rolowany boczek z farszem

. Składniki na farsz: 1kg ugotowanych i przestudzonych ziemniaków kostka białego sera 1 duża cebula sól i pieprz Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę (praskę), cebulę kroimy w kostkę i smażymy Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Roladki z kurkami

Roladki z kurkami 378

0
chudego, wędzonego boczku Farsz: 1 szklanka umytych i posiekanych kurek lub innych grzybów np. podgrzybków 2 ząbki czosnku 2-4 łyżki twarożku naturalnego typu Philadelphia 1 łyżka posiekanego Zobacz więcej
No napracowałam się ciutkę Ale warto było Uwielbiam ten smak:) Składniki: na farsz: 1 cebula 5 ząbków czosnku 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej garść grzybów suszonych olej 1/4 małej główki młodej Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Krokiety w waflach

Krokiety w waflach 664

1
Jeśli ktoś nie lubi/ nie umie smażyć naleśników to polecam krokiety w waflach. Kupne wafle wystarczy tylko lekko zwilżyć wodą by były miękkie i dały się zawijać... Składniki: farsz: 1,5 kg karkówki, Zobacz więcej
Gdy tylko ujrzałam ten przepis w książeczce „Regionalna Kuchnia Polski – Warmia i Mazury”, to wiedziałam, że moim obowiązkiem wręcz jest jego zrobienie ;) Zresztą w akcję „elbląski boczekZobacz więcej
Pancetta Cups są proste w wykonaniu, ale bardzo efektownie wyglądają, z pewnością zachwycą wszystkich gości. Można powiedzieć, że zbytnio się nie wysilając uzyskamy zaskakująco ładne i pyszne danie. Zobacz więcej
Panchetta Cups są proste w wykonaniu, ale bardzo efektownie wyglądają, z pewnością zachwycą wszystkich gości. Można powiedzieć, że zbytnio się nie wysilając uzyskamy zaskakująco ładne i pyszne danie. Zobacz więcej
suszony . Zwinąć rolady zakładając najpierw dolny i górny brzeg tak by zabezpieczyć farsz przed wypadaniem , a potem rolując mięso .Związać rolady nicią do mięs tak by przy obróbce nie rozpadły się . Zobacz więcej
czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki mąki pszennej 500g karkówki 1 duża marchewka 2 listki laurowe 4 ziela angielskie 500g chudego boczku 2 duże cebule 1/3 kostki smalcu sól i pieprz Zobacz więcej
Gołąbki należą do panteonu polskich dań. Mnie osobiście nieodzownie kojarzą się z domem rodzinnym, mamą w kuchni i tym kapuściano-maślanym zapachem roznoszącym się po całym domu. Klasycznie gołąbki Zobacz więcej
Dziś gołąbki przybrały nieco odmienną formę :) Składniki: 200g ryżu 280g wołowiny 100g boczku surowego wędzonego 2 marchewki 130g cebuli 150g pieczarek 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki przyprawy Zobacz więcej
kasia_s
kasia_s Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasia H. w kuchni...
Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem 285

3
Dobrą ideą na zagospodarowanie ugotowanych lub upieczonych kawałków mięsa (pieczeni, kotletów itp.) jest zrobienie mięsnego farszu. Taki farsz z 'odpadków' idealnie nadaje się do pasztecików, pierogów Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
SŁOWENIA - Idrija žlikrofi

SŁOWENIA - Idrija žlikrofi 58

0
ziemniaki gotuj 30 minut w osolonej wodzie. Ostudź. Miękkie kartofle obierz i rozgnieć. Podsmaż cebulkę i drobno pokrojony boczek, sól, pieprz i szczypiorek. Po schłodzeniu rozwałkuj cienko ciasto na Zobacz więcej
Coś nowego - coś innego :) Polędwiczka to ładne chude mięso, można z niej zrobić naprawdę fajne potrawy. Dzisiejsze danie robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni! Składniki: - 2 duże Zobacz więcej
to kuskus z cukinią i suszonymi porzeczkami, gorąco polecam. Składniki: 3/4 szklanki kaszy kuskus szczypta vegety 1 szklanka wrzącej wody 1 mała młoda cukinia 100g boczku pokrojonego w drobną kostkę Zobacz więcej
Casatiello napoletano to klasyczny przepis kuchni neapolitańskiej. Ciasto przygotowywane jest w okresie wielkanocnym. Casatiello napoletano to obfite ciasto nadziewane serem, salami i boczkiem. Może Zobacz więcej
Mój tata kiedyś często kupował boczek rolowany. Najczęściej przyprawiony był sporą ilością papryki. W mojej wersji papryki nie ma, ale są pieczarki, por, mielone mięso i zioła. Taka pieczeń jest Zobacz więcej
Rolada z boczku z pieczarkami Poniedziałek, 18 marca 2013 powyżej 60 min Składniki: 1,2 kg surowego chudego boczku bez kości i skóry 25 dag mięsa mielonego wieprzowego 25 dag pieczarek 1 mały por Zobacz więcej
To moje pierwsze własnoręcznie robione gołąbki. Na pewno nie ostatnie. Farsz można wzbogacić o boczek, podsmażoną kiełbasę lub zostawić tak jak w przepisie i zajadać się wegetariańską wersją. Mam Zobacz więcej
Najlepsze GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY z farszem mięsno-ryżowym jakie królują na moim stole. Obok popularnych do dziś gołąbków przygotowywanych z białej lub włoskiej kapusty, niegdyś przygotowywano je z Zobacz więcej