roladki z grzybami

Dzisiaj proponuję pyszne roladki schabowe z grzybkami :-) NA DWIE PORCJE: 2 plastry od schabu b/k dosyć duże (u mnie po 200g każdy)1 szklanka podgrzybki (obgotowane)1 jajo kurze ugotowane na twardo1 Zobacz więcej
Na obiad proponuję roladki z piersi kurczaka z grzybami. Danie proste i szybkie do wykonania. Mało pracy, a efekt wspaniały. Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 25 dag grzybów 1 cebula 1 jajko pół Zobacz więcej
Roladki ze schabu faszerowane grzybami to idealna propozycja na niedzielny obiad o tej porze roku. Chyba nie trzeba nikogo przekonywać, jak bardzo są smaczne? ;) Przepis ponoć wywodzi się z kuchni Zobacz więcej
szkl. słodkiej śmietany, użyłam kremówki 30 % do smaku: sól sposób przygotowania: grzyby zalałam ok. 1 szkl. gorącej wody, moczyłam przez 15 min. a następnie gotowałam ok. 15 min.. Odcedziłam i Zobacz więcej
To już kolejne Święta Bożego Narodzenia, które spędzam w Wielkiej Brytanii. Za każdym razem staram się aby chociaż trochę przypominały te spędzane w Polsce w gronie rodzinnym. Oprócz tradycyjnych Zobacz więcej
Jeszcze jedna wersja zrazów/roladek schabowych. Zamiast tradycyjnego nadzienia ( ogórek kiszony, cebulka, skórka razowca, wędzonka itd. ) nadziałam roladki suszonymi śliwkami bez pestek i grzybami Zobacz więcej
Na pomysł wpadłam wtedy, kiedy postawiłam przez przypadek obok siebie miskę z pozostałym farszem z uszek i kotlety schabowe. Pomysł się naprawdę udał, roladki pięknie pachną, a do tego ten sos Zobacz więcej
Pyszne mięsko drobiowe z soczystym wnętrzem grzybowym. SKŁADNIKI dla 4-6 osób: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cebula 2 garście grzybów suszonych lubczyk por biała część sól pieprz przyprawa do Zobacz więcej
Pyszne, kruche, aromatyczne. Nic dodać nic ująć :) Podałam je z sosem pieczeniowym i ziemniakami obficie posypanymi świeżym koperkiem. SKŁADNIKI dla 4-6 osób 2 podwójne filety z kurczaka garść Zobacz więcej
, na każdy rozbity płat położyć plasterek szynki, połowę ogórka i pasek papryki, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką. Gotowe roladki obsmażać z każdej strony na złoto – brązowy kolor, Zobacz więcej
Jesienią czy też późnym latem, gdy tylko pojawią się grzyby, przygotowuję je na różne sposoby. Porcję wkładam do słoika, ale to pokażę Wam w najbliższym czasie, część mrożę, a resztę zjadamy na Zobacz więcej
Jeszcze raz borowiki – początkiem jesieni dodaję je dosłownie do wszystkiego. ;) Tym razem schowały się w schabowych roladkach z delikatnym, jasnym sosem (możecie poeksperymentować i nadać mu bardziej Zobacz więcej
Schabowe roladki z farszem, którym tradycyjnie nadziewamy wigilijne pierogi lub krokiety. W tym zestawie również świetnie się sprawdził, a roladki miały odświętny charakter. Smakowało i pachniało Zobacz więcej
Schabowe roladki z farszem, którym tradycyjnie nadziewamy wigilijne pierogi lub krokiety. W tym zestawie również świetnie się sprawdził, a roladki miały odświętny charakter. Smakowało i pachniało Zobacz więcej
Dzikie jedzenia zagościło ostatnio na naszym stole. Składniki 4 plastry po 2 cm udźca z jelenia 200 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 8 plastrów boczku wędzonego 700 ml bulionu wołowego Zobacz więcej
Sezon grzybowy, sezon jesienny czyli pyszne dania z dodatkiem grzybów, dyni i cieszy się brzuch że tak pysznie jest karmiony. Dziś zapraszam na pyszne roladki z udziałem grzybów właśnie. Składniki: Zobacz więcej
Mięso mielone jest łatwe w obróbce, ale niestety nie zawsze smaczne, najlepiej kupować w sprawdzonych już przez siebie sklepach lub mielić samemu. A kiedy mamy już porcję mielonego mięsa można z niej Zobacz więcej
To propozycja dla tych, którzy lubią rybę w każdej postaci, lub dla tych tak jak i ja, którzy w piątki nadal na obiad nie serwują mięsa Przepis znalazłam wieki temu w jakiejś darmowej gazetce. W Zobacz więcej