rolady mięsne wołowina z kurczakiem

mięsem i śliwkami. WOŁOWINA – potrawy z wołowiny często pojawiają się na świątecznych stołach ROLADY WOŁOWE Z OSCYPKIEM OZÓR WOŁOWY W SOSIE CHRZANOWYM PIECZEŃ W CIEŚCIE FRANCUSKIM – to prawdziwa Zobacz więcej
szklanki mąki pszennej 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej mięso z zupy ( miałam kawałki kurczaka wołowiny i warzywa z zupy) 3 łyżki oleju z pestek winogron 1/2 szklanki posiekanych świeżych ziół Zagnieść Zobacz więcej
Rolady mięsne robiłam zazwyczajz mięsa rozbitego na plastry a następnie zawijałam z różnymi nadzieniami. Dzisiejszą roladę przygotowałam z dwóch gatunków mięsa mielonego a do środka dodałam trzeci Zobacz więcej
Mięso z rosołu zawsze w jakiś sposób wykorzystuję. Tym razem usmażyłam naleśniki i zrobiłam krokiety. Po prostu pycha! Składniki: Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie tutaj Na farsz: 3/4 kg Zobacz więcej
Koktajl warzywny z koperkiem(ogórek i rzodkiewka) Kompot z mirabelek Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z kandyzowanym cukrem Kotlety mielone (pikantne) Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą Kotleciki z Zobacz więcej
Wędliny domowe-mielonka Szynka wieprzowa pieczona Ciasto jogurtowe Sałatka dietetyczna z szynką Sałatka z selera naciowego w wersji light Google+ Badge Szukaj w tym blogu Ładowanie... Tu zaglądam Ala Zobacz więcej
z wołowiną bym się nie podjęła takiego siekania. A reszta składników to akurat to co miałam pod ręką. Sałaty została już resztka a wiecie jak nie lubię marnować jedzenia, więc dodałam do masy mięsnej Zobacz więcej
desery(3) Desery na zimno(4) Desery z owocami(2) Małe ciasteczka(9) Pączki i faworki(3) Serniki(3) Ryby Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Zobacz więcej
(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Drób(12) Kiełbasa(4) Mielone(5) Pasztety(3) Podroby(3) Potrawy z grilla(11) Potrawy z grzybów(8) Wędzonki(2) Wieprzowina(23) Wołowina(3) Przystawki zimne i gorące Zobacz więcej
Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Drób(12) Kiełbasa(4) Mielone(5) Pasztety(3) Podroby(3) Potrawy z grilla(11) Potrawy z grzybów(8) Wędzonki(2) Zobacz więcej
(4) Ciasta z owocami(4) Ciepłe desery(3) Desery na zimno(4) Desery z owocami(2) Małe ciasteczka(9) Pączki i faworki(3) Serniki(3) Ryby Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Zobacz więcej
(4) Desery z owocami(2) Małe ciasteczka(9) Pączki i faworki(3) Serniki(3) Ryby Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Drób(12) Kiełbasa(4) Zobacz więcej
(4) Desery z owocami(2) Małe ciasteczka(9) Pączki i faworki(3) Serniki(3) Ryby Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Drób(12) Kiełbasa(4) Zobacz więcej
Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Drób(12) Kiełbasa(4) Mielone(5) Pasztety(3) Podroby(3) Potrawy z grilla(11) Potrawy z grzybów(8) Wędzonki(2) Zobacz więcej
(4) Desery z owocami(2) Małe ciasteczka(9) Pączki i faworki(3) Serniki(3) Ryby Potrawy z dodatkiem ryb(10) Ryby gotowane(3) Ryby smażone(5) Mięsne Dania jednogarnkowe(7) Drób(12) Kiełbasa(4) Zobacz więcej
Anyż - w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowania jarzyn np. do czerwonej kapusty, marchewki, szpinaku, buraków. Nawet niewielka dawka anyżu może znacząco urozmaicić smak potraw z dziczyzny i Zobacz więcej
(52) Dekoracje(8) Deser(95) Dodatki do II dań(163) Dodatki do zup(27) Dziczyzna ( mięsa inne niż wołowina- wieprzowina i drób )(7) Galarety(20) Golonka(11) Grill-Patelnia grillowa(14) Grochowe ( i z Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Domowe sosy sałatkowe

Domowe sosy sałatkowe 536

2
plastyczna Miodowiec ciasto na zimowy wieczór Napoleonka Owsiane kulki jak za PRL’u Pancakes – czyli naleśniki w wersji amerykańskiej Pieczone jabłko z toffi – w sam raz dla dzieci Pierniczki Zobacz więcej
w tym blogu Ładowanie... Etykiety Bigosy-Kapusty z grzybami ( grochem i innymi)(22) Bitki-Zraziki(8) Bliny-Placki(7) Boczek-Biodrówka-Łopatka(13) Ciasta-Ciasteczka(55) Cielęcina(3) Dekoracje(9) Zobacz więcej
W pierwszej kolejności skieruj swe kroki do rzeźnika, nie do pani lub pana pracującego w sklepie mięsnym, ale do rzeźnika. Taki rzeźnik to osoba, która nie tylko potrafi pokroić mięso w plastry, ale Zobacz więcej