rogaliki pełnoziarniste

Składniki: 1 jajko (60g) mąka pełnoziarnista pszenna (200g) mleko (100ml) drożdże (20g) cukier (25g) masło (20g) dżem niskosłodzony (100g) Przygotowanie: Przygotowujemy zaczyn, do ciepłego mleka Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Rogaliki pełnoziarniste

Rogaliki pełnoziarniste 343

0
Smaczne były :) Tylko szybko zniknęły :p Składniki na 8-10 rogalików (przepis pochodzi z blogu PerfectMelt Weroniki Król) 20 g świeżych drożdży 120 g ciepłego mleka chlust oleju lub 2 łyżki masła 1 Zobacz więcej
Kocham drożdżowe wypieki. Mięciutkie, nie za słodkie, rozpływające się w ustach. Mam to po mamie. Ona również jest wielką fanką tych wypieków. I to właśnie ona chciała, żebym coś upiekła. Najlepiej Zobacz więcej
Jak nakazuje regionalna tradycja, w imieniny Marcina rok rocznie pieczemy rogaliki. Co prawda nie są to rogale świętomarcińskie z białym makiem i marcepanem, ale mimo wszystko rogaliki. Tego roku Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Pełnoziarniste rogaliki

Pełnoziarniste rogaliki 219

0
;) Pełnoziarniste rogaliki Składniki: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g margaryny 40 g cukru trzcinowego 70 g ciepłego mleka 15 g drożdży 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego 1/3 kubka Zobacz więcej
posłużyć też do zrobienia pasztecików np. na święta :) Na ciasto: ok. 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej (ok.3 szklanki) 30 g masła klarowanego (2-3 łyżki) 120 g brązowego cukru LUB 60g brązowego i Zobacz więcej
się w kuchennych czterech ścianach i testuje nowe przepisy, które co chwilę pojawiają się w mojej głowie. Tak powstały poniższe rogaliki, do których robiłam już drugie podejście, jednak pierwsze nie Zobacz więcej
Cześć ! Rogaliki to ciasteczka, które u mnie w domu piecze się chyba najczęściej i to w wielu postaciach.Tym razem zmodyfikowałam przepis mojej cioci i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. A Zobacz więcej
Miałam w lodówce resztki twarogu z sernika kajmakowego, którego termin ważności kończy się jutro...W szafce mąką pełnoziarnista i wybór był oczywisty. Rogaliki pełnoziarniste z serem. Nie za bardzo Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chodziło za mną coś drożdżowego. Na początku miało być ciasto drożdżowe z truskawkami, ale ostatecznie stanęło na rogalikach. Chociaż zapewne i ciasto drożdżowe się pojawi, bo Zobacz więcej
Pamiętacie te słodkie maleństwa rogaliki ? My je uwielbiamy! Tym bardziej, że można zrobić więcej i przez tydzień podbierać z puszki po kilka sztuk do kawy. Powiem z ręką na sercu, że chyba jednak nie Zobacz więcej
Do sałatki z makreli wędzonej na zimno upiekłamrogaliki sezamowe, z mąki pszennej pełnoziarnistej i bułki. Przepis powstał dosłownie z potrzeby chwili, bo sałatka „potrzebowała” jakiegoś wyjątkowego Zobacz więcej
Moje pierwsze rogaliki! I to udane - w 100% :D Zniknęły migiem! Smakowały wszystkim! Zdrowe, pełnoziarniste, nie przesłodzone, o niskiej zawartości tłuszczu. Delikatnie wypieczone, mięciutkie w środku Zobacz więcej
Wróciłam. Zadowolona i opalona. Podzielę się z Wami kilkoma zdjęciami i przepisem na rogale. Pobyt wyjątkowo nam się podobał (mogłabym ponarzekać na remonty dróg, odsmażane mrożone ryby, wszędobylskie Zobacz więcej
Upiekłam rogaliki jak mówiłam ,tak zrobiłam ,wyszły bardzo dobre ,ale zawiozłam je na urodzinki do kuzynki ,więc już ich nie ma ;p Jutro prawdopodobnie wybieram się z koleżankami do centrum handlowego Zobacz więcej
Pewnej jesiennej soboty w głowie pojawiła się myśl - muszę zjeść coś słodkiego (niestety jest to często pojawiająca się myśl...;). Jednak lodówka niezbyt obficie wyposażona, chęci do wyjścia na zakupy Zobacz więcej
Znów robiłam rogaliki. Po tych ostatnich, z serem, nie mogłam sobie tego odmówić. Bardziej na słodko, zamarzyły mi się w jednej z najprostszych form-z dżemem, u mnie rabarbarowo-truskawkowo-jabłkowym. Zobacz więcej
Ostatnio zaczynam bawić się drożdżami. Na pierwszy rzut wypadło na rogaliki. Od razu wyobraziłam sobie leniwy poranek, promienie słońca oświetlające taras i mnie, z kubkiem kawy, książką i słodkimi Zobacz więcej
Pełnoziarniste, drożdżowe, zdrowe i pyszne. Z serem i dżemem, idealne do mleka. Chrupiące od razu po upieczeniu, a kiedy postoją cudownie mięciutkie, rozpływające się w ustach. Polecam :) Przepis na Zobacz więcej
Składniki na 8-10 sztuk. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 490 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 10 g mąki żytniej typ 720 18 Zobacz więcej