rogaliki orzechowe bez pieczenia

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Boże Narodzenie

Boże Narodzenie 618

1
Tort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe Zobacz więcej
Wczoraj je upiekłam. Za chiny nie chciały się formować w rogaliki(rozpadało się ciasto), więc zrobiłam okrągłe dość grube ciasteczka, piekłam 10 minut gdy wyjęłam z piekarnika były plastyczne i blade, Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Modern Taste
Świąteczne przepisy

Świąteczne przepisy 302

0
Święta już za niecałe dwa tygodnie. Wypada więc powoli i spokojnie zastanowić się, co umili nam chwile spędzone wraz z rodziną przy świątecznym stole. Zebrałam w jednym miejscu wszystkie świąteczne i Zobacz więcej
ciasta na ręku jak do pierogów, nakładamy nadzienie, np. z domowej nutelli lub dżemy, lub owoców i formujemy rogaliki. Można je formować i bez nadzienia. Kładziemy na blachę , wyłożoną papierem do Zobacz więcej
Kruche i lekkie rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są foremki w kształcie rogalików i Zobacz więcej
Cynamonka
Cynamonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon
Rogaliki z masą orzechową

Rogaliki z masą orzechową 633

1
Już, już, już dodaję! Pochłonęła mnie dzisiejsza praca, dlatego nie zdążyłam podać przepisu od rana. Przepraszam i życzę przyjemnego pieczenia! Co jest potrzebne? CIASTO DROŻDŻOWE: Przygotowujemy do Zobacz więcej
. Rozwałkowane ciasto podzielić na 8 części. Każdą z nich wysmarować taką samą ilością marmolady (najwięcej przy szerszym końcu, coraz mniej do środka). Następnym krokiem jest zawinięcie rogalika. Zobacz więcej
, super szybkie, proste do zrobienia rogale, zachwyciły moje podniebienie, a zapach jaki unosił się w całym domu podczas pieczenia, postawił Emka na nogi. Wpadł on o północy do kuchni, skory do Zobacz więcej
Na każde Święta u mnie w domu oprócz pierników robiliśmy malutkie drożdżowe rogaliki. To ten rodzaj słodyczy, które można zrobić wcześniej, zamknąć w pudełku i podjadać przez całe Święta :) Lubię Zobacz więcej
Strefa Smaku
Strefa Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Strefa Smaku
Święta tuż tuż

Święta tuż tuż 389

0
Zapraszamy do skorzystania z świątecznych przepisów zamieszczonych do tej pory na blogu. Mamy nadzieję, że wybrane przez Was potrawy będą udane i przede wszystkim smaczne :) Krokiety z kapustą i Zobacz więcej
rogale/ (wartość energetyczna jednego dużego rogala, bez dodatków - ok. 300 kcal) opakowanie ciasta na croissanty dowolne dodatki na nadzienie ew. rozkłócone jajko do posmarowania rogali + Zobacz więcej
Przeglądałam ostatnio posty archiwalne na blogu i w oczy rzucił mi się przepis na rogaliki z orzechowym nadzieniem... Przypomniałam sobie jego cudowny smak i po prostu musiałam upiec ciastka z nim Zobacz więcej
Miałam tygodniową przerwę od garów, bo to inni mi dogadzali podczas pobytu w Grandhotelu Tiffi w Iławie, gdzie odbyły się też Mistrzostwa Polski w grillowaniu o Puchar Jana Niezbędnego w Iławie, które Zobacz więcej
kołowego noża do pizzy) podzielić ciasto na ćwiartki, a każdą ćwiarkę na 3 części czyli ciasto ma być podzielone na 12 części (w kształcie trójkątów). Zwijać każdą część ciasta w rogalik, zaczynajac Zobacz więcej
zapach. Bez żadnych chwytów marketingowych mogę Wam powiedzieć, że jest to ZAPACH pisany właśnie takimi literami. Z zamkniętymi oczami poznacie, że są to orzechy. Później przy wykorzystaniu ich do Zobacz więcej
W zimowej, bardzo mroźnej odsłonie prezentuję Wam przepyszne rogaliki. W zimie chyba najlepsze jest to, że inspiruje mnie do pieczenia takich pyszności. Pierwszy raz robiłam coś z ciasta zatapianego i Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Sos tatarski

Sos tatarski 373

0
z mięsem mielonym Masa truskawkowa Puszysty deser niskokaloryczny z kaszy manny Banany z czekoladą z grilla Kotlety z cukini Przepiśnik - kolejne, chyba mam za dużo Sorbet z arbuza Chleb z grilla Zobacz więcej
za pomoca lyzki wykladamy ciasto ,smazymy fritelle na zloto,potem przekladamy na papier. Podajemy gorace jako przystawka,lub dodatek do cieplej kolacji- sa pyszne,chrupiace -polecam! Smacznego!!! Zobacz więcej
dogsonx
dogsonx Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciastowo
Rogaliki Orzechowe

Rogaliki Orzechowe 426

0
) teraz wycięte trójkąty zawijamy rozpoczynając od najszerszej części i formujemy rogaliki rogaliki układamy na blaszce do pieczenia, wyłożoną pergaminem (ja wykładam matą silikonową) pozostałe żółtko Zobacz więcej