Przepis na robertson

Powiązane przepisy:

Wydawnictwo: Mira Data wydania: 2012 Format : Książka Ilość stron: 256 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin, Matras Nora Roberts, a właściwie Eleanor Marie Robertson to amerykańska pisarka. Od Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola domowa
Focaccia z mąki z Olandii.

Focaccia z mąki z Olandii. 74

Moja pierwsza w życiu focaccia. A żeby było jeszcze ciekawiej, upieczona z po raz pierwszy przeze mnie używanej mąkiølandshvede, czyli starego gatunku pszenicy z wyspyØland w Szwecji. Olandia (jaka Zobacz więcej
September 15, 2012 apple butter – another piece ofsummer “Ever since Eve gave Adam the apple, there has been a misunderstanding between the sexes about gifts” ~ Nan Robertson there is something in it. Zobacz więcej
Jest kategoria chlebów, którą darzę szczególną sympatią. Są tote wszystkie chleby tysiąca ziaren: zpestkami, nasionami, owocami, kaszami. Bardzo lubię wtrakcie jedzenia natykać się naróżne Zobacz więcej
Po wakacyjnej przerwie znów pieczemy w "Wypiekaniu na śniadanie" [ klik ]. Tym razem padło na chleb pszenny na pszennym zakwasie. Jak już wcześniej pisałam chleby na pszennym zakwasie mają Zobacz więcej
Ależ ten czas szybko mija! Prawie dwa miesiące bez nowego wpisu! Na szczęście spotkanie wege-blogerów zorganizowane przez Puszka.pl (jeszcze raz wielkie dzięki!) zmotywowało mnie do zamieszczenia Zobacz więcej
Muszę się Wam do czegoś przyznać. Mam pewną słabość. Uwielbiam kupować sardynki w puszce ze względu na... wygląd puszek. Najtrudniej jest mi się oprzeć sardynkom francuskim lub portugalskim. Kiedy Zobacz więcej
Tartine bread… Co jest takie niezwykłe w tym chlebie? Historia jego powstania? Sposób przygotowywania? Sam chleb? Czy może wszystko razem? Ale zacznę od historii… Chad Robertson, absolwent The Zobacz więcej
Ależ ten czas szybko mija! Prawie dwa miesiące bez nowego wpisu! Na szczęście spotkanie wege-blogerów zorganizowane przez Puszka.pl (jeszcze raz wielkie dzięki!) zmotywowało mnie do zamieszczenia Zobacz więcej
Rozkręciłam się w fioletach. Ostatnio wszędzie je widzę i mam wrażenie, że jestem otoczona tym kolorem. Jako, że bakłażan ciągle króluje w mojej kuchni, zapraszam dzisiaj na kolejną jego odsłonę. Zobacz więcej
Na blogu gotujebolubi.pl(kilka informacji jest także tutaj) znalazłem kolejny przepis Chada-a Robertson-a. Zarówno wygląd jak i użyte składniki, zwłaszcza kiełki żyta, są wystarczającym powodem aby Zobacz więcej
Chad Robertson zna się na rzeczy. W swojej książce zawarł niemalże wykład na temat wypiekania domowego chleba.Pełno w niej dokładnych opisów poszczególnych etapów przygotowania. Wszystko po to, abyśmy Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
Tartine bread

Tartine bread 52

W majowej piekarni Amber pierwsze skrzypce gra spektakularny, wymagający nieco więcej uwagi i dobrych emocji, wybrany przez Jacka, Tartine bread, pieczony na podstawie przepisu z książki Chada Zobacz więcej
"A kitchen in France. A year of cooking in my farmhouse" Mimi Thorrison. Mimi, pół Francuzka, pół Chinka. Wychowywała się w Hong Kongu, gdzie jej chiński ojciec zaszczepił w niej miłość do jedzenia, Zobacz więcej
Nie trzeba nic więcej do upieczenia cudownego chleba niż zakwas, woda i mąka .... tak jest i z tym chlebem, którego autorem jest Chad Robertson ("Tartine bread"). Przepis na niego znalazłam już dość Zobacz więcej
Jeśli śledzicie naszą stronę od jakiegoś czasu, to pewnie wiecie (powtarzam to gdy tylko mogę), że moim ulubionym chlebem jest chleb z piekarni Tartine Bakery w San Francisco- tak zwany Tartine Bread. Zobacz więcej
Tartine bread to wyjątkowy chleb pochodzący z Tartine Bakery w San Francisco, miejsca które znacznie podwyższyło poprzeczkę w wypiekaniu pieczywa na całym świecie. Za tę rewolucję odpowiada Chad Zobacz więcej
Nie zawsze udaje mi się dołączyć do Piekarni u Amber. Jednak gdy zobaczyłam majową propozycję ( klik ) wiedziałam, że muszę upiec ten chleb.... choćbym miała nockę zarwać. Upiekłam w sobotę - 2 Zobacz więcej
Czy jedliście kiedyś coś, co naprawdę, z ręką na sercu mogliście nazwać idealnym? Często zdarza się, że coś sprawia nam taką kulinarną przyjemność, że wydaje się, że odlatujemy. Wtedy zazwyczaj Zobacz więcej
Na moim blogu jest dziesięćdziewiętnaście! (wliczając kapustę pekińską i kiszoną) przepisów na kapustę - wyjątkowo lubię to warzywo i sięgam po nie często. W okresie jesienno-zimowym najchętniej łączę Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: