rissoto

Daj się skusić na niesamowicie kremową ucztę i wykorzystaj mój przepis na wyjątkową kolację - przygotuj delikatnego łososia w niebanalnym towarzystwie pomarańczowego risotta. Idealnie zgrane Zobacz więcej
bulionu i gotuj na małym ogniu do chwili, gdy ryż wchłonie bulion. Staraj się nie mieszać ryżu. Powtarzaj czynność i powtarzaj i zajmie Ci to ok. 15-18 minut, a skończyć gotowanie możesz, gdy ryż Zobacz więcej
się nie mieszać ryżu. Powtarzaj czynność i powtarzaj i zajmie Ci to ok. 15-18 minut, a skończyć gotowanie możesz, gdy ryż będzie miękki z zewnątrz i al dente w środku.Rissoto zdejmij z ognia, Zobacz więcej
Szybki zdrowy obiadek dla całej rodzinki składniki * 1 woreczek ryż brązowy KUPIEC * 1/4 szt kalafior, * 5 szt pieczarki, * 1/2 szt por, * 1/3 szt papryka czerwona, * 2 łyżki pomidory z puszki Zobacz więcej
ca. 100g Reis ca. 250 bis 300ml Gemüsebrühe 1/2 Kürbis (klein) Butternus 1 große Zucchini 1 Zehe Knoblauch Curry, Pfeffer, TK-Käuter Oliven Öl Wir - ich und mein Kind - haben wieder zusammen gekocht. Zobacz więcej
ViolaPassion Wspaniałe danie. Proste i szybkie do zrobienia Z makaronu muszelki ? Dlaczego nie? Ten drobny makaron jak dla mnie rewelacja do tej potrawy Lubella Składniki: 1 szklanka makaronu Muszelki Zobacz więcej
Ladyessex
Ladyessex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Risotto z dynią

Risotto z dynią 50

0
Treściwe, proste rissoto, pachnące gałką muszkatołową, ze sporym dodatkiem dyni. Na domowym, aromatycznym bulionie i białym winie. Szybki pomysł na jesienny obiad dla całej rodziny. Zobacz więcej
a'la kuchnia
a'la kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
alakuchniablog
Rissotto rosso

Rissotto rosso 65

0
Bardzo lubię rissotto, ale zawsze myślałam, że przyrządzenie go zajmuje bardzo dużo czasu. Tymczasem po obejrzeniu programu na TvnStyle pt. „Rewolucja na talerzu” – postanowiłam zrobić rissotto rosso Zobacz więcej
ziemniaczanej przyprawa warzywana, sól, pieprz ziołowy Panierka ma być dobrze doprawiona. Wszystke składniki panierki mieszamy Tofu kroimy w prostokąty, solimy i odstawiamy na 15 min. Tofu obtaczamy Zobacz więcej
dosolić. Dorsza opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące. Dorsza usmażyć z obu stron około 1 minut. Dorsza nałożyć na talerze razem z rissoto, można posypać świeżą lub suszoną Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Pierś kurczaka na porach

Pierś kurczaka na porach 864

0
sosem porowym. Układamy na nim piersi kurczaka ciętą stroną na dół. Wierzch filetów smarujemy sosem worcester oraz musztardą. Obsypujemy porządnie suszonym estragonem i wkładamy do piekarnika na 45 Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Paella marinera

Paella marinera 44

2
uchwytami – paellę. Wy możecie jednak smażyć i gotować to danie w swojej ulubionej patelni z nieprzywierającym dnem. I paella też wyjdzie! Porada Szefa Kuchni: Do przygotowania paelli powinno się Zobacz więcej
na waniliowo-cynamonowym mleku aż zrobi się kleisty, a później łączymy z jajkami, wkładamy do piekarnika i gotowe. To ciasto jest naprawdę zaskakujące w smaku, a w dodatku można robić je w wielu Zobacz więcej
nataliapaalac
nataliapaalac Obserwuj blogaObserwujesz bloga
healthy dreams
indyk curry

indyk curry 1009

2
Długo zastanawiałam się, jak nazwę swoje danie, "orientalne rissoto", "sojowa chińszczyzna" i wiele innych, aczkolwiek wybrałam najmniej skomplikowaną nazwę, mianowicie "indyk curry". Przeważnie Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
ZIELONE RISOTTO

ZIELONE RISOTTO 108

0
Risotto to taki must make. Number one, jeśli chodzi o potrawy godne dobrego szefa kuchni czy zdolnej gospodyni. Pyszne, jest idealną przystawką, a całe jest po prostu piękne Ale nie przesadzajmy, Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Obiad w pół godziny

Obiad w pół godziny 119

0
. Pierwsze koty za płoty, a w zasadzie łosoś . Łosoś podany z grillowaną cukinią i maślanym ryżem a'la rissoto. *Obiad w pół godziny* łosoś norweski - 40 dag ze skórą cytryna koperek czosnek - 4 ząbki Zobacz więcej
sos winno-śmietanowy. Do zlanego płynu dolewamy bulion oraz białe wino i trzymamy przez chwilkę na dużym ogniu. Następnie dolewamy śmietanę i kontynujemy gotowanie na dużym ogniu. Doprawiamy solą, Zobacz więcej
cały bulion i będzie al dente. Pod koniec ryż zdejmujemy z ognia. Dodajemy łyżeczkę masła, sok i skórkę z cytryny oraz żółtko. Bardzo energicznie mieszamy całość, by żółtko się nie zważyło. Gotowe Zobacz więcej
(jeśli bulion się skończył). Rissoto doprawiamy pieprzem do smaku. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy dwie łyżki masła oraz posiekany koperek, mieszamy i przykrywamy na minutę lub dwie. W tym czasie Zobacz więcej
, ryż zabarwia się szafranem. Jest kilka rodzajów tego dania: paella mięsna, rybna, z owocami morza a także mieszana. Do jej przygotowania używa się specjalnej odmiany ryżu, w naszych warunkach możemy Zobacz więcej