem jako przekąska. Pysznie smakują z ulubionymi Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Grissini

Grissini 39

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, a prościej to drożdżowe paluchy, a raczej paluszki . Ta przekąska jest idealna na przyjęcia, prosta i smaczna! Grissini za każdym razem mogą być inne – z Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Harissa

Harissa 1000

Ostra, arabska przyprawa w postaci pasty dodawana do wielu potraw Ilość: około 10 słoiczków 250 ml Składniki: 2 kg czerwonej papryki 10 papryczek chili 1 duży pomidor obrany i wypestkowany 5 ząbków Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Harissa

Harissa 571

Harissa Ostra pasta harissa z czerwonej papryki i chili. wersja do druku Harissa Składniki: 3 pieczone papryki ze słoika 6 suszonych papryczek chili 4 łyżki wody 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka Zobacz więcej
ewolucjawkuchni
ewolucjawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ewolucja w kuchni
grissini

grissini 587

knedle chlebowe z sosem ... » grissini Grissini, to grube paluszki, które świetnie nadają się jako dodatek do sałatek lub przekąska. Można np. posmarować palucha serkiem typu almette i owinąć szynką. Zobacz więcej
Słodka Babka
Słodka Babka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodka Babka
Grissini

Grissini 501

Dopóki sama nie spróbowałam zrobić grissini, wydawało mi się, że nie jest możliwe odtworzenie ich w domowych warunkach, tak aby wyglądały i smakowały dokładnie jak te ze sklepu lub serwowane w Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Red and Pale
Harissa

Harissa 607

Na gwiazdkę dałam G. ziarenka różnych ostrych papryczek. Efekt jest taki, że w ogródku Jego Rodziców jest wysyp głównie czerwonych krzaczków :) i nie do końca wiadomo, co z tym zrobić ;) Po kolejnych Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Harissa

Harissa 870

Kiedy po raz kolejny nie mogłam nigdzie dostać harissy, postanowiłam zrobić ją sobie sama. Pasta ta jest banalnie prosta w wykonaniu i, o ile do miksowania papryczek użyje się malaksera, także szybka Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tomek gotuje
Harissa

Harissa 307

Kiedy zobaczyłem dziś na blogu Beatrice przepis na domową pastę harissa wiedziałem, że jeszcze dziś ją wyprodukuję, zwłaszcza że nawet nie musiałem się ruszać z domu, bo wszystkie składniki miałem na Zobacz więcej
CudaiCudeńka
CudaiCudeńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cuda i cudeńka
Harissa

Harissa 599

Coraz więcej osób wakacje spędza w krajach arabskich. Wątpię, aby w większości przypadków chodziło o ciekawość poznania kultury, czy chęć zwiedzania niestety dość brudnych i opuszczonych ulic. Tymi Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Harissa

Harissa 692

Harissa to ostra pasta rodem z Tunezji (a tak przy okazji, Tunezja jest bardzo ciekawym krajem pod wzgledem kulinarnym, a poniewaz bylam tam w tym roku na wakacjach, to przyszlo mi do glowy, ze Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Grissini

Grissini 312

Grissini Grissini czyli włoskie paluszki chlebowe są świetnym snackiem na karnawałową imprezę. Przygotowuje się je łatwo i szybko, a dodatkowo można je przechowywać aż do 5 dni. Grissini, zależnie od Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
harissa

harissa 525

500dag świeżej papryki chilli 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kolendry w ziarnach sok z 1 cytryny 50ml oliwy Paprykę pokroić w plasterki i prażyć w garnku do miękkości(ok 5 minut). Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: