rolls cinamon

cookies
cookies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CookiesHunter.com
Cinamon rolls

Cinamon rolls 128

0
Cinamon rolls Data publikacji : 2013-02-15 22:46 | Komentarze : 2 Kiedyś robiłam cynamon rollsy takie tradycyjne, drożdżowe, zagniatane i powiem szczerze strasznie upierdliwe to było, a efekt taki Zobacz więcej
Takie ciasteczko- bułeczki, bo są uroczo małe i zgrabne. I są bardzo wciągające, można je jeść i jeść. W przepisie wykorzystałam mąkę pełnoziarnistą i mi ten smak bardzo pasuje.W każdym razie nie Zobacz więcej
Witajcie! Dziś przygotowałam cynamonowe bułeczki- Kanelbullar. To jedne z ulubionych przysmaków Szwedów, do tego stopnia, że 4 października obchodzą ich święto. Nie ma chyba lepszego czasu na Zobacz więcej
, napady gorąca, i jakaś taka niemoc. Co się dzieje? Czyżbym dopiero teraz odczuła skutki zarywania nocy, stresu i ciągłego życia w biegu? No nic, w końcu jest motywacja do zrobienia badań. Wtorkowo: Zobacz więcej
w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie znajdziemy je pod nazwą „cinamon rolls”. Kannelbular to nic innego jak drożdżówka z cynamonem, lecz smakiem odbiega od tych kupionych w sklepie. Jedząc je zakochamy Zobacz więcej
olojolo
olojolo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełnia Smaku
Nuda? Nie ma mowy!

Nuda? Nie ma mowy! 52

0
Nie znam osoby, która nigdy nie jadłaby pizzy. Ta włoska potrawa jest niezwykle popularna, a co ciekawe gości na naszych stołach od przeszło 100 lat. Podobno pierwsza pizza została upieczona w 1889 Zobacz więcej
Kringel to tradycyjny estoński wieniec cynamonowy z ciasta drożdżowego. Z całą pewnością podbije serca i podniebienia wielbicieli cinamon rolls, cinabons, bułeczek cynamonowych i innych tego rodzaju Zobacz więcej
popularne pod nazwą kanelbullar, w Ameryce jako cinamon rolls. Ja do swojej wersji dodałam rodzynki i zmielone migdały. Wyszły mięciutkie, niesamowicie pachnące i aromatyczne, co sprawiło, że trudno Zobacz więcej
i warzywnych, do sosów, zup, ciast i deserów. Ja od kilku lat stosuję mus dyni jako zamiennik żółtek w cieście drożdżowym. Nadaje ona ciastu śliczny kolor i konsystencję. Ostatnio zainspirowana Zobacz więcej
. Rozwałkować ciasto (można podzielić ciasto na 2 części) na obszerny prostokąt o grubości 6-7 mm, w razie potrzeby podsypać mąką. 10. Masło rozpuścić i ostudzić. 11. Polać 2-3 łyżkami rozpuszczonego Zobacz więcej