róg gazeli

ciastek, które zabrała do Polski. Najpopularniejszymi marokańskimi ciastkami są: Makrout (ciasteczka semolinowe z nadzieniem daktylowym po usmażeniu maczane w miodzie), Kaab el Ghazal („rogi gazeli”, Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
Kuchnia marokańska

Kuchnia marokańska 313

0
migdałów czy wody różanej. Marokańczycy przygotowują też różne ciasta oraz ciasteczka. Wśród ich składników znajdziemy suszone owoce (w szczególności daktyle), migdały, pistacje, chałwę, miód, wodę z Zobacz więcej
, który odwiedzamy, staramy się tez spróbować lokalnych słodyczy. Kupiliśmy więckab al-ghazal, czyli rogi gazeli - ciastka w kształcie księżyca oraz jeszcze dwa rodzaje slodkosci: walcowate i okrągłe Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Smak Maroka

Smak Maroka 229

0
i bakalii, prawie wszystkie bardzo mi smakowały. Część z nich była zdecydowanie za słodka, ale tak to już jest z arabskimi słodkościami. Do najpopularniejszych marokańskich ciastek należą, na Zobacz więcej
, z jagnięciny, z klopsikami wołowymi) 2. Couscous w wersji wytrawnej, np. z kurczakiem 3. Couscous na słodko (Seffa) 4. Pastilla z mięsem gołebim 5. Pastilla na słodko z migdałami 6. Naleśniki Zobacz więcej