rogaliki pełnoziarniste

Składniki: 1 jajko (60g) mąka pełnoziarnista pszenna (200g) mleko (100ml) drożdże (20g) cukier (25g) masło (20g) dżem niskosłodzony (100g) Przygotowanie: Przygotowujemy zaczyn, do ciepłego mleka Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Rogaliki pełnoziarniste

Rogaliki pełnoziarniste 337

0
Smaczne były :) Tylko szybko zniknęły :p Składniki na 8-10 rogalików (przepis pochodzi z blogu PerfectMelt Weroniki Król) 20 g świeżych drożdży 120 g ciepłego mleka chlust oleju lub 2 łyżki masła 1 Zobacz więcej
Kocham drożdżowe wypieki. Mięciutkie, nie za słodkie, rozpływające się w ustach. Mam to po mamie. Ona również jest wielką fanką tych wypieków. I to właśnie ona chciała, żebym coś upiekła. Najlepiej Zobacz więcej
Jak nakazuje regionalna tradycja, w imieniny Marcina rok rocznie pieczemy rogaliki. Co prawda nie są to rogale świętomarcińskie z białym makiem i marcepanem, ale mimo wszystko rogaliki. Tego roku Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Pełnoziarniste rogaliki

Pełnoziarniste rogaliki 215

0
;) Pełnoziarniste rogaliki Składniki: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g margaryny 40 g cukru trzcinowego 70 g ciepłego mleka 15 g drożdży 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego 1/3 kubka Zobacz więcej
Nie da się zrobić dobrych rogalików całkowicie zmieniając produkty do ich przyrządzenia, ale można zastąpić je ich zdrowszą alternatywą. Dlatego udało mi się zrobić rogaliki z mąki pełnoziarnistej na Zobacz więcej
się w kuchennych czterech ścianach i testuje nowe przepisy, które co chwilę pojawiają się w mojej głowie. Tak powstały poniższe rogaliki, do których robiłam już drugie podejście, jednak pierwsze nie Zobacz więcej
Cześć ! Rogaliki to ciasteczka, które u mnie w domu piecze się chyba najczęściej i to w wielu postaciach.Tym razem zmodyfikowałam przepis mojej cioci i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. A Zobacz więcej
Miałam w lodówce resztki twarogu z sernika kajmakowego, którego termin ważności kończy się jutro...W szafce mąką pełnoziarnista i wybór był oczywisty. Rogaliki pełnoziarniste z serem. Nie za bardzo Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chodziło za mną coś drożdżowego. Na początku miało być ciasto drożdżowe z truskawkami, ale ostatecznie stanęło na rogalikach. Chociaż zapewne i ciasto drożdżowe się pojawi, bo Zobacz więcej
Pamiętacie te słodkie maleństwa rogaliki ? My je uwielbiamy! Tym bardziej, że można zrobić więcej i przez tydzień podbierać z puszki po kilka sztuk do kawy. Powiem z ręką na sercu, że chyba jednak nie Zobacz więcej
Do sałatki z makreli wędzonej na zimno upiekłamrogaliki sezamowe, z mąki pszennej pełnoziarnistej i bułki. Przepis powstał dosłownie z potrzeby chwili, bo sałatka „potrzebowała” jakiegoś wyjątkowego Zobacz więcej
Moje pierwsze rogaliki! I to udane - w 100% :D Zniknęły migiem! Smakowały wszystkim! Zdrowe, pełnoziarniste, nie przesłodzone, o niskiej zawartości tłuszczu. Delikatnie wypieczone, mięciutkie w środku Zobacz więcej
Upiekłam rogaliki jak mówiłam ,tak zrobiłam ,wyszły bardzo dobre ,ale zawiozłam je na urodzinki do kuzynki ,więc już ich nie ma ;p Jutro prawdopodobnie wybieram się z koleżankami do centrum handlowego Zobacz więcej
Pewnej jesiennej soboty w głowie pojawiła się myśl - muszę zjeść coś słodkiego (niestety jest to często pojawiająca się myśl...;). Jednak lodówka niezbyt obficie wyposażona, chęci do wyjścia na zakupy Zobacz więcej
Znów robiłam rogaliki. Po tych ostatnich, z serem, nie mogłam sobie tego odmówić. Bardziej na słodko, zamarzyły mi się w jednej z najprostszych form-z dżemem, u mnie rabarbarowo-truskawkowo-jabłkowym. Zobacz więcej
Ostatnio zaczynam bawić się drożdżami. Na pierwszy rzut wypadło na rogaliki. Od razu wyobraziłam sobie leniwy poranek, promienie słońca oświetlające taras i mnie, z kubkiem kawy, książką i słodkimi Zobacz więcej
Pełnoziarniste, drożdżowe, zdrowe i pyszne. Z serem i dżemem, idealne do mleka. Chrupiące od razu po upieczeniu, a kiedy postoją cudownie mięciutkie, rozpływające się w ustach. Polecam :) Przepis na Zobacz więcej
Składniki na 8-10 sztuk. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 490 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 10 g mąki żytniej typ 720 18 Zobacz więcej