rogaliki żytnie wytrawne

Zainspirowana przepisem Liski z Pracowni Wypieków, postanowiłam upiec własne rogale pszenno-żytnie. Szczerze przyznam, że nie przepadam za wytrawnym pszennym pieczywem (jedyne typowo pszenne wypieki Zobacz więcej
Otrębowy chleb na zakwasie żytnim | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Przykładowa strona Otrębowy chleb na Zobacz więcej
wpisy Łosoś z kaszą gryczaną, białym serem i kaparami otulony ciastem francuskim Otrębowy chleb na zakwasie żytnim Słodki batonik na śniadanie Calzone z warzywami pachnącymi ziołami Rogaliki z Zobacz więcej
ptysie z serkiem łososiowym roladki z grillowanej cukinii nadziewane ziołowym twarożkiem domowy żytni chleb z fasolowym "smalczykiem" oraz ogórkiem małosolnym Wśród słodkich propozycji znalazły się: Zobacz więcej
chleb pszenny z czosnkiem Chleb razowy żytnio-orkiszowy Chleb wieloziarnisty z chrupiącą skórką Pszenny chleb na żytnim zakwasie Twarogowy chleb wariacja Ślimaki nadchodzą! (z pełnoziarnistą Zobacz więcej
Na zakwasie... Chleb pieczony na liściu chrzanu Happy Kitchen Chleb owsiany z garnka żeliwnego Mozaika życia Marocca di Casola Tradycyjny, włoski chleb kasztanowy Bread & Companatico Pane con Zobacz więcej
Składniki na zakwas 108 g wody 136 g mąki żytniej chlebowej 6 g dojrzałego zakwasu Składniki na ciasto właściwe 490 g wody 770 g mąki pszennej chlebowej 17 g kminku - całego 17 g soli morskiej 5 g Zobacz więcej
Ciabatta na zakwasie - błyskawiczna Ciabatta z oliwą Drożdżowe brioszki Drożdżówki truskawkowe Drożdżówki z malinami Drożdżówki z nadzieniem orzechowo - rabarbarowym Drożdżówki z truskawkami Zobacz więcej
resztek jest chleb zapiekany w masie jajeczno-śmietanowej, czyli tytułowy Bread & Butter Pudding. Z początku robiłam go jedynie w wersji na słodko z rodzynkami namaczanymi w rumie i płatkami Zobacz więcej
- na ostatni dzień wakacji. autorka: Sandra | blog: Poranek na słodko Muffinki imbirowo-gruszkowe autorka: zielona.kuchnia92 | blog: 365 dni dookoła kuchni. Gruszkowe kluski kładzione autorka: Zobacz więcej
przekąsek!!! Oto i one: nutrijaKokosanki na białkach LipkaWafle przekładane czekoladą i pomarańczami LipkaOwocowe koreczki anka131Czekoladki z kremowym nadzieniem IzaCzekoladowo-migdałowe babeczki z Zobacz więcej
z grzankami żytnimi 11 miesięcy temu Bajeczna fabryka Niedziela na wsi - bajka o kurze Katarzynie 10 godzin temu BAYADERKA- food recipes and photos. Blog kulinarny. pomysły na ciasta, desery i inne. Zobacz więcej
nowa tarta, więc czas najwyższy by to zmienić. Tym razem wypróbowałam ciasto kruche na bazie dwóch mąk żytnich, w tym jednej razowej. Do tego farsz mojej własnej inwencji twórczej i tak oto powstała Zobacz więcej
na ulubionym pieczywie, zapiecz w grillu i gotowe. Składniki: 2 żytnie chlebki Bio (Lidl), 75 g twarogu koziego Pilos, ulubiony mix sałat, 1/2 awokado, 50 g wędzonego łososia, 1/2 kulki mozzarelli, 2 Zobacz więcej
na kruchym, żytnio-razowym spodzie, pełna pyszności w swym wnętrzu około 3 miesiące temu - Brak komentarzy Dawno nie pojawiła się na blogu żadna nowa tarta, więc czas najwyższy by to zmienić. Tym Zobacz więcej
dobrze na ciepło, jak i na zimno. SMACZNEGO! Powiązane wpisy: Pszenno-żytnie razowe naleśniki z wnętrzem pełnym kolorów i smaków „Zielono mi”, czyli szpinakowe naleśniki z łososiem w sosie Zobacz więcej
postawiłam na pełnoziarnistą mąkę orkiszową oraz wytrawne nadzienie, przygotowane na bazie twarogu, sera gorgonzola, łososia oraz suszonych pomidorów. Składniki na naleśniki (5 sztuk): 3/4 szklanki Zobacz więcej
Często osoby chcące przejść na dietę zaczynają spożywać produkty ich zdanie dietetyczne, by w ekspresowym czasie pozbyć się zbędnych kilogramów. Niestety sięgamy w tym czasie po produkty, które są Zobacz więcej
do risotto 1/2 szklanki wina białego wytrawnego 1/2 szklanki soczewicy czerwonej sól, pieprz 3 łyżki masła 500 ml bulionu drobiowego parmezan 1 pierś z kurczaka Przygotowanie: Kurczaka umyć i Zobacz więcej
mąki pszennej razowej 100g mąki żytniej 2 niewielkie jajka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Masło i cukier ubiłam na puszystą masę, pod koniec dodając miód oraz jajka. 2. Po tym czasie dodałam pozostałe Zobacz więcej