rogaliki z nadzieniem orzechowym

Po tygodniu przerwy znowu wracam! Niestety choroba tak mnie zmogła, że nic nie udostępniałam. Jednak teraz wracam z jeszcze większą siłą i energią i na dobre rozpoczęcie tego tygodnia proponuję pyszne Zobacz więcej
W końcu mi się udało po letniej przerwie wziąć udział w "Wypiekanie na śniadanie". Tym razem jest propozycja na rogaliki dyniowe z orzechami jednak ze względu na to, że nie miałam musu z dyni a Zobacz więcej
zaczynając od najszerszej długości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . 5. Pieczemy ok. 30 minut w 170 C. Rogaliki są naprawdę świetne rozpływają się w ustach , a na dodatek te Zobacz więcej
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne rogaliki spróbuj moich. Ciekawe połączenie składników smak rozpływający się w ustach. Sprawdzą się jako przekąska lub śniadanie. Składniki : 800g mąki 100g drożdży Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym Rogaliki piekłam te już kilka razy, zawsze się udają. Zazwyczaj robiłam je z marmoladą albo dżemem, tym razem zrobiłam nadzienie z orzechów włoskich. Można Zobacz więcej
, lub kwadraty, gdy kształt grzebienia. Na każdy kawałek ciasta kładziemy nadzienie orzechowe i zawijamy (jeśli chcemy otrzymać grzebienie to na jednym końcu nacinamy tworząc paski i zawijamy od Zobacz więcej
Oczywiście nadzienie do rogali można zrobić dowolne. Mogą to być powidła śliwkowe, gotowa masa makowa z puszki (wersja dla zapracowanych), nutella lub np. kostki białej czekolady. Wszystko zależy od Zobacz więcej
Dyniowy sezon rozpoczęty, a oto pierwsza propozycja z wykorzystaniem puree z dyni z wcześniejszego wpsiu. Rogaliki dyniowe znalezione na blogu Komarki. Ciasto na te rogaliki wyszło pulchniutkie i Zobacz więcej
. Dzisiaj nadszedł ten wiekopomny dzień i oto są !!!! pyszne rogaliki dyniowe z jeszcze pyszniejszym nadzieniem orzechowym. Przepisów w Internecie jest wiele, ale ja wybrałam właśnie ten i go Zobacz więcej
;)) i przechowywać do kilku dni w lodówce lub zamrozić na zapas, bo jest on podstawą większości dyniowych wypieków. Moje rogaliki upiekłam w dwóch kształtach - klasycznym rogalikowym i mirabelkowym - Zobacz więcej
piecze się : Rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym wtorek, 15 września 2015 Rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym Etykiety:ciasto drożdżowe,cynamon,drożdżówki,marcepan,miód,orzechy Zobacz więcej
Ponownie drożdżowe rogaliki - tym razem słodkie.Oryginalne, bo z dodatkiem dyni. Do tego z pysznym nadzieniem orzechowym. Rzadko wykorzystuję znalezione przepisy od razu, ale ten zamieszczony u Zobacz więcej
Witajcie :) w ubiegłym roku na Święta piekłam pyszną tartę orzechową, w tym zastanawiałam się nad orzechowymi ciasteczkami ale w efekcie wybrałam coś pomiędzy ciastem a ciasteczkami..... a mianowicie Zobacz więcej
wyrośnięcia. Nadzienie kokosowo – orzechowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 15 dag zmielonych orzechów włoskich 15 dag wiórków kokosowych 1 łyżka kwaśnej śmietany Do garnka wlać mleko i cukier. Zobacz więcej
Te rogaliki piekłam już jakiś czas temu, ale z braku czasu, dopiero dziś pojawiają się na blogu. Mogłabym się rozpływać nad ich puszystością, lekkością, orzechowym smakiem nadzienia, ale powiem tylko, Zobacz więcej
Czarno-białe rogaliki z orzechowym nadzieniem | Smakołyki i koraliki Smakołyki i koraliki "Człowiek bez pasji jest jak okręt, który nie wie dokąd zmierza….. Przeskocz do treści Strona główna O mnie Zobacz więcej
Przeglądałam ostatnio posty archiwalne na blogu i w oczy rzucił mi się przepis na rogaliki z orzechowym nadzieniem... Przypomniałam sobie jego cudowny smak i po prostu musiałam upiec ciastka z nim Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z dynią o nadzieniu orzechowo - dyniowym Drożdżowe, dyniowe rogaliki z nadzieniem orzechowo-dyniowym! Pysznie! Kochani, jestem przeszczęśliwa. Wymyśliłam sobie rogaliki takie Zobacz więcej
Składniki na 32 małe rogaliki albo 16 większych Ciasto: 400 g mąki tortowej 2 jajka 80 g cukru 50 g masła ( roztopić ) 150 ml mleka 30 g świeżych drożdży Nadzienie: 200 g orzechów włoskich 100 g cukru Zobacz więcej
Znalazłam je na blogu Różowa Patera i od razu wpadły mi w oko. Kilka dni później sama mogłam się zajadać tymi pysznymi rogalikami. Robi się je bardzo prosto a wyglądają i smakują świetnie. Poza tym Zobacz więcej