rogaliki bez tłuszczu

Szybko i pysznie! Wspaniała domowa alternatywa dla śniadania w fast-food'ach :-) 1 rogalik croissant 1 jajko szczypiorek cienki 1 łyżeczka masła 2 plastry boczku Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy Zobacz więcej
pianką i owocami leśnymi Sernik śmietankowo-jagodowo-czekoladowy Tarta jagodowa na ciasteczkowym spodzie Torcik z galaretką i kremem śmietankowym Muffinki: Trzykolorowe muffinki z serem i jagodami Zobacz więcej
, ogórkiem. Jajko doprawione pieprzem i solą, ze szczypiorkiem. Żółtko płynne - uwielbiam: A na deser? Kawa z mlekiem i startą czekoladą (bez cukru, mleko 0,5%), rogalik z dżemorem! Uwielbiam takie Zobacz więcej
tłuszczem oraz resztą składników. Wszystko razem wymieszać i wyrobić miękkie, ale nie klejące się ciasto. Podzielić na 4 części (od razu, bez wyrastania). Każdą część rozwałkować (lekko podsypując Zobacz więcej
Kiedyś z bardzo podobnego przepisu robiłam rogaliki. Były super, ale dość pracochłonne. Dlatego postanowiłam pójść nałatwiznęi wykrawać z ciasta ciasteczka. Dodałam tylko jajko, żeby ciasto lepiej się Zobacz więcej
"Te kuszące rogaliki, nadziewane jagodami, przygotujesz łatwo i bez trudu. Są naprawdę przepyszne i świetnie smakują na drugie śniadanie" - taki opis znajdziemy na 18 karcie działu 1 - "Szybko i Zobacz więcej
żeby potem rozdawać :) Ciasto: 2 szklanki mąki (+1/2 szklanki na podsypanie) 2 łyżki cukru 3 dag drożdży (+1 łyżeczka cukru) szklanki mleka 1 jajko 1 żółtko* 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka soli Zobacz więcej
, pieprzem,dodajemy 3 łyżki słodkiej śmietany, posiekany koper – mieszamy, zagotowujemy i podajemy. Mój poświąteczny bigos ze słodkiej kapusty jest lekki, bez zbędnego tłuszczu, czy dodatków Zobacz więcej
... a na deser mega maślane rogaliki z budyniemczekoladowym, puszyste i takie mięciutkie... mniam :) Składniki: 4 i 1/2 szklanki mąki tortowej 1/4 kostki świeżych drożdży 1 szklanka mleka 1/2 szklanki Zobacz więcej
Z drożdżowymi rogalikami trzeba się trochę pomęczyć i mieć cierpliwość, ale efekty są przepyszne. Zdecydowałam się na ser, bo zostało mi od obiadu a do rogalików idealnie się nadaje. Do niektórych Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Kuchnia bezglutenowa

Kuchnia bezglutenowa 172

0
Kuchnia bezglutenowa Na pewno znacie kogoś na diecie bezglutenowej. Niektórzy przechodzą na nią z własnej woli, inni, chorzy na celiakię, są do tego zmuszeni. Chciałam Wam dziś polecić jedną z nowych Zobacz więcej
Nie każdy lubi pączki, czy też inne smażone słodkości. By jednak tłustoczwartkowej tradycji poniekąd stało się zadość, proponuję takie oto rogaliki. Drożdżowe, z marmoladą, lukrowane i bardzo puszyste Zobacz więcej
Dzięki wczesnemu wstawaniu przez cały tydzień, nawet gdy nic mnie nie goni, budzę się przed całą rodziną. Choć tęsknie za czasami, gdy mogłam w weekendy spać bez końca, wczesne wstawanie otwiera Zobacz więcej
do słoika i zasypałam drobnym cukrem - będzie nowa porcja domowego cukru waniliowego). Składniki (na 40 ciastek): 60 g wiórków kokosowych 200 g zimnego masła 65 g cukru pudru szczypta soli rdzeń z Zobacz więcej
Najlepsze przepisy to te ze starego maminego zeszytu :) Kiedy myślałam o tym co lżejszego można zjeść w Tłusty Czwartek przypomniałam sobie o rewelacyjnych rogalikach, które swego czasu bardzo często Zobacz więcej
szczypta soli dodatkowo: gęste powidła, nutella, konfitura około 1 słoiczek 300 gramowy cukier puder do posypania (ja dałam nutellę i były wystarczająco słodkie bez) Mąkę przesiać z solą, proszkiem Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska
Ciastka smalcowe

Ciastka smalcowe 87

1
To stara receptura, jeszcze z czasów PRL-u, ale ciesząca się popularnością aż do dnia dzisiejszego. Ciasteczka z tego przepisu są naprawdę pyszne, delikatne i kruche. A to za sprawą przede wszystkim Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Masło fiołkowe

Masło fiołkowe 24

1
Wiadomo, że nic tak dobrze nie przewodzi zapachów jak tłuszcze. To dlatego, nie bez przyczyny do każdej marynaty dodaje się przynajmniej odrobinę tłuszczu, który połączy smaki i aromaty potrawy. Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Masło fiołkowe

Masło fiołkowe 12

0
Wiadomo, że nic tak dobrze nie przewodzi zapachów jak tłuszcze. To dlatego, nie bez przyczyny do każdej marynaty dodaje się przynajmniej odrobinę tłuszczu, który połączy smaki i aromaty potrawy. Zobacz więcej
kuchennyswiat
kuchennyswiat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennyswiat
Placuszki selerowe

Placuszki selerowe 24

1
Jajecznica ze szpinakiem Czarno-białe rogaliki na śniadanie Faworki Tagi bezy klasyczne ciasto ciasto bez pieczenia danie główne deser desery faworki gofry jabłka kawa Koktajle lody domowe napoje Zobacz więcej