rogaliki bez tłuszczu

Szybko i pysznie! Wspaniała domowa alternatywa dla śniadania w fast-food'ach :-) 1 rogalik croissant 1 jajko szczypiorek cienki 1 łyżeczka masła 2 plastry boczku Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy Zobacz więcej
pianką i owocami leśnymi Sernik śmietankowo-jagodowo-czekoladowy Tarta jagodowa na ciasteczkowym spodzie Torcik z galaretką i kremem śmietankowym Muffinki: Trzykolorowe muffinki z serem i jagodami Zobacz więcej
, ogórkiem. Jajko doprawione pieprzem i solą, ze szczypiorkiem. Żółtko płynne - uwielbiam: A na deser? Kawa z mlekiem i startą czekoladą (bez cukru, mleko 0,5%), rogalik z dżemorem! Uwielbiam takie Zobacz więcej
tłuszczem oraz resztą składników. Wszystko razem wymieszać i wyrobić miękkie, ale nie klejące się ciasto. Podzielić na 4 części (od razu, bez wyrastania). Każdą część rozwałkować (lekko podsypując Zobacz więcej
Kiedyś z bardzo podobnego przepisu robiłam rogaliki. Były super, ale dość pracochłonne. Dlatego postanowiłam pójść nałatwiznęi wykrawać z ciasta ciasteczka. Dodałam tylko jajko, żeby ciasto lepiej się Zobacz więcej
"Te kuszące rogaliki, nadziewane jagodami, przygotujesz łatwo i bez trudu. Są naprawdę przepyszne i świetnie smakują na drugie śniadanie" - taki opis znajdziemy na 18 karcie działu 1 - "Szybko i Zobacz więcej
ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem czekoladowy… Słonecznik wrzucamy na gorącą patelnie i podsmażamy bez tłuszczu, cały czas mieszając. Przyrumieniony słonecznik Zobacz więcej
, pieprzem,dodajemy 3 łyżki słodkiej śmietany, posiekany koper – mieszamy, zagotowujemy i podajemy. Mój poświąteczny bigos ze słodkiej kapusty jest lekki, bez zbędnego tłuszczu, czy dodatków Zobacz więcej
budyniu czekoladowego (bez cukru) 400 ml mleka 4 łyżki cukru łyżka masełka Wykonanie: drożdże roztarłam z cukrem, aż stały się wodniste.Dodałam 1/2 szklanki mąki oraz 1/4 szklanki letniego mleka- Zobacz więcej
Z drożdżowymi rogalikami trzeba się trochę pomęczyć i mieć cierpliwość, ale efekty są przepyszne. Zdecydowałam się na ser, bo zostało mi od obiadu a do rogalików idealnie się nadaje. Do niektórych Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Kuchnia bezglutenowa

Kuchnia bezglutenowa 162

0
Kuchnia bezglutenowa Na pewno znacie kogoś na diecie bezglutenowej. Niektórzy przechodzą na nią z własnej woli, inni, chorzy na celiakię, są do tego zmuszeni. Chciałam Wam dziś polecić jedną z nowych Zobacz więcej
tłuszczem oraz resztą składników. Wszystko razem wymieszać i wyrobić miękkie, ale nie klejące się ciasto. Podzielić na 4 części (od razu, bez wyrastania). Każdą część rozwałkować (lekko podsypując Zobacz więcej
Dzięki wczesnemu wstawaniu przez cały tydzień, nawet gdy nic mnie nie goni, budzę się przed całą rodziną. Choć tęsknie za czasami, gdy mogłam w weekendy spać bez końca, wczesne wstawanie otwiera Zobacz więcej
do słoika i zasypałam drobnym cukrem - będzie nowa porcja domowego cukru waniliowego). Składniki (na 40 ciastek): 60 g wiórków kokosowych 200 g zimnego masła 65 g cukru pudru szczypta soli rdzeń z Zobacz więcej
Najlepsze przepisy to te ze starego maminego zeszytu :) Kiedy myślałam o tym co lżejszego można zjeść w Tłusty Czwartek przypomniałam sobie o rewelacyjnych rogalikach, które swego czasu bardzo często Zobacz więcej
szczypta soli dodatkowo: gęste powidła, nutella, konfitura około 1 słoiczek 300 gramowy cukier puder do posypania (ja dałam nutellę i były wystarczająco słodkie bez) Mąkę przesiać z solą, proszkiem Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska
Ciastka smalcowe

Ciastka smalcowe 63

1
To stara receptura, jeszcze z czasów PRL-u, ale ciesząca się popularnością aż do dnia dzisiejszego. Ciasteczka z tego przepisu są naprawdę pyszne, delikatne i kruche. A to za sprawą przede wszystkim Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Masło fiołkowe

Masło fiołkowe 23

1
Wiadomo, że nic tak dobrze nie przewodzi zapachów jak tłuszcze. To dlatego, nie bez przyczyny do każdej marynaty dodaje się przynajmniej odrobinę tłuszczu, który połączy smaki i aromaty potrawy. Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Masło fiołkowe

Masło fiołkowe 11

0
Wiadomo, że nic tak dobrze nie przewodzi zapachów jak tłuszcze. To dlatego, nie bez przyczyny do każdej marynaty dodaje się przynajmniej odrobinę tłuszczu, który połączy smaki i aromaty potrawy. Zobacz więcej
tylko brązowym cukrem, wszystko zależy od Was. Nam smakują nawet bez nadzienia, wtedy smarujemy je sobie delikatnie masłem i zajadamy, aż nam się uszy trzęsą. Inspiracją do tego przepisu był zbitek Zobacz więcej