robert sowa

Autor:Robert Sowa Tytuł:Esencja Smaku Liczba stron:250 Liczba przepisów:około 100 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:tylko 5 i to naciągane… Szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski, szef Zobacz więcej
Lubię te nasze weekendowe wypady do Warszawy na warsztaty z Polska-Gotuje. Tym razem tematem były mięsa: wysokiej jakości wołowina, jagnięcina, wieprzowina. Pierwszego dnia gościliśmy w Restauracji Zobacz więcej
“Jakie pyszne kotleciki mamo!” – powiedział mój 4 letni syn:) Zainspirowana racuszkami z kaszy gryczanej które smażył wczoraj w TVP 1 Pan Robert Sowa. na około 8 kotlecików 100g kaszy gryczanej 2 jaja Zobacz więcej
. Niezapomnianą. Dlatego wybrałam jej przepis i postanowiłam go dodać do konkursu "Twój świat od kuchni", któremu patronuje Robert Sowa, a organizują delikatesy Alma, Bosch i Food&Joy Domyślam się Zobacz więcej
Obejrzałam w telewizji jak Robert Sowa piecze takie muffiny i od razu popędziłam do kuchni, aby upichcić takie pyszności na dzisiejsze śniadanie. A dzisiaj?? Pierwsza spróbowała ich moja córka, która Zobacz więcej
inspiracja Robert Sowa Składniki 4 antrykoty wołowe po około 150g każdy Groszek mrożony 300g 2 pomidory 2 ząbki czosnku Masło 60g Składniki na marynatę: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy dijon Zobacz więcej
Krok po kroku z Robertem Sową – Książka na niedzielę Krok po kroku z Robertem Sową czyli kolejna książka w cyklu – Książka na niedzielę Książka Krok po kroku to najnowsza książka autorstwa znanego Zobacz więcej
z nutka cynamonu za 6zł, a pić można do odcięcia Naprawdę wszystkim Warszawiakom polecam spróbowanie całego śniadaniowego menu restauracji Jeff`s- jest wyśmienite. Całe menu możecie zobaczyć tutaj: Zobacz więcej
PRZYSMAK CZESKI (przepis Roberta Sowy) Warto słuchać radia. Ja uwielbiam i słucham prawie ciągle. Szczególnie uwielbiam Program Pierwszy. Co ranek budzą mnie Cztery Pory Roku. I tak pewnego Zobacz więcej
Nadszedł czas na... rybę, jako pierwszy przedstawię jeden z moich ulubionych przepisów, który znalazłam dawno temugdzieśw internecie i chyba jego autorem jest Robert Sowa, ale do końca nie jestem tego Zobacz więcej
W miniony weekend po raz pierwszy udało mi się być uczestnikiem warsztatów kulinarnych z Polska-Gotuje. Tematem przewodnim były mięsa: wołowina, jagnięcina i wieprzowina. Warsztaty były konkretne, tym Zobacz więcej
Patrzę na to zdjęcie i od razy dostaję ślinotoku. Zwykle obok steków przechodzę raczej obojętnie. Nie specjalnie jestem tego typu mięsożercą, Jednak to danie było wyjątkowe. Jak je przygotować w domu? Zobacz więcej
głównymi sponsoramisą firmy "Fit&Easy" i "Hortex", uczestniczyłam w zajęciach, gdzie tematem przewodnim były dania mięsne. Pierwszego dnia uczestnicy warsztatów byli gośćmi Roberta Sowy w Jego Zobacz więcej
zarówno jeśli chodzi o przygotowywanie, jak i konsumpcję. Z racji na to, że ostatnim razem zajęłam się ‘zwijaniem’, dziś wybrałam gotowanie zupy marchewkowej:) Zupa krem na bulionie warzywnym z Zobacz więcej
kucharzeniu… I stało się – zostałam wyróżniona! Na pierwsze spotkanie otrzymałam indywidualne zaproszenie! Gościem specjalnym jutrzejszego spotkania będzie sam Robert Sowa. Wtajemniczonym nie trzeba Zobacz więcej
Minął już tydzień od pierwszego spotkania „Akademii kulinarnej iluncha” a ja dalej nie mogę otrząsnąć się z wrażeń i emocji. Jak było? Pomimo moich wielkich obaw i początkowego oporu, spotkanie Zobacz więcej
problemów jako dziecko pamiętam, że wcinałam ze smakiem wątróbkę z cebulką, gulasz z żołądków, ozorki w sosie i nerki (znane pod bardziej wykwintną nazwą cynaderki) pewnie była to zasługa mojej mamy, Zobacz więcej
winnym sosem z czekoladą i kawą: Wątróbka cielęca z cebulą karmelizowaną w miodzie akacjowym podana na pierniku korzennym: Zupa krem z kalafiora z pianką kawową, która okazała się mega wielkim Zobacz więcej
(m.in. Robert Sowa), przyznała nagrody w 9. kategoriach: - wyposażenie zaplecza kuchennego - sprzęt, akcesoria i surowce dla kawiarni - żywność dla gastronomii - wyposażenie sal, restauracji i barów Zobacz więcej
]dla takich żółtodziobów jak ja :) Jeśli kiedyś będziecie wybierać się na warsztaty, zajrzyjcie do niego koniecznie! Warsztaty rozpoczęły się w restauracji "Sowa i przyjaciele" przy ulicy Gagarina 2 w Zobacz więcej