robaki w kuchni

{{headerMessage}}
Robaki na talerzu? Brzmi dziwnie, jednak powszechnie wiadomo, że należą one do grona jadalnych przysmaków. Smażone, duszone, pieczone, karmelizowane – przyrządza się je na wiele sposobów. Można je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robaki na talerzu? Brzmi dziwnie, jednak powszechnie wiadomo, że należą one do grona jadalnych przysmaków. Najnowsze przepisy Unii Europejskiej zmniejszyły karaluchowi i jego kumplom dystans, jakie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nikogo już nie dziwią grilowane robaki i smażone w głębokim tłuszczu skorpiony. To na ulicach Bangkoku turystyczna atrakcja. Możliwość zrobienia zdjęcia z nadzianą na patyk upieczoną tarantulą Zobacz więcej
upieczona
upieczona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
upieczeni.blog.pl
Kolejna nominacja

Kolejna nominacja 114

0
{{headerMessage}}
restauracji chodzę,bo… Lubię zjeść coś czego sama nie potrafiłabymprzygotować. 7.Agrest czy truskawki Truskawki 8.Czego bym nie zjadła… Jest sporo takich rzeczy: móżdżek,robaki,małże i inne owoce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Piosenka idealna na dziś to.. hmmm, nie mam pojęcia 2. Miejsce, w którym czuję się jak ryba w wodzie, to .. mój dom 3. Wiśnie czy czereśnie? Czereśnie. 4. Morze, jezioro czy góry? Morze. 5. Miałaś w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cielęce i zastanawiam się jak je przyrządzić. Na pewno po włosku. A więc dużo ziół, pomidorów i czosnku. Wyszło wspaniałe danie, które bez wątpliwości można uraczyć gości na niedzielnym obiedzie. Zobacz więcej
Madzialena
Madzialena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Drobinki Smaków
Makowe robaki

Makowe robaki 339

0
{{headerMessage}}
Makowe robaki Został dokładnie tydzień do Wigilii co da się odczuć pod każdym względem, może poza pogodą, która nastraja wyjątkowo mało świątecznie w tym roku. U mnie w domu praktycznie nigdy nie było Zobacz więcej
Hausik
Hausik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Do garów marsz
Krewetki... odsłona pierwsza

Krewetki... odsłona pierwsza 209

0
{{headerMessage}}
Wyglądają trochę jak różowe robaki i niektórymtrzeba byzapłacić aby ich spróbowali... Ja nie wyobrażam sobie bez nich życia... Mogę je jeść na ciepło, na zimno, na obiad i kolację... Na śniadanie też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Do przygotowania wiedeńskiego sznycla używamy bowiem wyłącznie cielęciny, a nie innych gatunków mięsa. Do panierki można dodatkowo dodać trochę drobno posiekanych ziół lub startego parmezanu. Zobacz więcej
navynut
navynut Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Navynut
92

92 137

1
{{headerMessage}}
śniadanie dla 20 osób ? Upiekłabym mini-serniczki z ricotty na owsianym spodzie z musem z mango. Jakie jest najdziwniejsze danie, które spotkałaś ? Bez wątpienia kofta indyjska. Co ugotowałabyś z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ona zarumieniła się, On nieco zawstydził. Oboje czytali z niedowierzaniem: wer-stal blo-ger e-łord - sylabizowali. Ki diabeł? Ciekawe wyróżnienie, które Jego i Ją spotkało. Bo ponoć fajnie się kochają Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
201

201 56

0
{{headerMessage}}
kuchni włoskiej. 5. Ulubiona potrawa, którą gotuje Twoja mama/babcia? Moja babcia robi najlepszy domowy chleb pod słońcem! 6. Jakiego połączenia smakowego obawiasz się najbardziej? Nie obawiam się Zobacz więcej
mzap88
mzap88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
megs world
Nominacja do Liebster Blog Award

Nominacja do Liebster Blog Award 42

0
{{headerMessage}}
nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.” Poniżej moje odpowiedzi na pytania: 1. Od jak dawna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Największym hitem wczorajszego wyjścia były dla mnie jadalne robaki. Wbrew temu jak wyglądają, uprażone w woku są naprawdę smaczne. Oczywiście były też bardziej "normalne" produkty do spróbowania i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kuchni polskiej? 3. Na jaki jesienno-zimowo smak miałabyś teraz chętkę?;) 4. Ulubiony owoc w kolorze pomarańczowym? 5. Potrawa-horror z Twojego dzieciństwa?^ 6. Masz możliwość wyjazdu do jednego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rehabilitacja... i pomyśleć że niewielki dołek wykopany przez wędkarza, szukającego robaków może spowodować takie konsekwencje. A nawiasem mówiąc kilka lat temu odniosłam identyczną kontuzję, tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od pewnej Dobrej Duszy wiaderko śliwek dostałam. Pysznych i soczystych z obietnicą… robaków. Zajęły jednak tylko pięć “lokali”, zatem cała zawartość wiadereczka była moja. Dziękuję Miłeczko Pierwszymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pin It Cudowna książka, z któej pochodzi ten przepis to CULINARIA Italia. Dostałam ją na Gwiazdkę jeszcze w liceum i wtedy był to prezent z okazji mojego zanurzenia w italianistyce,teraz - to Zobacz więcej