roladki z ciasta francuskiego z pastą pomidorową, boczkiem i serem żółtym

Gdy nie mam pomysłu na obiad szukam czegoś szybkiego. Taki jest ten obiadek Składniki: ciasto francuskie 10 plastrów boczku wędzonego cienko pokrojonego w palsterki czarny sezam (polecam ten od Plenus Zobacz więcej
Dobrze przyprawione mięso, nadziane wędzonym boczkiem, papryką i serem żółtym. Wszystko zapieczone w sosie pomidorowym na bazie sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz. Pysznie! Składniki: Roladki: 500 g Zobacz więcej
Iście niedzielny obiad w postaci pysznych roladek nadzianym szpinakiem z czosnkiem, ziołowym serem camembert. Otulone wędzonym boczkiem, zapieczone w pomidorowym sosie. Brzmi niebiańsko, czyż Zobacz więcej
Ciasto francuskie sprawdza się zawsze czy to w formie słodkiej czy wytrawnej. U mnie dziś goszczą roladki na wytrawnie z serem i szynką. Prosta przekąska a jaka smaczna :) Idealne na różnego rodzaju Zobacz więcej
Roladki schabowe z żółtym serem i wędzonym boczkiem Składniki (8 roladek): ok. 1 kg kawałek schabu musztarda sarepska ok. 150 g sera żółtego królewskiego kilka kiszonych ogórków ok. 16 plasterków Zobacz więcej
Bo w piątek, przy piwku, dobrym filmie i w towarzystwie nie ma nic lepszego niż przekąski z ciasta francuskiego. Przetestowałam i zawsze wszyscy są zachwyceni. Tym razem królowała wersja z salami, Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane pastą jajeczną z dodatkiem żółtego sera. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego żółtego sera(np. Gouda) szczypta soli, Zobacz więcej
Uwielbiam awokado, ale to połączenie smaków jest po prostu przepyszne! Dopiero zjadłam, a już mam ochotę na następne! 2 kromki chleba tostowego 1/2 dojrzałego awokado 2 łyżki startego żółtego sera 1 Zobacz więcej
Kolejne danie typu co mamy w lodówce i "pod ręką". Szczególnie polecamy gruszkę w occie. Mama zawsze robiła kilka słoików takiej gruszki do spiżarni. Dla nas pycha. Składniki 300 g ciasta francuskiego Zobacz więcej
Bardzo szybka, prosta i smaczna przekąska czyli zapiekane koreczki z suszonych śliwek i żółtego sera owinięte plasterkami boczku to znakomita propozycja na Sylwestra a także inne domowe imprezy. Zobacz więcej
Od dawna chciałam zrobić ciasto francuskie z piersią z kurczaka. Wreszcie się udało ;) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Masło przetapiamy. Dodajemy pokrojoną cebulę. Pieczarki kroimy. Również Zobacz więcej
Dziś na obiad roladki drobiowe z ogórkiem, serem, boczkiem parzonym i cebulą. Potrzebne składniki: filet z kurczaka, ogórek kiszony, żółty ser, olej, boczek parzony, cebula, sól, pieprz, przyprawa do Zobacz więcej
Roladki schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 Zobacz więcej
Mój mąż gotuje naprawdę rewelacyjnie, ale rzadko kiedy jestem w stanie spisać jego przepisy od początku do końca. Jest prawdziwym mięsożercą, dlatego też nie zdziwiła mnie ta propozycja kulinarna. :) Zobacz więcej
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe to zachęcam do wypróbowania moich roladek. Tym razem proponuje połączenie mięsa z wyrazistym smakiem ogórka konserwowego otulonego ciągnącym się serem Zobacz więcej
Zadajecie sobie czasem następujące pytania: - co przygotować na niespodziewanych gości? - jak wykorzystać ciasto francuskie? - co zrobić na szybką kolację? - jakie danie będzie ładne i smaczne? - jak Zobacz więcej
Czas na obiad z serii "zawijańce". Roladki schabowe ze szpinakiem i żółtym serem to mój autorski przepis. Alternatywa dla zwykłego kotleta. Mam nadzieję, że się w nich zasmakujecie. Składniki: 4 Zobacz więcej
Całkiem niedawno koleżanka mi powiedziała, żebym otworzyła lodówkę i opublikowała wpis pt.: "coś z niczego" :) Tak więc otworzyłam lodówkę iwyjęłam: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis jest z tych banalnych. Dobry sposób na podanie zwykłej parówki trochę inaczej. Dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno. Lubię mieć zawsze w lodówce gotowe ciasto francuskie, z Zobacz więcej
Wyrazista i dość ostra w smaku pasta do chleba z dużą ilością szczypiorku. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem . Pasta jajeczna z żółtym serem Składniki 4 Zobacz więcej