rolada z masą orzechową

Rolada ta jest na kruchym cieście z masą orzechową.Przygotowuje sięją bardzo szybko :) Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji. Składniki na ciasto; 20 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 2 Zobacz więcej
mogę cieszyć się puszystym ciastem i masą, która jest dokładnie taka, jaka miała być. Delikatna i orzechowa, podkreślona wyraźnym smakiem rodzynek. Biszkopt: 5 jajek (białka i żółtka osobno) 5 łyżek Zobacz więcej
) Roladę biszkoptową można przygotować na milion różnych sposobów, ważne jednak są dwie rzeczy : żeby nie była za słodka i się nie rozpadała. Szybko przejrzałam domowe zaplecze i zdecydowałam się na Zobacz więcej
rolada biszkoptowa z masą orzechową. (znawcy twierdzą, że masa orzechowa smakuje jak ta z rogali marcińskich :) Składniki: Ciasto: 5 żółtek 150 g cukru 7 białek** - ubitych na pianę 100 g mąki 1 Zobacz więcej
Pierwszy raz spróbowałam swoich sił z masą cygaretkową:) Jest to masa, z której robi się dekoracyjny wzór na roladzie. Do jej wyciśnięcia użyłam dekoratora Tupperware, który otrzymałam do testowania. Zobacz więcej
Omlet ze zblenderowanym plastrem rolady z masą orzechową. Ciasto zastąpiło część mąki, a masa orzechowa nadała ciekawego, mocno orzechowego smaku. Do tego mus z ulubionego owocu - mango (było tak Zobacz więcej
CIASTO Z MASĄ KAJMAKOWĄ MAKOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ SERNIK Z MAKIEM I JABŁKAMI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli Zobacz więcej
Na naszym stole bardzo często goszczą rolady z różnymi nadzieniami. Roladę możemy przygotować bardzo szybko,na pewno zachwyci gości.Koszt przygotowania rolady jest niezbyt wysoki. Przepisów na ciasto Zobacz więcej
składniki: 1 galaretka wiśniowa 2 listki wafla masa z herbatnikami masa orzechowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szkl wody i odstawiamy do zastygnięcia. składniki na masę z herbatnikami: Zobacz więcej
, na biszkopcie, jabłeczniki z budyniem, kremem, bitą śmietaną, bez pieczenia, ciasta drożdżowe z jabłkami. Polecam :) Biszkopt kakaowy z masą budyniowo-jabłkową Ciasto drożdżowe z jabłkami Zobacz więcej
To troszkę zaległy wpis bo przedstawione słodkie drożdżowe ślimaczki powstały razem z tymi pasztecikami pieczarkowymi. Zarówno połączenie Nutelli i czereśni, jak i masła orzechowego z dżemem jest jak Zobacz więcej
wiórki kokosowe kroton orzechowy 300 ml mleka 3,2 % wykonanie Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na blaszkę wyłożoną pergaminem wylać ciasto. Piec ok. 15 Zobacz więcej
Specjalnie na życzenie mojego kochanego męża, piekliśmy na jego urodziny tort orzechowy. Przepis dostałam od mojej teściowej. Proporcje, które podałam poniżej są dostosowane do tortu, w wersji Zobacz więcej
. Przełożyć do innego naczynia, zostawić do wyrośnięcia na ok. 30-40 min. Masa orzechowa Składniki: 4 białka 200g cukru pudru 300g zmielonych orzechów aromat waniliowy 1 jajko (osobno białko, osobno Zobacz więcej
Rolada orzechowa 15 stycznia 2013 Ciasta Składniki na ciasto: 6dag mąki tortowej, 5dag posiekanych orzechów laskowych, 5 jajek, 8dag cukru. Składniki na masę kremową: 190ml mleka, 15dag cukru, 1 Zobacz więcej
tańszą wersję klasycznej potrawy tak, aby każdy mógł sobie na nie pozwolić. FARFALLE Z POLSKIM "PESTO" PIETRUSZKOWYM Składniki: - makaron farfalle - 1 pęczki natki pietruszki - 50 gram orzechów Zobacz więcej
Jestem wielką miłośniczką brownie wszelakich. Po brownie pomarańczowym oraz tym na palonym maśle, nadszedł czas na fistaszkowy. Bardzo dobry, owszem, ale nie tak dobry jak tamte. Lubię masło orzechowe Zobacz więcej
Uwielbiam ciasta z orzechami, tę roladę robiłam już jakiś czas temu ale niedawno wertując swój stary zeszyt z przepisami znów przypomniałam sobie o tym cieście. Jest mocno orzechowe, ładnie wygląda i Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Ciasta

Ciasta 1359

5
z powidłami i bitą śmietaną Szarlotka z lukrem Marcepanowe ciasto z śliwkami Rolada biszkoptowa z jabłkami Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z Zobacz więcej
, wsypujemy szklanki cukru kryształu i smażymy dość długo, tak aby większość mleka wyparowała i pozostała gęsta „papka” Przygotowujemy masę orzechową(do utartego masła dodajemy powoli i stopniowo Zobacz więcej