rogaliki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Tarta z Bananami Jabłka w Cieście Francuskim Szarlotka na Szybko Tarta z Warzywami Tarta / Pizza na Cieście Francuskim z Mascarpone, Szpinakiem, Pomidorkami i Octem Balsamicznym Napoleonka z Ciasta Zobacz więcej
. Rogaliki z Nutellą SAŁATKI: 1. Brokułowa 2. Żółta sałatka 3. Sałatka ryżowa po węgiersku 4. Tuńczyk w muszelce 5. Sałatka makaronowa z tuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: Zobacz więcej
Dziś podrzucam Wam kilka pomysłów na sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego. Łączy je prostota i szybkość przygotowania, a to nieocenione, gdyw krótkim czasiemusimy przygotować kilka potraw. Zobacz więcej
1. Krakersy z czarnymi oliwkami i pastą z suszonych pomidorówKlik po przepis. Przepis również w formie filmiku: 2. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiemKlik po przepis. Przepis również w formie Zobacz więcej
Wraca wena, wracają chęci do gotowania. Wszystko zaczyna się znowu układać i wielkimi krokami zbliża się 4-tygodniowa praktyka w liceum. Jestem zestresowana, ale też bardzo ciekawa jak to będzie. :) Zobacz więcej
przekąska SŁONE PRZEKĄSKI NA ZIMNO: 1.Muffiny z papryką, cebulą i serem żółtym 2.Rogaliki z ciasta francuskiego z serem feta i szpinakiem 3.Kurczak w cieście 4.Koreczki z mozzarelli i pomidorków Zobacz więcej
i wędzonym kurczakiem Klopsiki z chorizo Klopsiki drobiowe Szaszłyki z łososia i cukinii Ziemniaki zapiekane z serem, papryką i cukinią Tureckie chlebki z mięsnym farszem Terrina z łososia Oliwkowo - Zobacz więcej
Z ciastem francuskim się nie przyjaźnię ale ręce chwycą je czasem ze sklepowej lodówy. Oczy lukną na datę ważności i jeśli jest stosunkowo odległa to głowa pomyśli - biorę, zrobi się coś fajnego, Zobacz więcej
takie rogaliki się świetnie do tego nadają. Moje ulubione to takie ze szpinakiem. Z jednego kawałka ciasta francuskiego przygotowuję ok. 12 rogalików. A oto składniki na farsz: 200g mrożonego Zobacz więcej
Lody waniliowe Lody waniliowe z malinami Łosoś pieczony ze szparagami w sosie holenderskim z migdałami Łosoś pod cytrynową pierzynką z żytnim makaronem Maślane bułeczki z miodowo – waniliową nutą Zobacz więcej
Szybki pomysł na danie o każdej porze dnia; jako ciepła lub zimna przekąska. W porze obiadowej np. z dodatkiem gorącego czerwonego barszczu, tak jak dzisiaj u mnie :) 340 g ciasta francuskiego 250 g Zobacz więcej
Kolejny weekend minął. I przyszła jesień. Ale to chyba najlepszy czas na kulinarne inspiracje i pomysły. Nie mając żadnego przepisu, spróbowałem zrobić sakiewki z ciasta francuskiego z feta, Zobacz więcej
śniadanie. Od góry od prawej – kanapka z jajkiem, bekonem i szpinakiem – super śniadanie. Bagietka była gorąca, szpinak smaczny a miłym zaskoczeniem był dodatek buraków marynowanych. Pizza Zobacz więcej
Jesteśmy na półmetku września. Na blogu zdecydowanie panują teraz jesienne warzywa i owoce, ale to nie oznacza, że nie sięgam po te mniej sezonowe, mrożone warzywa :) Powiem Wam, że ostatnio Zobacz więcej
wody dodać roztrzepane ze śmietaną jajko i wlać do szpinaku. Doprowadzić do wrzenia i mieszać ok. 1 min. Do rogalików kupiłam gotowe 1 ciasto do tarty Pudliszek. Czasem robię je też z gotowego ciasta Zobacz więcej
Rogaliki na słono to świetna przekąska do białego soku pomidorowego, barszczu czy innej czystej zupy. Sprawdzają się na wszelkich przyjęciach, babskich spotkaniach, piknikach, jako przegryzka Zobacz więcej
oraz szybkie przystawki. Wystarczy kliknąć w daną nazwę i zostaniemy przekierowani bezpośrednio na stronę z przepisem. NA SŁODKO Szybkie rogaliki z Nutellą Bananowe poduszeczki Panna cotta Kokosowy Zobacz więcej
Pizzerinki Najnowsze komentarze gin o Tarta z borówką i wanilią Danuta Mikołajek o o mnie Martyna o Tarta z kurczakiem i szpinakiem Martyna o o mnie Magdus o o mnie Archiwa Maj 2015 Kwiecień 2015 Zobacz więcej
z serka homogenizowanego Ryba w cieście francuskim Miruna z pomarańczą Najnowsze komentarze gin o Tarta z borówką i wanilią Danuta Mikołajek o o mnie Martyna o Tarta z kurczakiem i szpinakiem Martyna Zobacz więcej
Domowe paszteciki są o niebo lepsze od tych kupnych. Ciasto to kwestia gustu, mnie bardziej odpowiada drożdżowe niż francuskie. Należy pamiętać, żeby farsz był naprawdę mocno doprawiony, inaczej Zobacz więcej