Propozycja na obiad - surówka z kapusty włoskiej i oszukane zrazy czyli kotlety mielone nadziewane papryką i ogórkiem konserwowym prosto, szybko i pysznie. polecam! Surówka: Składniki: pół kapusty
Zobacz więcej
Uwielbiam gołąbki. Zarówno te tradycyjne z białej kapusty, jak i te z włoskiej. Jednakże te drugie są szybsze w wykonaniu, gdyż kapusta włoska szybciej robi się miękka. Poniżej macie zdjęcie ze zmagań
Zobacz więcej
Wariacja na temat roladki z ciasta francuskiego- we włoskim stylu. Lekka, chrupiąca i pachnąca ziołami. Składniki (2 porcje): opakowanie ciasta francuskiego 300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu zaprezentowałem Wam roladkę z kurczaka w liściach z włoskiej kapusty. Do tamtego dania nie potrzeba zbyt wiele kapusty, a chyba w żadnym kraju nie sprzedają włoskiej kapusty na
Zobacz więcej
Takie danie przygotowała na świąteczny obiad moja ciocia, bardzo nam posmakowało, więc przygotowałam je sama na niedzielny obiad Składniki: 8 kotletów schabowych 8 liści kapusty włoskiej 10 dkg sera
Zobacz więcej
Składniki: 1 kg kości schabowe, - po 2 sztuki ziele i liść, 5 litrów woda, 1 pęczek włoszczyzna, 4 sztuki ziemniaki, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżka jarzynka, 1 łyżka sos sojowy łagodny, 1 średnia
Zobacz więcej
Kolejna jesienna propozycja, tym razem z włoską kapustą. To sycąca, lekko pikantna zupa, doskonała na ciemne, jesienne wieczory. Nie bez znaczenia jest fakt, że nie trzeba się przy niej napracować, a
Zobacz więcej
z suszonymi pomidorami i serkiem typu capresi i kapustą włoską Wyszło pysznie, choć do sosu mogłam dać więcej papryki. Miałam swoją kapustę włoską- małą, bo ekologiczną bez nawozu, z większych
Zobacz więcej
Przedstawiam Wam kolejną propozycję na odmianę zwykłych kotletów mielonych. nadziałam je blanszowaną kapustą oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są
Zobacz więcej
ROLADKI Z KAPUSTY SŁODKO-PIKANTNE Zielono mi….. i słodko mi…,a nawet pikantnie. Tak się właśnie poczujesz gdy zjesz te roladki z kapusty włoskiej. Idealnie pasują do grila, na obiad, przystawkę, na…
Zobacz więcej
Dziś skromnie - tylko surówka. Nie oznacza to jednak, że jest mniej smacznie. Warzywa w surówce znakomicie się uzupełniają, a są przy tym przyjemnie chrupkie. Chętnie ją zjecie do wszelkich dań
Zobacz więcej
Kapusta włoska duszona, jest doskonałym dodatkiem do panierowanych mięs, kotletów, kotletów mielonych, kurczaka czy ryb. pół główki włoskiej kapusty 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła pęczek koperku
Zobacz więcej
Kapusta włoska bardzo fajnie komponuje się w wersji 'na gołąbka' ;) Jest bardzo delikatna, miękka i wprost rozpływa się w ustach. Polecam ! :) Składniki: (ok.16 gołąbków) główka kapusty włoskiej
Zobacz więcej
Przepis na delikatne i pyszne gołąbki z kapusty włoskiej, nadziewane ryżem jaśminowym i mięsem z piersi kurczaka, zapiekane w piekarniku i podane w sosie ze świeżych pomidorów. Lekkie,niemal
Zobacz więcej
Roladki z włoskiej kapusty instagram facebook google + twitter pinterest bloglovin’ Toggle Navigation Home O mnie Przepisy Kontakt 06/07/2017 Roladki z włoskiej kapusty Wybacznie spóźniony post. We
Zobacz więcej
W wieczór sylwestrowy 2015/2016 tradycji stało się zadość: kolejny raz spędziliśmy z Wybrankiem ten czas w domu na kanapie, ubrani w "wyjściowe" dresy, gotując kluchy. Te kluchy to zwyczaj
Zobacz więcej
Składniki: - 1 cebula - 1 mała główka włoskiej kapusty - szczypta cukru - 5 dag masła - 1 czubata łyżka mąki pszennej - sól i pieprz - 2 łyżki octu - garść posiekanego koperku Sposób przygotowania: 1.
Zobacz więcej
Gołąbki z kapusty włoskiej Tradycyjne tradycyjne gołąbki. Zrobione z kapusty włoskiej dla mojego małego bohatera. Kapusta jest miękka i nie ma wymówek że nie lubi kapusty. Składniki : 1 kapusta
Zobacz więcej
Pogoda zdecydowanie nie sprzyja gotowaniu. Jednak coś jeść trzeba, najlepiej coś na szybko, aby za długo nie stać przy garach. Najlepiej sprawdzają się wszelkiego rodzaju surówki. Dlatego proponuje do
Zobacz więcej
Wczoraj przedstawiając Wam przepis na pastę serową zapowiedziałem dzisiejsze danie. Jest to roladka z piersi kurczaka, nadziana szynką konserwową i wspomnianą pastą. Wspaniałe i aromatyczne smaki
Zobacz więcej