rosbef

amenuplease
amenuplease Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A menu please!
Domowe Hamburgery

Domowe Hamburgery 85

0
. To co? Rozpalamy grille i smażymy hamburgery! Składniki (nam wyszło ok 7-8 kotletów) +/- 1 kgmięsa wołowego (np. antrykot, rosbef, polędwica) 1 jajko 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki soli świeżo Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coś dobrego
Inspiracje z książek

Inspiracje z książek 311

0
Dzisiejsze danie to moje luźne isnspiracje zaczerpnięte z książek obu tych autorów. Pyszne, sycące danie na obiad lub kolację. No i szybkie. Zapraszam:) Rosbef grilowany i sałatka z białej fasolki Zobacz więcej
kuchni, bardzo chętnie powtarzam ten przepis. Wołowina w nim jest lekko słodkawa, bardzo dobrze komponuje się ryżem. 200g mięsa wołowego (polędwica, udziec, rosbef) 2 średnie cebule 2 średnie Zobacz więcej
ugotowane już buraki w całości. W składzie nic prócz buraków, wiec czemu nie. Szybko i bezboleśnie mamy słodziutkie i pyszne buraki idealne do sałatki. W misce mieszamy pokrojone w kostkę buraki z Zobacz więcej
Stek to wyższa szkoła jazdy, można go zrobić na trzy sposoby: krwisty, pół-krwisty i wypieczony. Ja zdecydowanie wolę wersje ostatnią. Trik polega na tym żeby nie smażyć go zbyt długo, ponieważ będzie Zobacz więcej
mięsa wołowego (najlepiej polędwicy, ale może być ligawa, udziec albo rosbef) 2 średnie cebule 2 średnie marchewki 4 pieczarki 300 ml Coca-Coli 50 ml sosu sojowego ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju Zobacz więcej
! Mięso najlepiej jak jest z części przeznaczonych do gotowania, ja wybrałem udziec (może być łopatka, a u Fryzjera był rosbef). Mięso pekluje się w małej ilości roztworu w glinianym lub szklanym Zobacz więcej
. Rozcinamy bułkę na pół, skrapiamy oliwą obie połówki, smarujemy musztardą, układamy plasterki cebuli, bazylię lub mięte,kawałki sera i na to jeszcze ciepły rosbef. Na górę znowu trochę cebuli, soli Zobacz więcej
gustu. Wyszło prostko, szybko i jak smacznie. Stopień wysmażenia jaki lubimy najbardziej to medium rare. A Wy jaki stopień wysmażenia steka lubicie najbardziej? Składniki: 1 grubszy plaster wołowiny Zobacz więcej
soli morskiej z lawendą maliny mały koszyczek malin łyżeczka brązowego cukru (jeśli maliny są słodkie nie dodaję cukru w ogóle) łyżka wody gałązka rozmarynu Rosbef pozbawiam kości, tłuszczu oraz Zobacz więcej