Przepis na rømmegrøt

Powiązane przepisy:

olive thym &
olive thym & Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olive Thyme & ...
RØMMEGRØT

RØMMEGRØT 388

Sporo już o nas wiecie. Miłość do Jamiego, Nigelli, włoskiej kuchni... Dziś pragniemy opowiedzieć Wam o miejscu, w którym kawałeczki naszych serc pozostaną na zawsze. Norwegia. Dla nas to jedyny kraj Zobacz więcej
Neiven
Neiven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z podróży
Najzdrowsza norweska owsianka

Najzdrowsza norweska owsianka 27

Płatki owsiane są nie tylko zdrowe, ale także coraz bardziej trendy. Owsiankę możemy coraz częściej zjeść nie tylko w domu, ale także w kawiarniach i restauracjach. Idealnym przykładem jest znajdujący Zobacz więcej
Przed Świętami nasza szkoła językowa, w której uczymy się języka norweskiego, zorganizowała świąteczne wydanie zajęć ;) Przygotowany został skromny norweski poczęstunek czyli Julebord, na który Zobacz więcej
Neiven
Neiven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z podróży
Norweska kaszka rømmegrøt

Norweska kaszka rømmegrøt 70

Rømmegrøt to tradycyjne norweskie danie przyrządzane z kwaśnej śmietany, mleka i mąki. Potrawę podaje się zazwyczaj z masłem, cukrem i cynamonem, a rolę dodatków pełni solona i suszona wędlina Zobacz więcej
Jest taki jeden dzień w roku, gdy wydawało by się spokojni i zamknięci w sobie Norwegowie zakładają kolorowe stroje i tłumnie wychodzą na ulice śpiewając i bawiąc się niczym w karnawale. Wydarzenie Zobacz więcej
"Nawet tak skromne warzywo może stać się przysmakiem, jeżeli przygotujemy je na francuski sposób. Niczym nieograniczona wyobraźnia Francuzów sprawia, że w ich kuchni można przyrządzić jajko na tysiąc Zobacz więcej
Miło mi Was poinformować o mojej skromnej publikacji na łamach październikowego numeru miesięcznika Poznaj Świat (nr 10/2012). W dziale Magazynu p.t. „Poznaj Świat od kuchni” możecie przeczytać mój Zobacz więcej
Neiven
Neiven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z podróży
Norweska owsianka rømmegrøt

Norweska owsianka rømmegrøt 82

Rømmegrøt to tradycyjne norweskie danie przyrządzane z kwaśnej śmietany, mleka i mąki. Potrawę podaje się zazwyczaj z masłem, cukrem i cynamonem, a rolę dodatków pełni solona i suszona wędlina Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: