robaki w kuchni

Robaki na talerzu? Brzmi dziwnie, jednak powszechnie wiadomo, że należą one do grona jadalnych przysmaków. Smażone, duszone, pieczone, karmelizowane – przyrządza się je na wiele sposobów. Można je Zobacz więcej
Robaki na talerzu? Brzmi dziwnie, jednak powszechnie wiadomo, że należą one do grona jadalnych przysmaków. Najnowsze przepisy Unii Europejskiej zmniejszyły karaluchowi i jego kumplom dystans, jakie Zobacz więcej
, wylewów krwi do mózgu, żylaków, w tym hemoroidów, krwawieniem dziąseł, chorób kości i stawów, wypadaniem włosów, łamliwością paznokci, zmęczeniem. Kasza gryczana zawiera kilkadziesiąt procent Zobacz więcej
Nikogo już nie dziwią grilowane robaki i smażone w głębokim tłuszczu skorpiony. To na ulicach Bangkoku turystyczna atrakcja. Możliwość zrobienia zdjęcia z nadzianą na patyk upieczoną tarantulą Zobacz więcej
upieczona
upieczona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
upieczeni.blog.pl
Kolejna nominacja

Kolejna nominacja 94

0
restauracji chodzę,bo… Lubię zjeść coś czego sama nie potrafiłabymprzygotować. 7.Agrest czy truskawki Truskawki 8.Czego bym nie zjadła… Jest sporo takich rzeczy: móżdżek,robaki,małże i inne owoce Zobacz więcej
? (chodzi o jedzenie) Robaków, człowieka, psa, kota i innych domowych stworzeń. 7. Najlepsze dodatki do pizzy, to.. klasyka czyli ser, sos pomidorowy, pieczarki, szynka, kukurydza i papryka 8. Gdzie Zobacz więcej
W ostatnich tygodniach miałam mało czasu i zaniedbałam moje kuchenne eksperymenty. Wybaczcie. Najpierw Food Blogger Fest, potem kongres gospodarczy w Katowicach, a w zeszły weekend warsztaty Zobacz więcej
Madzialena
Madzialena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Drobinki Smaków
Makowe robaki

Makowe robaki 283

0
Makowe robaki Został dokładnie tydzień do Wigilii co da się odczuć pod każdym względem, może poza pogodą, która nastraja wyjątkowo mało świątecznie w tym roku. U mnie w domu praktycznie nigdy nie było Zobacz więcej
Wyglądają trochę jak różowe robaki i niektórymtrzeba byzapłacić aby ich spróbowali... Ja nie wyobrażam sobie bez nich życia... Mogę je jeść na ciepło, na zimno, na obiad i kolację... Na śniadanie też Zobacz więcej
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
mielonym pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z ziemniaczanym puree oraz buraczkami na ciepło. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego :) - Bernadetta niedziela, 02 listopada 2014, Zobacz więcej
navynut
navynut Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Navynut
92

92 130

1
. * * * Zostałam nominowana do LBA przez Dorotę. Bardzo mi miło ! :) Od kiedy prowadzisz bloga ? Od lipca 2013. Skąd wziął się u Ciebie pomysł na prowadzenia bloga o gotowaniu ? Przez długi czas byłam Zobacz więcej
Ona zarumieniła się, On nieco zawstydził. Oboje czytali z niedowierzaniem: wer-stal blo-ger e-łord - sylabizowali. Ki diabeł? Ciekawe wyróżnienie, które Jego i Ją spotkało. Bo ponoć fajnie się kochają Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
201

201 54

0
kuchni włoskiej. 5. Ulubiona potrawa, którą gotuje Twoja mama/babcia? Moja babcia robi najlepszy domowy chleb pod słońcem! 6. Jakiego połączenia smakowego obawiasz się najbardziej? Nie obawiam się Zobacz więcej
nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.” Poniżej moje odpowiedzi na pytania: 1. Od jak dawna Zobacz więcej
. Największym hitem wczorajszego wyjścia były dla mnie jadalne robaki. Wbrew temu jak wyglądają, uprażone w woku są naprawdę smaczne. Oczywiście były też bardziej "normalne" produkty do spróbowania i Zobacz więcej
z kuchni polskiej? 3. Na jaki jesienno-zimowo smak miałabyś teraz chętkę?;) 4. Ulubiony owoc w kolorze pomarańczowym? 5. Potrawa-horror z Twojego dzieciństwa?^ 6. Masz możliwość wyjazdu do jednego Zobacz więcej
rehabilitacja... i pomyśleć że niewielki dołek wykopany przez wędkarza, szukającego robaków może spowodować takie konsekwencje. A nawiasem mówiąc kilka lat temu odniosłam identyczną kontuzję, tylko Zobacz więcej
Od pewnej Dobrej Duszy wiaderko śliwek dostałam. Pysznych i soczystych z obietnicą… robaków. Zajęły jednak tylko pięć “lokali”, zatem cała zawartość wiadereczka była moja. Dziękuję Miłeczko Pierwszymi Zobacz więcej