romertopf

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Mój mroczny przedmiot pożądania nazywał się romertopf czyli garnek rzymski. Naczytałam się samych ochów na jego temat i zapragnęłam go mieć. Zrobiłam rozeznanie na rynku i okazało się, że moja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na specyfikę kuchni ich rodzinnych stron. I tak na przykład w Wielkopolsce można dzieciom serwować kluchy na łachu, czyli pyzy poznańskie lub ziemniaki z gzikiem. W Małopolsce dzieci jadły by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na specyfikę kuchni ich rodzinnych stron. I tak na przykład w Wielkopolsce można dzieciom serwować kluchy na łachu, czyli pyzy poznańskie lub ziemniaki z gzikiem. W Małopolsce dzieci jadły by Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Pilaw drobiowy.

Pilaw drobiowy. 288

0
{{headerMessage}}
Garnek rzymski to gliniane naczynie, używane już przez starożytnych Rzymian, od pewnego czasu modne na Zachodzie, a niedawno moda dotarła i do nas. Garnek powinien być odpowiednio używany - przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Garnek rzymski to naczynie wykonane z gliny przeznaczone do pieczenia, gotowania i duszenia w piekarniku wszelkich potraw. W garnku rzymskim możemy piec drób, wołowinę, wieprzowinę, baraninę, dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Foremkę keksową o wymiarach 30x10 cm wykładamy papierem do pieczenia, wkładamy ciasto i lekko uklepujemy i dociskamy przy rogach foremki (ja użyłam garnka rzymskiego Romertopf i nie musiałam foremki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczę pieczone - w garnku rzymskim Rok temu udało mi się kupić za kilka złotych używany garnek rzymski na targu w Szczytnie. Bardzo się cieszyłam, choć radość nieco zmalała, gdy okazało się, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wręcz idealna na obiad lub kolację, zwłaszcza w ciemne i szare dni. Ma jeszcze tę zaletę, że robi się samo! Wrzucamy do garnka to co trzeba i zapominamy na ok 1,5-2 godziny. Pieczenie w garnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(zdj. z 28.10.2009) chleb wyrósł mi tak bardzo, że przykleił się do pokrywki, której oczywiście nie posmarowałam :))) W tej chwili w sklepach internetowych jest bardzo duży wybór garnków glinianych w Zobacz więcej
Dominika
Dominika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Różne Rzeczy
Dzik na oko i na ząb

Dzik na oko i na ząb 180

0
{{headerMessage}}
się dzik ma. Otwiera więc brytfannę. Rzymski Garnek Romertopf: - Ta da! Akt 3. Łopatka z dzika serwowana na cebulowej marmoladzie (której rola okazuje się wcale nie tak drugoplanowa) z ziemniakami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oraz ten niezwykły aromat pieczywa na naturalnym zakwasie. Chleb pszenny na zakwasie Z reguły piekę w formie do keksa lub okrągłym garnku rzymskim zwanym Romertopf. W tym ostatnim wynalazku jestem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam wszystkich po długiej przerwie Przygotowania do świat trwają, postanowiłam zapodać przepis na domowy chlebuś. U mnie już zarobiony czeka do wyrośnięcia. Jest to receptura podstawowa jakiej Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
chleb z ziemniakami

chleb z ziemniakami 134

1
{{headerMessage}}
lepkie ciasto, którego już nie podsypujemy mąką. Dwie małe foremki lub 1 dużą o wymiarach 35x12 cm (użyłam garnka rzymskiego Romertopf) smarujemy olejem, wykładamy ciasto, lekko przyklepujemy je i Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
kurczak pieczony na soli

kurczak pieczony na soli 230

0
{{headerMessage}}
powierzchnię. Ja użyłam garnka rzymskiego firmy Romertopf i bardzo go polecam, nie tylko do mięsa, ale również pieczenia chleba i zapiekanek, już wkrótce na blogu regularnie będą się pojawiać wpisy z Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Garnek rzymski i schab pieczony

Garnek rzymski i schab pieczony 859

0
{{headerMessage}}
Nie wiem, dlaczego dotąd nie napisałam nic na ten temat. Garnek rzymski lub jak kto woli Romertopf. Każdy kto go ma i używa, zapewne docenia jego walory. Cóż to za garnek? Niby nic nadzwyczajnego, bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka i smaczna bułka – Dieta Dukana | Cztery Smaki Primary Mobile Navigation Dukan Diet Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Dozwolone Dodatki Wedlina domowa Dziennik Walki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Do żaroodpornego naczynia (idealnie nadaje się do tego romertopf) wkładamy mięso i warzywa, dodajemy sól i pieprz, pokruszone liście laurowe, czosnek, tymianek. Zalewamy wszystko winem i bulionem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodajemy koperek. Smacznego! Warzywa po podsmażeniu. Podziel się: Print Email Więcej Pocket Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Categories Dieta DukanaFaza 2 W - naprzemienna Tagged Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Previous Article Wołowina - Polędwica wołowa i steki. Komentarze natalia pisze: 27 czerwca 2013 o 09:19 jakiej wielkości jest forma do sernika? masha pisze: 14 sierpnia 2013 o 07:30 Ja robię go w 28 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pisze: 14 sierpnia 2013 o 07:30 Ja robię go w 28 cm, możesz zmienić wielkość regulując wysokość sernika. 1 sie 0 lip 0 cze 0 maj 0 kwi 2 mar 10 lut 4 sty 2 gru 2 lis 0 paź 0 wrz Back to Top Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: