Przepis na rolada ze schabu z szynką parmeńską

Składniki: - Dowolna ilość mięsa, w zależności dla ile osób chcemy przygotować obiad. Może być schab, sznycel z szynki albo pierś z kurczaka. Ja zastosowałam sznycel z szynki wieprzowej - jajko - Zobacz więcej
Po wszystkich rybnych, bezmięsnych i kapustnych daniach świątecznych nabrałam chęci na prawdziwe mięsne mięso. Nie drób a czerwone mięso w swoim mięsnym bogactwie :). Właściwie to pomyślałam o Zobacz więcej
Doskonała w smaku mieszanka aromatów (wg mnie). Będzie świetna zarówno na ciepło jak i na zimno, tyle w temacie, polecam, spróbujcie :) Zamiast mięsa z indyka doskonale nada się również schab. około 1 Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg schabu słoik suszonych pomidorów z oliwy, posiekanych w kosteczkę szklanka zielonych oliwek bez nadzienia 150 g mozzarelli (użyłam małych kuleczek) opakowanie szynki parmeńskiej oraz Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Do chleba

Do chleba 1559

boczek pieczony chleb faszerowany twarogiem domowa metka czosnkowa domowe masło orzechowe filet z indyka pieczony w marynacie karkówka z czosnkiem kolorowa pieczeń z mielonego mięsa kolorowa rolada z Zobacz więcej
Idealna propozycja na niedzielny, świąteczny obiad. Na przygotowanie tego dania potrzebujemy troszkę więcej czasu niż zwykle. Ale warto - danie robi wrażenie :) Składnik: 1,5 kg schabu 1 słoiczek Zobacz więcej
Filet z indyka przekroić wzdłuż (nie do końca). Rozłożyć jak książkę. Przykryć foliowym woreczkiem i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (dzięki woreczkowi tłuczek nie uszkodzi mięsa). Mięso Zobacz więcej
Bardzo fajne połączenie : schab, szynka parmeńska (serrano lub dowolna inna, byle w cienkich plastrach), liść szałwi, świetnie wszystko razem współgra. Nam bardzo przypadł do gustu ten zestaw. I choć Zobacz więcej
Dzisiaj polecam doskonałą roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, serem fetta i suszonymi pomidorami. Całość owinięta plastrami szynki parmeńskiej. Naprawdę warto wypróbować. SKŁADNIKI 1 duża pierś z Zobacz więcej
Te soczyste roladki z bardzo fajnym nadzieniem są alternatywą dla naszego rodzimego i wciąż bardzo popularnego schaboszczaka w bułce. Przygotowuję je dość często zmieniając tylko farsz. Na blogu Zobacz więcej
Musicie mi wspaniałomyślnie wybaczyć, ale dziś idę trochę na łatwiznę. Wiem, że ambitnie powinnam zrobić własne ciasto francuskie, ale z doświadczenia wiem, że jest to bardzo czaso i pracochłonne. Zobacz więcej
Danie zainspirowane przepisem z Kwestii Smaku, ale nieco zmodyfikowane przeze mnie. Roladę podałam z sosem wiśniowym. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! SKŁADNIKI: ok. 1kg Zobacz więcej
Dzisiaj będzie dość szybko, bo spieszę się nieco. Sporo się u nas dzisiaj dzieje. Od świtu bladego pracy sporo miałem, potem Madzia wymyśliła przemeblowanie (ona wymyśliła, ja musiałem przemeblowywać, Zobacz więcej
Rolada z indyka nadziewana suszonymi owocami i zawiniętą w szynkę parmeńską. Danie zainspirowane przepisem z Kwestii Smaku, ale nieco zmodyfikowane przeze mnie. Roladę podałam z sosem wiśniowym. Zobacz więcej
Jakiś czas temu, jeszcze w epoce sprzed bloga, Maciek wymyślił dla nas hasło tygodnia, pod tytułem "zrolowane". Wiele fajnych dań wtedy powstało i mam nadzieję, że jeszcze raz zmierzymy się z tym Zobacz więcej
Burgery? My nie jemy ich zbyt często... Rafał się ze mnie śmieje, że jak idziemy do FAST FOOD'A to kupuje sobie loda, a jemu wyżeram ogórka z bułki. Jak już jeść BURGERA to konkretnego :) A nie Zobacz więcej
Praktycznie od kilku miesięcy nie zdarzyło mi się kupić u rzeżnika żadnej wędliny. Domowa wędlina okazała się nie tyle co zdrowsza, co dużo lepsza w smaku. Mało tego wiem co jem i wiem co daję moim Zobacz więcej
Czy Was też tak bardzo irytują wszechobecne przekręty w przemyśle spożywczym? Bo powiem szczerze, że ja mam już dość i moje zaufanie do ludzi z tej branży jest na granicy wyczerpania. Najgorsze jest Zobacz więcej