rolowany boczek z farszem

. Składniki na farsz: 1kg ugotowanych i przestudzonych ziemniaków kostka białego sera 1 duża cebula sól i pieprz Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę (praskę), cebulę kroimy w kostkę i smażymy Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Roladki z kurkami

Roladki z kurkami 303

0
chudego, wędzonego boczku Farsz: 1 szklanka umytych i posiekanych kurek lub innych grzybów np. podgrzybków 2 ząbki czosnku 2-4 łyżki twarożku naturalnego typu Philadelphia 1 łyżka posiekanego Zobacz więcej
No napracowałam się ciutkę Ale warto było Uwielbiam ten smak:) Składniki: na farsz: 1 cebula 5 ząbków czosnku 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej garść grzybów suszonych olej 1/4 małej główki młodej Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Krokiety w waflach

Krokiety w waflach 529

0
Jeśli ktoś nie lubi/ nie umie smażyć naleśników to polecam krokiety w waflach. Kupne wafle wystarczy tylko lekko zwilżyć wodą by były miękkie i dały się zawijać... Składniki: farsz: 1,5 kg karkówki, Zobacz więcej
Gdy tylko ujrzałam ten przepis w książeczce „Regionalna Kuchnia Polski – Warmia i Mazury”, to wiedziałam, że moim obowiązkiem wręcz jest jego zrobienie ;) Zresztą w akcję „elbląski boczekZobacz więcej
Ostatnio przygotowałam domową pancettę, czyli rolowany surowy suszony boczek. Postanowiłam wykorzystać panchette do przygotowania przystawki na Sylwestra. Sylwestrowa przystawka Pancetta Cups Zobacz więcej
Ostatnio przygotowałam domową panchettę, czyli rolowany surowy suszony boczek. Postanowiłam wykorzystać panchette do przygotowania przystawki na Sylwestra. Sylwestrowa przystawka Panchetta Cups Zobacz więcej
suszony . Zwinąć rolady zakładając najpierw dolny i górny brzeg tak by zabezpieczyć farsz przed wypadaniem , a potem rolując mięso .Związać rolady nicią do mięs tak by przy obróbce nie rozpadły się . Zobacz więcej
czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki mąki pszennej 500g karkówki 1 duża marchewka 2 listki laurowe 4 ziela angielskie 500g chudego boczku 2 duże cebule 1/3 kostki smalcu sól i pieprz Zobacz więcej
Gołąbki należą do panteonu polskich dań. Mnie osobiście nieodzownie kojarzą się z domem rodzinnym, mamą w kuchni i tym kapuściano-maślanym zapachem roznoszącym się po całym domu. Klasycznie gołąbki Zobacz więcej
Dziś gołąbki przybrały nieco odmienną formę :) Składniki: 200g ryżu 280g wołowiny 100g boczku surowego wędzonego 2 marchewki 130g cebuli 150g pieczarek 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki przyprawy Zobacz więcej
kasia_s
kasia_s Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasia H. w kuchni...
Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem 275

3
Dobrą ideą na zagospodarowanie ugotowanych lub upieczonych kawałków mięsa (pieczeni, kotletów itp.) jest zrobienie mięsnego farszu. Taki farsz z 'odpadków' idealnie nadaje się do pasztecików, pierogów Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
SŁOWENIA - Idrija žlikrofi

SŁOWENIA - Idrija žlikrofi 49

0
ziemniaki gotuj 30 minut w osolonej wodzie. Ostudź. Miękkie kartofle obierz i rozgnieć. Podsmaż cebulkę i drobno pokrojony boczek, sól, pieprz i szczypiorek. Po schłodzeniu rozwałkuj cienko ciasto na Zobacz więcej
szpinaku, pokruszonego sera fety oraz suszonych pomidorów pokrojonych w paski. Całość rolujemy zaczynając od brzegu, na którym jest farsz. Następnie owijamy szynką parmeńską (ja użyłam 3 plastrów dla Zobacz więcej
to kuskus z cukinią i suszonymi porzeczkami, gorąco polecam. Składniki: 3/4 szklanki kaszy kuskus szczypta vegety 1 szklanka wrzącej wody 1 mała młoda cukinia 100g boczku pokrojonego w drobną kostkę Zobacz więcej
Casatiello napoletano to klasyczny przepis kuchni neapolitańskiej. Ciasto przygotowywane jest w okresie wielkanocnym. Casatiello napoletano to obfite ciasto nadziewane serem, salami i boczkiem. Może Zobacz więcej
Mój tata kiedyś często kupował boczek rolowany. Najczęściej przyprawiony był sporą ilością papryki. W mojej wersji papryki nie ma, ale są pieczarki, por, mielone mięso i zioła. Taka pieczeń jest Zobacz więcej
Rolada z boczku z pieczarkami Poniedziałek, 18 marca 2013 powyżej 60 min Składniki: 1,2 kg surowego chudego boczku bez kości i skóry 25 dag mięsa mielonego wieprzowego 25 dag pieczarek 1 mały por Zobacz więcej
To moje pierwsze własnoręcznie robione gołąbki. Na pewno nie ostatnie. Farsz można wzbogacić o boczek, podsmażoną kiełbasę lub zostawić tak jak w przepisie i zajadać się wegetariańską wersją. Mam Zobacz więcej
Najlepsze GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY z farszem mięsno-ryżowym jakie królują na moim stole. Obok popularnych do dziś gołąbków przygotowywanych z białej lub włoskiej kapusty, niegdyś przygotowywano je z Zobacz więcej