rogaliki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Tarta z Bananami Jabłka w Cieście Francuskim Szarlotka na Szybko Tarta z Warzywami Tarta / Pizza na Cieście Francuskim z Mascarpone, Szpinakiem, Pomidorkami i Octem Balsamicznym Napoleonka z Ciasta Zobacz więcej
. Rogaliki z Nutellą SAŁATKI: 1. Brokułowa 2. Żółta sałatka 3. Sałatka ryżowa po węgiersku 4. Tuńczyk w muszelce 5. Sałatka makaronowa z tuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: Zobacz więcej
Dziś podrzucam Wam kilka pomysłów na sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego. Łączy je prostota i szybkość przygotowania, a to nieocenione, gdyw krótkim czasiemusimy przygotować kilka potraw. Zobacz więcej
1. Krakersy z czarnymi oliwkami i pastą z suszonych pomidorówKlik po przepis. Przepis również w formie filmiku: 2. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiemKlik po przepis. Przepis również w formie Zobacz więcej
Wraca wena, wracają chęci do gotowania. Wszystko zaczyna się znowu układać i wielkimi krokami zbliża się 4-tygodniowa praktyka w liceum. Jestem zestresowana, ale też bardzo ciekawa jak to będzie. :) Zobacz więcej
przekąska SŁONE PRZEKĄSKI NA ZIMNO: 1.Muffiny z papryką, cebulą i serem żółtym 2.Rogaliki z ciasta francuskiego z serem feta i szpinakiem 3.Kurczak w cieście 4.Koreczki z mozzarelli i pomidorków Zobacz więcej
Przekąski na Sylwestra czy imprezę karnawałową, które proponuję, przygotujecie szybko, nie mając specjalnych umiejętności kulinarnych. Zebrałam je w jednym miejscu, by łatwiej było Wam zaplanować Zobacz więcej
Z ciastem francuskim się nie przyjaźnię ale ręce chwycą je czasem ze sklepowej lodówy. Oczy lukną na datę ważności i jeśli jest stosunkowo odległa to głowa pomyśli - biorę, zrobi się coś fajnego, Zobacz więcej
Już pewnie zauważyliście, że uwielbiam ciasto francuskie. Uwielbiam je za możliwość przygotowania z niego dań, które smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. A tak poza tym to za wiele roboty z Zobacz więcej
Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem Tarta ze śmietaną pod jabłkową kolderką Tartaletki z lemon curd i bezą Tiramisu z Advocatem Tort prezydent Tradycyjny jabłecznik z budyniem Penne alla Zobacz więcej
Szybki pomysł na danie o każdej porze dnia; jako ciepła lub zimna przekąska. W porze obiadowej np. z dodatkiem gorącego czerwonego barszczu, tak jak dzisiaj u mnie :) 340 g ciasta francuskiego 250 g Zobacz więcej
Kolejny weekend minął. I przyszła jesień. Ale to chyba najlepszy czas na kulinarne inspiracje i pomysły. Nie mając żadnego przepisu, spróbowałem zrobić sakiewki z ciasta francuskiego z feta, Zobacz więcej
śniadanie. Od góry od prawej – kanapka z jajkiem, bekonem i szpinakiem – super śniadanie. Bagietka była gorąca, szpinak smaczny a miłym zaskoczeniem był dodatek buraków marynowanych. Pizza Zobacz więcej
Jesteśmy na półmetku września. Na blogu zdecydowanie panują teraz jesienne warzywa i owoce, ale to nie oznacza, że nie sięgam po te mniej sezonowe, mrożone warzywa :) Powiem Wam, że ostatnio Zobacz więcej
wody dodać roztrzepane ze śmietaną jajko i wlać do szpinaku. Doprowadzić do wrzenia i mieszać ok. 1 min. Do rogalików kupiłam gotowe 1 ciasto do tarty Pudliszek. Czasem robię je też z gotowego ciasta Zobacz więcej
Rogaliki na słono to świetna przekąska do białego soku pomidorowego, barszczu czy innej czystej zupy. Sprawdzają się na wszelkich przyjęciach, babskich spotkaniach, piknikach, jako przegryzka Zobacz więcej
oraz szybkie przystawki. Wystarczy kliknąć w daną nazwę i zostaniemy przekierowani bezpośrednio na stronę z przepisem. NA SŁODKO Szybkie rogaliki z Nutellą Bananowe poduszeczki Panna cotta Kokosowy Zobacz więcej
do momentu kiedy żółtka zaczną zmieniać kolor na jasnożółty. Należy pamiętać aby ucierać zawsze w jednym kierunku. Kolejny krokiem to doprawienia do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zobacz wpisy „ Zobacz więcej
z serka homogenizowanego Ryba w cieście francuskim Miruna z pomarańczą Najnowsze komentarze gin o Tarta z borówką i wanilią Danuta Mikołajek o o mnie Martyna o Tarta z kurczakiem i szpinakiem Martyna Zobacz więcej
Domowe paszteciki są o niebo lepsze od tych kupnych. Ciasto to kwestia gustu, mnie bardziej odpowiada drożdżowe niż francuskie. Należy pamiętać, żeby farsz był naprawdę mocno doprawiony, inaczej Zobacz więcej