rogaliki z masą makową

Znów zawieruszony przepis..zanudzę Was tymi rogalikami...ale jak otrzymałamrogalomanięczęsto piekłam rogaliki..i to takie małe..te mniejsze jakoś mi lepiej pasują..takie na jeden, dwa kęsy.. 3 szkl. Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelkie makowe wypieki, ale nie bardzo miałam ochotę piec makowiec na święta. Pomyślałam więc o rogalikach z masą makową. A to efekt: Składniki: 4 szklanki mąki 40 gdrożdży 250 g Zobacz więcej
Z ciasta krucho-drożdżowego, prostego i szybkiego w wykonaniu. Z nadzieniem z masy makowej, z rodzynkami, orzechami i miodem. To namiastka makowca, albo strucli makowej, tylko w mniejszym wydaniu. Zobacz więcej
rogaliki z masą makową. Składniki: 500-550 g mąki 100 g cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 100 g masła 25 g świeżych drożdży 1/2 puszki masy makowej (masa z puszki jest mniej wodnista niż ta z torebki) Zobacz więcej
Mięciutkie, drożdżowe rogaliki z makowym nadzieniem, nieliczne, które pozostały do następnego dnia nadal były bardzo dobre, a drożdżowe "drugodniowe", które mi smakuje, to rzadkość, więc polecam. Zobacz więcej
W tym roku nie miałam czasu na testowanie świątecznych przepisów wcześniej i pokazywanie ich na blogu. Dlatego dopiero teraz pokażę Wam to, co gościło na naszym wigilijnym i bożonarodzeniowym stole. Zobacz więcej
betty
betty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bettycook
Mini rogaliki z masą makową

Mini rogaliki z masą makową 167

0
Malutkie, zgrabniutkie, bardzo proste i szybkie w wykonaniu rogaliki. Za sprawą masy makowej – bardzo słodkie. Postawiłam na gotową masę z puszki, gotowy lukier, ale 45-48 sztuk domowej roboty Zobacz więcej
mojej mamy (obecnie jestem jego posiadaczką). Rogale z reguły pieczone były na święta, jeszcze w starym domu, gdzie ich zapach był jedyny w swoim rodzaju. Do rogaliczków można wykorzystać gotową masę Zobacz więcej
Witam po dłuższej przerwie, niektórzy już przypominali mi, że blog dawno temu nieuaktualniany… Tak więc wracam, z rogalikami :) Mak, prawie zupełnie nieznany w Chile, traktowany po macoszemu i do tego Zobacz więcej
Rogaliki są świetne zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie, gdyż nie są za bardzo słodkie. Dobrze komponują się z kawą, herbatą, mlekiem czy sokiem. Składniki: Ciasto drożdżowe: 1 kostka margaryny Zobacz więcej
robiła z głowy. Teraz ja, w oparciu o stare przepisy, dodaję nowe składniki i mieszam po swojemu. Nie raz inspiruję się nowymi, ciekawymi przepisami i robię wszystko, żeby po upieczeniu było Zobacz więcej
g masła 2 zółtka 3 łyżki śmietany 18% 1/4 szk cukru pudru szczypta soli cukier waniliowy masa 250 g maku mielonego 1 szk mleka 5 łyżek miodu cukier waniliowy bakalie: migdały, orzechy, rodzynki, Zobacz więcej
Składniki 32szt 550gmąki pszennej typ 650 Młyn Kopytowa 1 i 1/3 szklanki ciepłego mleka 1 jajko 4 łyżki roztopionego masła 25gdrożdży świeżych 1/2 szklanki ugotowanych ziemniaków (przepuszczone przez Zobacz więcej
Świąteczny czas to głównie makowce, serniki. Chciałabym Wam pokazać jak najprościej samemu zrobić masę makową. Jeśli chcecie tą masę do drożdżowej rolady makowej musicie zrobić podwójną porcję. Zawsze Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
Rogaliki z makiem

Rogaliki z makiem 327

0
SKŁADNIKI: ciasto: 3 szklanki mąki 250 g margaryny do pieczenia 250 g serka homogenizowanego na nadzienie: gotowa masa makowa lukier oraz suchy mak do posypania Wszystkie składniki na ciasto zagnieść Zobacz więcej
rogaliki przepyszne, ale cukru to trzeba więcej niż dwie łyżki, bo za mało słodkie :) może warto w przepisie dopisać? masa makowa kupiona, wzbogacona przeze mnie migdałami, rodzynkami. Moja mama robi Zobacz więcej
Romantyczny walentynkowy obiad już za mną. Bukiet stoi w wazonie, a Walentynek pojechał na noc do pracy. Zanim z okularami na nosie i zajmującą lekturą (triller medyczny) wpakuję się pod kołderkę, Zobacz więcej