rogaliki z nadzieniem orzechowym

Po tygodniu przerwy znowu wracam! Niestety choroba tak mnie zmogła, że nic nie udostępniałam. Jednak teraz wracam z jeszcze większą siłą i energią i na dobre rozpoczęcie tego tygodnia proponuję pyszne Zobacz więcej
W końcu mi się udało po letniej przerwie wziąć udział w "Wypiekanie na śniadanie". Tym razem jest propozycja na rogaliki dyniowe z orzechami jednak ze względu na to, że nie miałam musu z dyni a Zobacz więcej
zaczynając od najszerszej długości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . 5. Pieczemy ok. 30 minut w 170 C. Rogaliki są naprawdę świetne rozpływają się w ustach , a na dodatek te Zobacz więcej
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne rogaliki spróbuj moich. Ciekawe połączenie składników smak rozpływający się w ustach. Sprawdzą się jako przekąska lub śniadanie. Składniki : 800g mąki 100g drożdży Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym Rogaliki piekłam te już kilka razy, zawsze się udają. Zazwyczaj robiłam je z marmoladą albo dżemem, tym razem zrobiłam nadzienie z orzechów włoskich. Można Zobacz więcej
, lub kwadraty, gdy kształt grzebienia. Na każdy kawałek ciasta kładziemy nadzienie orzechowe i zawijamy (jeśli chcemy otrzymać grzebienie to na jednym końcu nacinamy tworząc paski i zawijamy od Zobacz więcej
Oczywiście nadzienie do rogali można zrobić dowolne. Mogą to być powidła śliwkowe, gotowa masa makowa z puszki (wersja dla zapracowanych), nutella lub np. kostki białej czekolady. Wszystko zależy od Zobacz więcej
Dyniowy sezon rozpoczęty, a oto pierwsza propozycja z wykorzystaniem puree z dyni z wcześniejszego wpsiu. Rogaliki dyniowe znalezione na blogu Komarki. Ciasto na te rogaliki wyszło pulchniutkie i Zobacz więcej
. Dzisiaj nadszedł ten wiekopomny dzień i oto są !!!! pyszne rogaliki dyniowe z jeszcze pyszniejszym nadzieniem orzechowym. Przepisów w Internecie jest wiele, ale ja wybrałam właśnie ten i go Zobacz więcej
;)) i przechowywać do kilku dni w lodówce lub zamrozić na zapas, bo jest on podstawą większości dyniowych wypieków. Moje rogaliki upiekłam w dwóch kształtach - klasycznym rogalikowym i mirabelkowym - Zobacz więcej
piecze się : Rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym wtorek, 15 września 2015 Rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym Etykiety:ciasto drożdżowe,cynamon,drożdżówki,marcepan,miód,orzechy Zobacz więcej
Ponownie drożdżowe rogaliki - tym razem słodkie.Oryginalne, bo z dodatkiem dyni. Do tego z pysznym nadzieniem orzechowym. Rzadko wykorzystuję znalezione przepisy od razu, ale ten zamieszczony u Zobacz więcej
) 200 g marchewki drobno startej 250 g margaryny Palma Bielmar 1 łyżeczka proszku do pieczenia Posiekać wszystkie składniki, zagnieść gładkie ciasto i na 40 -60 minut włożyć do lodówki. Na nadzienie: Zobacz więcej
wyrośnięcia. Nadzienie kokosowo – orzechowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 15 dag zmielonych orzechów włoskich 15 dag wiórków kokosowych 1 łyżka kwaśnej śmietany Do garnka wlać mleko i cukier. Zobacz więcej
Te rogaliki piekłam już jakiś czas temu, ale z braku czasu, dopiero dziś pojawiają się na blogu. Mogłabym się rozpływać nad ich puszystością, lekkością, orzechowym smakiem nadzienia, ale powiem tylko, Zobacz więcej
Kończy się 2013 rok. Ja będę go żegnać i witać Nowy w otoczeniu najbliższych mi osób. I takie chwile lubię najbardziej, gdy jesteśmy wszyscy razem i wspólnie spędzamy czas. Żeby ten czas jeszcze Zobacz więcej
Przeglądałam ostatnio posty archiwalne na blogu i w oczy rzucił mi się przepis na rogaliki z orzechowym nadzieniem... Przypomniałam sobie jego cudowny smak i po prostu musiałam upiec ciastka z nim Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z dynią o nadzieniu orzechowo - dyniowym Drożdżowe, dyniowe rogaliki z nadzieniem orzechowo-dyniowym! Pysznie! Kochani, jestem przeszczęśliwa. Wymyśliłam sobie rogaliki takie Zobacz więcej
Składniki na 32 małe rogaliki albo 16 większych Ciasto: 400 g mąki tortowej 2 jajka 80 g cukru 50 g masła ( roztopić ) 150 ml mleka 30 g świeżych drożdży Nadzienie: 200 g orzechów włoskich 100 g cukru Zobacz więcej
Znalazłam je na blogu Różowa Patera i od razu wpadły mi w oko. Kilka dni później sama mogłam się zajadać tymi pysznymi rogalikami. Robi się je bardzo prosto a wyglądają i smakują świetnie. Poza tym Zobacz więcej