rogale nadziewane

{{headerMessage}}
cukrem, cynamonem i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanymi jabłkami nadziewać rogaliki. Po upieczeniu i wystudzeniu rogale można obficie obsypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą czekoladową Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam do zabawy na durszlaku! Ruszyła nowa akcja Apetycznej babeczki ,,Rogale i rogaliki,,. Będzie trwać przez cały miesiąc od 21.01.2014 do 21.02 2014 r. Karnawałowe nadziane przepyszne rogale i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś jest Dzień świętego Marcina więc trzeba spróbować rogala świętomarcińskiego. Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego nadziewany białym makiem. Jest to produkt regionalny więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zostało mi trochę nadzienia z rogali wypiekany na Marcina,a w zamrażalniku miałam ciasto francuskie więc postanowiłam zrobić z niego użytek i tak powstały rogaliki ciekawie nadziane. Składniki: 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulchne i miękkie drożdżowe rogale nadziane dżemem i konfiturą z letnich zapasów. Mniammm.... Składniki: 60-70 kg mąki pszennej 25 dag margaryny 6 dag drożdży 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skoro gęś na Święto Niepodległości piekłam nie w niedzielę, tylko poniedziałek prawie tydzień wcześniej, w sam Dzień Św. Marcina także zadziałałam wbrew tradycji i zamiast rogali nadziewanych masą z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak tu uczcić ten wspaniały dzień najlepiej ciasteczkami a w tym wypadku rogalikami. Smerfowe rogaliki z czekoladą składniki 1 kg mąki , 10 dag drożdży , 5 łyżek cukru, 1 szklanka maślanka , 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na te rogale jest już na blogu. Ale chciałam zrobić je jeszcze raz by miały cały post tylko dla siebie. Dzisiaj z musem jagodowym od Anielskich Przysmaków oraz kokosowym lukrem. Przy okazji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najczęściej piekę rogale z powidłami śliwkowymi ,które mają wyrazisty słodko-gorzki smak i według mnie są nadzieniem idealnym:-) Jednak za radą koleżanki , która często swoje rogaliki nadziewa musem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ulubione rogale całej rodziny. Często goszczą w moim domu. Zawsze robione z podwójnej porcji :) Tradycyjnie nadziewane powidłami oraz polewane lukrem. Składniki: 0,5 kg mąki 2 jajka 5 dkg drożdży 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jutro będę piekła rogale Marcińskie wypełnione białym makiem, a dziś zostawiam Was z przepisem na rogaliki całkiem inne niż zwyczajne. Powstały z ciasta drożdżowego z dodatkiem twarogu, dzięki czemu Zobacz więcej
Asch
Asch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Praktyczna.pl
Rogale z masą krówkową

Rogale z masą krówkową 54

0
{{headerMessage}}
Mięciutkie rogale z ciasta drożdżowego jak na chałkę, z nadzieniem krówkowym. około 50 dag mąki 5 dag drożdży łyżeczka smalcu 2 łyżki masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 4 łyżki cukru 2 jaja szklanka wody Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj blogaObserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Dzień Czekolady

Dzień Czekolady 87

0
{{headerMessage}}
były przez Maestro E.Wedel Janusza Profusa, który poprowadził nas do pracowni w której czekały na nas gotowe stanowiska pracy. Pod jego czujnym okiem własnoręcznie wykonaliśmy pralinki oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W czwartek rozpoczęła się moja pierwsza akcja kulinarna pod nazwą ROGATE WYPIEKI, dedykowana wszystkim miłośnikom rogali. Wielbicielom drożdżowych, kruchych, maślanych, francuskich, wiedeńskich. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasta zatopić w zimnej wodzie, rozwałkować cienko i uformować drobne rogaliki nadziewając je cenną konfiturą. ROGALIKI DROŻDŻOWE NADZIEWANE KONFITURĄ Z RÓŻY 1/4 porcji ciasta półfrancuskiego kilka Zobacz więcej
lukrem polane
lukrem polane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lukrem polane
Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe 438

0
{{headerMessage}}
drożdżowego ciasta. Nie muszę chyba dodawać, że rogaliki bardzo szybko znikały (i to zanim zdążyły ostygnąć). Dziś sam chętnie piekę rogale. Nadziewam dżemem, powidłami, czekoladą, owocami. Polewam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krem pâtissière to francuski szlachetny budyń, klasycznie z dodatkiem świeżej wanilli, ale znany również w innych wariacjach smakowych. Idealny jako podstawa deserów lub do lekkich tart, stworzony do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rogale krucho drożdżowe to niemalże rodzinna tradycja, robię je od czasu do czasu ( jak widzieliście ostatnio królowały drożdżówki z sezonowymi owocami ) i właśnie po długiej przerwie postanowiłam Zobacz więcej
Ewa Mróz
Ewa Mróz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fully-flavoured.blogspot.com
Topielce

Topielce 243

0
{{headerMessage}}
Pyszne, drożdżowe, bardzo delikatne, przyjemnie wilgotne i puszyste jednocześnie - takie są właśnie rogaliki "TOPIELCE". Swoją nazwę zawdzięczają jednemu z etapów ich przygotowania- ciasto po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na weekend proponuję bardzo kruche i maślane ciasteczka i rogaliki w dwóch smakach - waniliowym z delikatną nutką cytryny oraz kakaowym. Osobiście najbardziej lubię te z nadzieniem waniliowo-serowym Zobacz więcej